Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PGS

pgjed

23. 7. 2010 8:51
Děkuj pane Balvine

Perfektní analýza z konzervativních pozic. Jako by ji napsal lidovec. Domnívám se, že řada lidí dochází k prozření na co se nechala nachytat. Jednou z největších deziluzí pro mnohé, kteří podlehli agenturně řízené mediální masáži, je poznání, jiným dávno známé, že Kalousek a s ním celá TOP09 není ani pravicový, ani konzervativní. On se jenom tak umí tvářit a umí tak mluvit! Ve skutečnosti je to bezuzdný pragmatik a neoliberál, kterému jde o jediníé. Být u moci a tím i být u zdroje. Vím, co píši, léta jej osobně znám. První, kteří na to přišli, byli lidovci a rychle jej vyšupajdili z postu předsedy. Bohužel měli jej i hned vyhodit z partaje i s těmi Parkanovými, Severy, Šustry atd. Mohli si ušetřit mnohé těžkosti.

Ti, kterým záleželo na skutečně konzervativních hodnotách, jako podpora rodin s dětmi a dostupného bydlení pro tyto rodiny, ti měli volit lidovce. Ne Kalouska! Vždyť celý systém podpory vlastnického bydlení i podpory rodin s dětmi vymysleli a prosadili lidovci.

0 0
možnosti
PGS

pgjed

23. 7. 2010 9:00
Re: Děkuj pane Balvine

Pokud konzervativně orientovaní a právě procitnuvší voliči chtějí svůj omyl nějak napravit, mají jedinou šanci, volit na podzim lidovecké senátory a volit lidovce do komunální sféry. Senátoři jsou schopni přímo zastavit  liberální protirodinné zákony z Kalouskova pera a komunální politici jsou schopni vytvářet nepřímý tlak.

Je nezbytné, tlakem veřejného mínění donutit tuto vládu trafikantů a prebendistů, aby přestala  škrtat na účelných a rozumných výdajích směřujících k rozvoji společnosti a začala škrtat na předražených a zbytečných zakázkách a na nabubřelých výdajích státu. Nepůjde to lehce a vůbec ne dobrovolně. M. Úhoř K. se umí kroutit nevidaně, ale je to možné, bude-li vůle.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

23. 7. 2010 5:44
Teda já žasnu

jak Vy dokážete vyhodnotit, co je a není pravicové. Ne, že bych s Vámi věcně nesouhlasil. Mám taky jeden příklad - porodné. Z narozené dítě dostanete od státu řekněme 10 000 Kč, pokud dáma nemůže opravdu otěhotnět a není u ni jiné cesty než umělé oplodnění, chce-li ho podstoupi vyplázne 10 000 Kč. Já nevím jak to dokážete rozeznat tu pravicovost, snad mi to řeknete Vy u toho mého příkladu. Mně spíš to připadá, jak když henten stát (konkrétní politici) v tom má tak nějak guláš. To víte jsem jen z těch obyčejných.:-)

0 0
možnosti
JZ

qqx

23. 7. 2010 0:45
.

Co je na tom návrhu levicového ? Opravdu si myslíte, že levice reprezentuje zájmy chudších občanů, zatímco pravice těch bohatších ?

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

22. 7. 2010 15:12
Hypotékář Balvín volil TOP09 a dopadl jak sedlák u Chlumce

Strana TOP09 je pro ty, kteří Vám hypotéku dali, Balvíne, nikoli pro Vás, který si půjčujete, pravičáku (smích) !

0 0
možnosti
TB

Primak

22. 7. 2010 15:16
Re: Hypotékář Balvín volil TOP09 a dopadl jak sedlák u Chlumce

SAtejdo Joe už zase? Zrovna Vy, jak pravidlený kritik mých cčlánků .-) by jste měl vědět že jsem volil ODS :-)

0 0
možnosti
T

Tregold

22. 7. 2010 13:57
Tak tento návrh podporuji

Právě neuvážená podpora hypoték způsobila v USA finanční krizi. Hypotéku a vlastní bydlení vůbec, má mít pouze ten, kdo na to zjevně má. Odpočet úroků od daní je čistě socialistický krok, zcela nesystémový a je jen dobře že veškeré výhody kohokoliv tato koalice zruší včetně. Navíc to žádná zásadní pomoc není.

Nicméně koalice by se měla zaměřit nejen na odstranění veškerých výhod a odpočtů ale i například na zjednodušení daňového systému.

Jinak samozřejmě náklady na reformy nejsilněji postihnou střední třídu (tedy ty , kteří si pořizují bydlení na úvěr) a doufám, že si to voliči TOP09 (zejména), ODS a VV připouštějí.

0 0
možnosti
KJ

zpetak

22. 7. 2010 14:07
Re: Tak tento návrh podporuji

To co píšete by bylo možné, kdyby v Čechách ty byty " dle hloubky kapsy" byly.Ale nejsou. Vemte si pitomý  panelákový byt.Města si nenechávají sociální byty.Bytový fond rozprodávají.Rodiny se musí na nejméně dvacet let zadlužovat, aby mohly zůstat v bytě, kde už nějaký čásek bydlí. Pro mne je hypotéka vysoko.Tak díky stavebnímu spoření a jeho překlenovacímu úvěru můžu i nadále bydlet.A, doufám, že už nevěříte, že existují byty z regulovaným nájmem.To už dávno není pravda a také si všimněte, že už žádná strana a vláda nemá ve svém slovníku "zrušit regulaci nájemného". Mluví o tom velmi opatrně.

0 0
možnosti
KJ

zpetak

22. 7. 2010 13:53
Souhlasil bych s Váma,

ale v jednom ne.Já, který pobírám podprůměrnou mzdu, platím v procentech více než Vy díky supermzdě. Myslím tím, že procenta daně z mé supermzdy je k výši této větší, než procenta daně Vaší v poměru výše Vaší supermzdy.Samozřejmě opticky je vaše daň vyšší proti mé, ale zase Vám více zůstane než mě.Píši asi složitě, snad mne pochopíte.

Co se týče hypotéky a zrušení její daňové výhodnosti, i když jsem "socka", dovoluji si s Váma souhlasit.Každá civilizace zvýhodňuje bydlení, neb pokud lidé slušně bydlí,slušně se můžou najíst a také sem tam pobavit, vlůdcové mají klid.

Na druhé straně máte to, co jste chtěl.Po několika prohlášeních pana účetního jste toto mohl předpokládat.A bude hůř i pro Vás střední třídu.Zatím si budou více brát od "socek" jako já.Ale když už ode mne už nic ndostanou přijde řada na Vás....

0 0
možnosti
TB

Primak

22. 7. 2010 14:08
Re: Souhlasil bych s Váma,

Takže asdi tak..každý kdo se jen trochu vyzná ve zdaňování mezd Vám potvrdí že reálná daňová sazba tj poměr (superhrubá mzda - reálný čístný přijen)/superhrubá mzda roste od minimální mzdy kdy je roven 0% až k cca 20% při píjmu 142 tis.Kč, pak začne klesat a ustálý se na limitní hodnotě 15%. nevím jaký je váš plat, ale pokud berete pod 30 tis. Kč tak Vás mohu ujistit že právě díky superhrubé mzdě je vaše efektivní daňová szaba nižší než u člověka s platem 75 tis. Kč. Zkuste využít nějaký mzdový kalkulátor na internetu.

Předpokládal jsem, že politcký strany nebudou zcela popírat svůj volební program. Počítal jsem s reformou a tím, že budu jedním z těch, kdo jí pocítí velmi.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
R

realateista

22. 7. 2010 13:39
Jde přece o pravicovou politiku

Strany, které vyhráli ve volbách, přece jasně říkaly, že se má starat každý sám o sebe a že bude šetřit na sociálních dávkách. Samozžejmě je otázka kdo to  jsou  vlastně ty "socky". Přece bylo jasné (alespoň lidem mě blízkým), že pro "knížete" to jsou i ty tzv. "střední vrstvy". Pokud nemáte alespoň 500 tis. Kč /mesičně nebo 1 mld Kč majetku, jste vlastně "socka" a máte, co jste chtěl. Navíc toto je jen začátek, bude hůř.

0 0
možnosti
TB

Primak

22. 7. 2010 13:43
Re: Jde přece o pravicovou politiku

Další do sbírky.

0 0
možnosti
L9

Lokutus 9

22. 7. 2010 13:22
...

pravičáček Balvín se sice tváří jako pravičák, ale přitom se doslova dozaduje jakýchsi podpor (asi od státu)....argumentuje tím, že "podstoupil riziko", že do toho vložil "všechny úspory"......pravičáčku Balvíne, to ale jaksi nikoho nezajímá, prostě si to podělal a ted´poneseš všechny důsledky ;-D ..... reformy, aby byly učinné, musí bolet R^

0 0
možnosti
TB

Primak

22. 7. 2010 13:42
Re: ...

Hloupému všech hloupé připadá.

0 0
možnosti
PM

ZEROVAN

22. 7. 2010 12:36
Trocha demagogie nikoho nezabije

Prispevek statu na stavebni sporeni  neni uplatneni odcitatelne polozky a to  uroku z hypotecniho uveru to za prve. Za druhe si polozte otazku kolik z tech milionu ucastniku stavebniho sporeni pouzije zvyhodnene prostredky na stavbu ci rekonstrukci predmetu bytove potreby. O tom to je.

0 0
možnosti
TB

Primak

22. 7. 2010 12:45
Re: Trocha demagogie nikoho nezabije

Já ale nepíšu o příspěvku státu na stavební spoření ale o odpočtu úroků z hypotéky ze základu z DPFO. To jste si nevšiml?

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

22. 7. 2010 12:23
Pěkné, čekal jsem, kdy se to objeví

Autore, účel je jasným- někde sebrat prachy. A co byste navrhoval v oblasti škrtů daňových úlev Vy?

Za druhé, nevidím nic levicového na rušení jakýchkoli daňových úlev. Stejně jejich velká část jsou jenom úlitby a podfuky na jednodušeji uvažující lidi.

0 0
možnosti