Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

thunder-bolt

16. 2. 2011 13:17
Karma a poděkování

jinak z ekonomie 1- ( ten mínus za "tržní externalitu" ), na rozdíl od historie kde se zjevně neshodneme.;-)

0 0
možnosti

Luborka

16. 2. 2011 10:18
Zkušenost říká,

že jakýkoliv zákaz je svým způsobem kontraproduktivní. Nikoliv zakázat, ale jasně nastavit pravidla. Lékaři u nás nestávkovali právě proto, že by stávkou nemohli vyprovokovat stav nouze.Ve výsledku jsem přesvědčena, že by je to ani nenapadlo. Vše je dílo agentury, kterou si najali odboráři, kterým chybí fantazie nikoliv peníze.

0 0
možnosti

Primak

16. 2. 2011 10:33
Re: Zkušenost říká,

Nemohu souhlasit - znám i dost zákazů, které se nakonec ukázali spíše jako produktivní. Jako příklad uveďme desatero - to je ve své podstatě tvořeno zákazy a příkazy. LAe  jinak souhlasím, že je potřeba dát primárně pravidla, a to taková, aby nešla obcházet. Zákaz jednoho konkrétního úkonu je pouze součástí těchto pravidel.

TB

0 0
možnosti

buta

16. 2. 2011 1:29
drsvoboda@byl.cz

V mafiánském státě s cca 30 mafiánských "rodin", s maximálně 1-2 tisíci členů, které se vzájemně znají a podporují a které ovládají stát nelze jiný názor očekávat.Odbory patří k demokratickému zřízení na celém světě. Že občas mafii zkrátí zisky - no i otroci v Římě se bouřili proti degenerovaným nemakajícím Římanům. Už to, že byste je nejraději zrušil zakládá nárok na vaše stíhání za snahu o potlačení základních práv a svobod . To ale u policie,soudů ovádaných touto mafií naprojde. Tak si hrajte, historie se stále opakuje, a zase nějaká revoluce smete vaše děti či vnuci, kteří si budou říkat jaký byl dědeček kre-tén a kam to až dohnal....bylo to tak vždycky.

0 0
možnosti

Primak

16. 2. 2011 8:43
Re: drsvoboda@byl.cz

Tak jen pár poznámek:

1) Nepatřím do žádné z těchto "rodin", nemám vazbu na žádného politika a široko daleko není v naší rodině člověk, kterého by šlo označit za člena horních 10 tis.

2) Nejsem členem žádné politické stany a jakoliv se nepodíoím na ovládání tohoto státu

3) Nikdo mne nijak nepodporuje

4) Nikde nenavrhuji rušit odbory. Svět se mění ale odboráři si toho nevšimli a mnohdy se chovají jako by byl rok 1848. Není!

0 0
možnosti

kladivo a srp, naroste ti hrb

16. 2. 2011 1:14
Odbory = Konec demokracie v Čechách???

Pane Balvíne, u Vás je to, zdá se, jasné. Namyšlený zbohallík, manipulátor, demagog a provokatér.....Rv

0 0
možnosti

Primak

16. 2. 2011 8:40
Re: Odbory = Konec demokracie v Čechách???

;-D

Hlavně že máte jasno..

Tomáš Balvín

0 0
možnosti

kaktusak

16. 2. 2011 0:50
Takže stát by měl víc regulovat?

Tedy pomocí svých mocenských nástrojů rozbíjet monopoly? A jenom odbory, nebo i monopoly v podnikatelské sféře? Mezi pravičáky je rozšířeno přesvědčení, že "volný trh" si s monopoly poradí nejlépe sám, včetně monopolů přirozených, a že by se stát ani sem neměl vměšovat. Že rozbíjením monopolů akorát trestá silné a úspěšné a pomáhá neschopným.

0 0
možnosti

Primak

16. 2. 2011 8:39
Re: Takže stát by měl víc regulovat?

Neznám pravicově smýšlejícího ekonoma, který by tvrdil, že si volný trh s monopoly poradí. Sát by rozhodně neměl regulovat více. Měl by jen nastavit taková pravidla, která budou vzniku monopolů předcházet - ve všech sférách. VOlný trh funguje vždy poze za předpokladu konkurence, byť nedokonalé. A pokud už někdo pravilda poruší, je potřeba toto porušení potrestat. Fakt že státu chybí potřebná pravidla pro fungování volného trhu (opět ve všech sférách) neznamená větší regulaci či dokonce posílení role státu. Naopak...

Tomáš Balvín

0 0
možnosti

tantemici

15. 2. 2011 18:03
Spoléhám na to, že ta dohoda ještě

padne. Přála bych si, aby ji shodila vláda, ale obávám se, že to budou lékařští odborářští vyděrači, kteří budou trvat na maximu... Vážně jsem velmi znechucená tím, jak se u nás snadno vládu vydírá. Bože, dej nám alespoň jednoho silného politika thacherovského střihu!

Jinak - karma autorovi.

0 0
možnosti

Smrť

16. 2. 2011 9:38
Re: Spoléhám na to, že ta dohoda ještě

R^ Přesně. Tahle vláda mě naprosto zklamala, ne snahou reformovat (byť leckdy se pokouší šetřit na špatných místech) - to je prostě nutné. Ale tím, že couvají a vzdávají se, když k tomu není skutečný důvod. Teď si opravdu může o vyšší platy dupnout skoro každý, kdo má páky k účinnému vydírání.

Třešinkou na dortu pro mě byl včera okamžik na ČT24, kdy za Nečasem s úsměvem od ucha k uchu skotačila ta *píp!*a Kateřina Jaques. Pokud se premiér obklopuje takovými lidmi, pak ať to rovnou zabalí a vypadne.

Zklamání, velké zklamání a rozčarování mi připravila tahle koalice. Snad jedině Bárta na mě působí jakž-takž schopným dojmem, ale i kolem něj je smrádek např. z ABL :-/.

0 0
možnosti

Saltos Alim

15. 2. 2011 16:58
Konec čeho?

 Konec demokracie v Čechách? Jsem rád že ne na Moravě a ve Slezsku.

Ale o jaké demokracii je řeč?  Ta vládnoucí partajkracie není žádnou demokracií v pravém slova smyslu. Nač je třeba se divit, že tady náhle vystupuje nová síla a třeba vlastně partaj  s názvem odbory, s dobrovolnou a dosti silnou členskou základnou? Bude-li kandidovat ve volbách, jistě uspěje.      8-o

0 0
možnosti

Primak

15. 2. 2011 17:13
Re: Konec čeho?

Tak název byl parafrází jiného názvu.

Pokud odbory budou kandidovat ve volbách - neuspějí. Jejich program je čostá destrukce.

O jaké? Té základní spočívající v rovnosti ve svých právech i povinnostech.

TB

0 0
možnosti

ftdolton

15. 2. 2011 16:18
Výborně!

Výborně - ekonomiku a analytiku. Teď jste trefil hřebíček na hlavičku! Pokus o změnu Zákoníku práce podle Vašeho návrhu může mít jen jedno vyústění - generální stávku a okamžité svržení vlády.

Doufám, že Vaše výlevy nečtou Vaši nadřízení. Protože kdyby tomu tak bylo, musel byste v nejbližší době očekávat velké organizační změny na pracovišti, v jejichž důsledku zanikne pracovní pozice, kterou zastáváte.

0 0
možnosti

Primak

15. 2. 2011 16:37
Re: Výborně!

Víte že čtou? Od založení blogu. Změny neočekávám.

Jinak vy budete zřejmě založením revolucionář že? Źe existuje značná mezera a nedokonalost mezi Ústavou a v ní popsaným právem na stávku, zákonem o kolektivním vyjednávání a Zákoníkem práce již popsal Ústavní soud a doporučil vládě a parlamentu věc řešit.

Klidně si generálně stávkujte, naposledy Vás bylo celých pár tisíc.

To je totiž přesně ono - jakmile někdo navrhne změnu, které by skutečně pohnula tento stát směrem kupředu., vždy se najde dost křiklounů, kteří se bojí s své teplné funkce.

TB

0 0
možnosti

hafusak2

15. 2. 2011 14:55
Jestli něco skutečně demokracii škodí,

tak jsou to snahy některých lidí vrátit společnost před r. 1848. Někomu všechno, druhým utáhnout uzdu. Sice už žijeme v 21. století, ale jak je vidět, některým to ještě nedošlo a stále si idealizují minulost a chtějí do ní společnost vracet.Rv

0 0
možnosti

Primak

15. 2. 2011 14:59
Re: Jestli něco skutečně demokracii škodí,

Předpokládám že mluvíte o odborářích.

Protože jestli zde má někdo zpátečnické sklony, je to právě tato skupina občanů. Sice necílí do období před rokem 1848 ale do období po roku 1948.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti

bruselátor

15. 2. 2011 14:44
bolševik balvín v akci

demokraci je vhodná, ale jen když slouží mým zájmům, toť balvínovo krédo

0 0
možnosti

Primak

15. 2. 2011 14:54
Re: bolševik balvín v akci

Váš názir. Brát Vám ho vskutku nebudu,

Jen pro přensot - mohl by jste si nalistovat ve slovníku slovo bolševik?

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2489x
Jsem profesí ekonom, analytik a investiční manažer.

Jsem ale především člověk, kterého zajímá dění kolem něj a není mu lhostejné, co se bude dít dále. 

Aktuálně se podílím na vzniku nové poltické strany PRO (Právo Respekt Odbornost) jako její ekonomický expert.

Seznam rubrik