Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

danastol

8. 6. 2010 17:48
poplatek

když čtu tu diskusi, tak se musím usmát. Proč neustále berou do huby důchodce.Mám nemocného otce,který chodí k lékaři, platí 30,-Kč nechá si napsat léky na 3 měsíce a vůbec nereptá.Jinak k doktorovi chodí jenom aby tam někoho potkal a poklábosil, jako většina důchodců.Jiná je nemocný důchodce,ale zase mají limit,k tak přestaňte remcat.Mám nemocnou dceru, s kterou jezdím po doktorech a platím 30,-Kč a vůbec nic proti tomu nemám. Jinak když jste nemocen, tak platíte pouze i poplatek v lékarně a léky máte zadarmo.Jinak jsem měla prababičku, která si nechávala napsat léky, kterých měla plné šuplíky, ale nechala si je předepisovat, jenom aby je měla.Takže správně, k doktorovi když jsem nemocen a léky předepisovat, jenom když je potřebuju.

0 0
možnosti
L

levicak

8. 6. 2010 15:24
klidný

Tak tebe nechává klidným že nemocní důchodci platí a ty zdravý neplatíš. Kuku neřikej že nejsi pravičák.

0 0
možnosti
TB

Primak

8. 6. 2010 15:27
Re: klidný

Re: otázkyVýborně jsem pravičák :-)

Neříkám. Jsem! Akorát, že jako zdravý platím také. Jak poplatky tak hlavně zdravotní pojištění, který ten důchodce samozřejmě neplatí  (což je v pořádku).

0 0
možnosti
P

pesimista

8. 6. 2010 15:15
Tam, kde se cenzuruje autorova demagogie nadsázkou,

tak nemá cenu diskutovat; Hlavně, že někdo může v nadsázce urážet, druhý nemůže napsat pravdu. A s poplatky to nemá co společného, ty bohudík neplatím, takže jsou mi šumafuk

0 0
možnosti
TB

Primak

8. 6. 2010 15:21
Re: Tam, kde se cenzuruje autorova demagogie nadsázkou,

Tak nedisktujte, když nepoužíváte věcné argumetny. ALe popravdě  . na váš příspěvek jsem vám i tak reagoval. Za cenzuru nemohu.

0 0
možnosti
L

levicak

8. 6. 2010 14:54
otázky

2 otázky pro autora. Proč se na těžce nemocný mají skládat lehce nomocný? otázka č2 -Když jdu do hospody bez peněz a někdo to za mě zacáluje. Zaplatil jsem za pivo nebo jsem ho nezákoně ukradl.

0 0
možnosti
TB

Primak

8. 6. 2010 14:59
Re: otázky

Výborně jsem pravičák :-) Takže levičákovi rád odpovím, byť nevím proč směřofval otázky na mne:

1) Protže i lehce nemocný se může časem stát těžce nemocným a bude rád, že to za něj zaplatí někdo jiný. To je princip pojištění.

2) Ani jedno ani druhé..pokud ho za vás zaplatitl někdo jiný, tak majiteli nevznikla škoda, tudíž jste nic neukradl. Ale ani nezaplatil. Zjevně Vás na to pivo někdo pozgval a nebi dlužíte tomu kdo platil jedno pivo.

0 0
možnosti
J

jsoud

8. 6. 2010 14:45
Výsledek voleb a vůle voličů.

V roce 2008 nikdo nečekal, že socialisté zvítězí v krajských volbách tak výrazně. Ani oni to nečekali. Nebylo to tedy jejich zásluhou. Tak rozhodli nespokojení voliči s ODS. Letos byla situace poněkud odlišná a prohru ODS odvrátila založením TOP09 a VV jim spíše přidělávají vrásky, protože to nebyla jejich iniciativa. Účtování ČSSD s voliči by mělo určitě proběhnout ještě letos. Zhatit by ho mohla jen koalice s ODS. Mají přece tolik společného.;-D

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

8. 6. 2010 14:14
S tou nezákonností,

bych zacházel přece jen opatrněji. EU se vyjádřila poněkud jinak. Z jejího vyjádření vyplývá, že tato praxe nemusí být nutně nezákonná. Zjevně záleží na způsobu.

Co je pikantnější, příznivcům Julínkovým poplatkům je zjevně jedno, jaká kvalita je u těch poplatků. Koneckonců Vaše vyjádření níže v diskusi, že je Vám jedno, jaká je jejich výše vypovídá z jakých pozic je hodnotíte. Těch hledisek je více. Z hlediska práv pacientů totiž také nejde u Julínkových poplatků o nic zrovna kvalitního. Ekonomika těch zavedených poplatků je také zajímavá, nic, co by pro ně hovořilo tak, aby zrovna ty Julínkovy poplatky byly obhajitelné.

0 0
možnosti
TB

Primak

8. 6. 2010 14:19
Re: S tou nezákonností,

právě tak ekonomika je docela pozitivní. jedním ze skrytých důvodů zavedení poplatků byl fakt, že nemocničním zařízením chybělo pár mld. ročně provozního cash. Takto ho velmi rychle dostali. Tvrzení o nezákonsti není opřeno jen o EU ale o české právo. Například o institut zneužití zákona, který již český právní řád zná, toto postiuhuje.

0 0
možnosti
RP

Robert Puch

8. 6. 2010 14:13
Navíc KSČSSD slibovala, že poplatky zruší, pokud prohraje.

Ale ona vyhrála! Měla 22% hlasů, nejvíce ze všech stran!

KSČSSD lže jak za Paroubka, už se nezmění...

0 0
možnosti
J

jsoud

8. 6. 2010 14:28
Re: Navíc KSČSSD slibovala, že poplatky zruší, pokud prohraje.

Někomu nelze nic vysvětlit, protože je ortodoxně věřící! Tak jen dál používejte svoje důtky na vyhánění ďábla z těla.

Jinak přece dobře víte, že 22% hlasů není výhra. Nebo snad ano? To bude až v tom případě, když ODS uzavře povolební koalici s ČSSD.

0 0
možnosti

vodní želva

8. 6. 2010 14:09
Já se jich nechci moc zastávat,

ale pravdou je, že před těmito volbami říkali, že když nebudou mít po volbách sílu zrušit ten zákon o poplatcích jako celek, tak to proplácení zruší. Je tedy pravda, že si moc nepřipouštěli, že by tu sílu neměli, ale faktem je to, že dělají to, co před volbami řekli. Takže jako sedmý div světa bych tohle neviděl. 

0 0
možnosti
TB

Primak

8. 6. 2010 14:11
Re: Já se jich nechci moc zastávat,

Mohu vědět kde to říkali? Ve volebním programu to rozhodně nemají.

0 0
možnosti
RI

Rumburak II.

8. 6. 2010 13:58
něco pro autorovo uklidnění

Nebojte se nic, ono to časem bude ne 30 ale 300 Kč:-P[>-]Rv

0 0
možnosti
SM

svalnatá moucha

8. 6. 2010 13:45
můžete mi říct v čem jsou pro pacienty poplatky užitečné?

pokud chcete použít statistiku, tak prosím ne tu typu na drahé léky se vydalo více, ale takovou že težce nemocných pacientů (např. s rakovinou ) se vyléčilo více! To je totiž skutečné kriterium úspechu, ta první statistika je úspechem pro farmaceutické společnosti....

0 0
možnosti