Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

flavy

12. 1. 2011 15:57
Nebojte, válka nebude, všechno bude Čína:)))

Dávám Číňanům tak 5 až 10 let, než to tady ekonomicky, bez reálného fyzického odporu (válečného konfliktu), převezmou.

S výrobními prostředky (továrnami), které jsme k Číňanům vyvezli za levnější výrobou (pracovní silou), jsme jim odevzdali i technologie. Číňané je směli kopírovat. Následně jsme ztratili konkurenceschopnost, protože nám k vývozu zbyly jenom služby, o které nikdo nemá zájem. Čína v období recese začala skupovat po celém světě surovinové zdroje a nakonec i celé firmy, včetně vývoje technologií. Vždyť Číně patří IBM, nebo třeba Hamer :)))

Teď Číně patří po celém světě surovinové zdroje, výrobní prostředky na jejich zpracování a vývojově technologické centra.

Opravdovým prozřením pro „západ“ bude, až si Čína do svých továren vlastněných na západě doveze na výrobu své lidi, aby ušetřili za drahé stroje:) V první vlně takový 300 milionů Číňanů. Budou s námi žít v panelácích a žádná válka nebude.

0 0
možnosti
F

flavy

12. 1. 2011 16:04
Re: Nebojte, válka nebude, všechno bude Čína:)))

Abych se držel tématu článku. Dluhy Číně nesplatíme, euro, dolar, tvrdá česká koruna a další „západní“ měny nebudou mít žádnou hodnotu. Oni jí nemají už teď – viz. báječné grafy pana Balvína.

Nebudeme mít čím splácet, všechno už jsme propachtovali, tak to rádi za kus chleba předáme bez boje někomu jinému, komu budeme důvěřovat, že má na to, aby to tady spravoval, tj. Číně.

0 0
možnosti
R

Renard

12. 1. 2011 13:11
Totéž se dá tvrdit

i o CZK. Jenže na rozdíl od EURa má úžasné výkyvy, nahoru a dolů, podle toho, jak se o ní zajímají spekulanti. Koruna je tudíž velmi elastická.

0 0
možnosti
G

Gašpo

12. 1. 2011 12:57
K tomu niet čo dodať a dík za článok

Je to čistá matematika, ale stejne sa nájde dosť bláznov, ktorí budú tvrdiť opak.;-D

0 0
možnosti