Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Marie Magdalena

4. 11. 2010 12:12
Ano,

R^R^R^

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

4. 11. 2010 8:38
Pane Balvíne,

Váš názor plně sdílím. ČSSD si jen stěžuje a slibuje lidem nesplnitelné. Cíl má jediný, vyhrát příští volby a nějakou chvíli mít moc. Bez ohledu na hospodaření státu. Ale výsledků reforem této vlády budou využívat, k tomu se jim tato koalice hodí.

No a o úrovni některých "poslanců" této strany nemá cenu diskutovat. Elementární lidská slušnost těmto lidem prostě chybí.

Ale voliče této strany nepřesvědčíte. Protože zdanit bohaté, chudým snížit daně a zvýšit sociální dávky, stáním zaměstnancům zvýšit na dluh platy - to prostě nepřebijete žádnými argumenty.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

3. 11. 2010 22:19
To co předvedla

koalice včera ve sněmovně je bolševizmus. Ten se pozná podle toho, že nebere žádné ohledy na slabší či méně početné, těmto nedává prostor, umlčuje je a ohýbá pravidla ke své potřebě. Pokud existovala alespoň nějaká naděje na zklidnění situace ve sněmovně tak včera ji koalice svým válcováním a bolševizmem pohřbila. Ano, včera byl temný den demokracie, kdy bylo zabráněno bolševickou metodou demokratické diskuzi. Opovrhuji těmi, kteří zvedli ruku a stiskli pro to tlačítko, jakožto opovrhuji i těmi, kteří mají opozici za ty , kteří za to mohou, ačkoli využívají jen možností, daných zákonem.

Tady, čti co řekl Štefánik legionářům ! http://www.svedomi.cz/on/on_rof_0202_stefanik.htm

0 0
možnosti
TB

Primak

4. 11. 2010 8:14
Re: To co předvedla

V minulém volebním období poslanci jednali ve stavu nouze poprvé loni na podzim při schvalování vládního protischodkového balíčku, podruhé letos na jaře při schvalování návrhu na nižší zdanění zaměstnaneckých benefit a potřetí po povodní a vydání povodňových dluhopisů.

První dva případy rohodně nesplňují kriteria  legislativní nouze. Proč to tehdy nevadilo Vám a hlavně proč to nevadilo ČSSD?

Dokonce onem privní případ jako by z oka vypadl současné situaci. jednalo se o úsporný balíček o nic jiného. A motivací pro legislativní byl opět čas - aby byly zákony platné od 1.1.

Koalice předvedla pragmatismus nikoliv bolševismus.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
K

kaktusak

3. 11. 2010 21:42
Pravice jistě za 4 roky předvede,

jak se má správně chovat konstruktivní opozice. Bohužel toho budeme muset po ní hodně napravovat.

0 0
možnosti
TB

Primak

4. 11. 2010 8:11
Re: Pravice jistě za 4 roky předvede,

Doufám, že k tomu nikdy nebudete mít příležitost. Z toho co tu ČSSD dosud napáchala se tato zemně ještě nevzpamatovala.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
Ž

žasnoucí

3. 11. 2010 18:22
Levice, pravice, opozice,

jsou v naší zemi jen prázdná slova.

Levicí označujeme vulgární populisty a dokonce i rudé destruktivní bolševiky, termínem pravice označujeme strany lehce levostředové.

Skutečná pravicová, konzervativní strana tady od r. 1918 nikdy nevládla, nikdy žádná strana neprosazovala co nejmenší stát, co největší individuální svobodu spolu se zodpovědností za sebe. Všechny partaje nám slibují, jak nám zařídí ráj na zemi za naše peníze. Tu se "dočasně" zvedne spotřební daň, tu se vytvoří povodňová daň, onde se dodaní něco dalšího, tedy řečeno politickou hantýrkou: "Řešíme  příjmovou stránku státního rozpočtu." Přitom je zcela očividná a každodenně potvrzovaná zkušenost, že politik na jakékoli úrovní státní správy či samosprávy je ta nejméně kompetentní osoba pro jakýkoli druh skutečné práce.

Jistě, je nutné politické řízení armády, policie, též je vhodná jistá míra státní intervence pro opravdu nemohoucí spoluobčany, ale to je tak vše. Ostatní podnikání státu slouží jen ke zbohatnutí politiků.

0 0
možnosti
K

kaktusak

3. 11. 2010 21:43
Re: Levice, pravice, opozice,

Pravicová konzervativní strana tady vládla minimálně v letech 1939-1945, pokud tedy nepočítáme dnešní kalouskovce.

0 0
možnosti
JP

sedivak

3. 11. 2010 17:53
ČSSD,

strana která nemohouc uškodit alespoň zasmrdí...

0 0
možnosti
Y

Yoachim

3. 11. 2010 17:21
Autor není zaujatý.

Kalousek řekl o Ráthovi, že je debil a později Ráth řekl o Kalouskovi, že musí být duševně memocný. Jaký je mezi tím rozdíl  pane Balvín. Nemají si co vyčítat, oba jsou hulváti. S tím Kalouskovým abstinováním delší dobu to asi moc pravdivé nebude, od těch "KOKOTŮ" tolik času neuplynulo. Tam byl akorát.

0 0
možnosti
TB

Primak

4. 11. 2010 8:10
Re: Autor není zaujatý.

Rozdíl je třeba v tom, že Kalousek řekl o Ráthovi, že se chová jako debil, nikoliv že je debil.  Druhý rozdíl vidím v tom, že  ve všech případech Kalousek silnými slovi reagoval pouze až po výpadu Rátha. Styl "Na hrubý pytel, hrubá záplata" sice není mým ale mám pro něj pochopení. Takže by bylo dobré se spíše ptát co opravňuje  Rátha k takto hrubým a bezdůvodným výpadům. Já jsem ale dle Vás zaujatý takže mi jistě řeknete, že  nejsou hrubé a bezdůvodné. Pro mně ano, neboť jsou založeny pouze na tom, že pan Kalousek zastává jiné politické názory. Pro příklad uveĎme, že i pan Škromach byl párkrát novináři přistižen pod vlivem a nevšiml jsem si že by na něj kdokoliv takto útočil. Ať ze strany ODS či TOP09 tak z řad vlastní strany. Čím to bude?  že by se přeci jen pravice uměla chovat lépe?

0 0
možnosti
TH

ydrhsamot

3. 11. 2010 17:11
Řekl jste podle mne

zásadní věc: čssd potřebuje sebevědomí - potřebuje umět říct ano, tenhle návrh je dobrý, i když s ním přišel někdo jiný. Místo toho předvádějí jen velkohubá gesta... Stále pokračují v té staré "paroubkokracii" - není jim pomoci. Rv

0 0
možnosti

rezjir rezjir

3. 11. 2010 18:10
Re: Řekl jste podle mne

A vy znáte nějaký dobrý návrh současné vlády, ktterí dplázala vyprodukovat toliko povodeň hloupostí, tedy něčeho horšího mež je zločin.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

3. 11. 2010 16:35
Při současné výši a dynamice růstu

státního dluhu bychom potřebovali totalitní režim, který nekouká nalevo ani napravo a osekává a škrtá, kde se dá. Je sice pravda, že nejvíc se ušetří na nejpočetnějších skupinách a to jsou lidé s platem pod průměrem a důchodci, ale z morálního hlediska je důležité začít u sebe a u bohatých. Nedovedu a nechci si představit co čeká EU a tento stát v horizontu 10 let.

0 0
možnosti
TB

Primak

3. 11. 2010 16:40
Re: Při současné výši a dynamice růstu

Tak k EU se nechci vyjadřovat. Můj názor na tuto instituci je docela radikální.

Klidně nechť se začne u "sebe" a bohatých. Ono se jaksi začlao. Snížení platů ústavních činitelů. A bohatých? Priznám se že mám pocit, že lidé zapoměli prostou matematiku - 15% z 20 tis. je 10x méně než 15% z 200 tis. Kč. Bohatí vždy paltili a budou platit za stejné státní služby více. Mnohem více.

0 0
možnosti
H

hafusak2

3. 11. 2010 16:17
Snažíte se, snažíte.

Ale stále Vám jaksi z Lidového domu neposílají své návrhy předem ke schválení, takže jste přesvědčen, že žádné nápady nemají. A konstruktivní opozici si přejete asi takovou, jako byli ve sněmovně před plyšákem lidovci a socialisti. Holt se musíte smířit s tím, že "člověci jsou různé" a aby Vám všichni přitakávali a "seřazeni v pevných šicích sborově provolávali slávu vládě a velkému vůdci" - na to tenhle stát už není zvědav.;-D

0 0
možnosti
TB

Primak

3. 11. 2010 16:23
Re: Snažíte se, snažíte.

A to jste vyčetl kde? Nepotřebuji aby mi ČSSD dávalo cokoliv schvalovat. A například  jsem četl volební program této strany vy ano? Našel jste tam nějaká reálná opatření, systém, koncepci, která by něco řešila? Nenašel, neboť tam není.

TB

0 0
možnosti