Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

7. 4. 2012 3:53
Něco pro zasmání

Za zaryté příznivce a voliče ODS a jejích odnoží je možné vzít příjmovou skupinu mezi 30-100 tisici měsíčního příjmu. To jsou podle svého přesvědčení ti praví pravičáci i když si pravicovost spojují pouze s bezbřehým sobectvím a nenávistí ke všemu sociálnímu. A tato vláda údajně pravicová právě tuto skupinu nejvíce zdaňuje. Nejlépe to vynikne na grafu, který najdete  zde    http://blisty.cz/art/62922.html      

Když si nás volíte, tak plaťte.

 :-)

0 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata I

6. 4. 2012 20:23
ČSSD za podpory KSČM,

to je scénář, o kterém tu poslouchám už asi patnáct let, doposud však nenastal. Za to nastaly časy, kdy náš "pravicový" prezident byl zvolen "napříč politickým spektrem".

0 0
možnosti
PP

Pavel Pátek

6. 4. 2012 17:18
Vcelku souhlas, až na jednu věc:

Jak ste přišel na to, že není možné uvěřit SSO, protože "...je velmi pravděpodobné, že je již napojena na současný systém rozdělování moci."??? (Nechci se vyjadřovat k Suverenitě, protože ji neznám). S Vašimi články mohu většinou jen souhlasit, ale tímhle jste se přiřadil k plácalům, kteří napadají vše, co se jim nehodí "do krámu". Není náhodou problém v tom, že rozlišení levice a pravice je poněkud zavádějící? Neměli bychom spíše rozdělovat na strany s kolektivistickou nebo indidvidualistickou politickou filosofií? Tento pohled je totiž mnohem blíže pravdy. Většina "levicových", tzv. "středových" i "pravicových" stran, a nejen u nás, jsou kolektivistické. Obsahem jejich kolektivistické filosofie je totiž právě přerozdělování a princip většího práva většiny nad právem menšiny. SSO je politickou stranou, která staví svou politickou filosofii na principech individuálních svobod a rovnosti před právem. A jako člen o žádných "napojeních na současný systém rozdělování moci" nic nevím.

1 0
možnosti
TB

Primak

6. 4. 2012 17:26
Re: Vcelku souhlas, až na jednu věc:

Já s Vámi souhlasím v tom, že současné dělení na pravice alevice je zavádějící a zmatečné (i to bylo podstatou článku).

A teď k SSO - je to prosté Petr Mach byl dlouholetý člen ODS, verdl jejich juniorku a je to Klausův člověk. Stranu SSO podporují a hlásí se k ní další lidé s Klausova týmu - Hájek, Payne a další. Dovolím si tvrdit, že Klaus má na tuto stranu velký vliv a nejen ideový. A odkud pramení moje obava (a v článku jsem napsal že je to pravděpodobné) - v nedávna době se na jiného Klausova člověk proláklo, že byl úzce psojen s panem Janouškem a osobně si nemyslím, že  by  nešlo o mnohem více rozvětvenou strukturu. je to jen doměnka, podezření, ale dosat hmatatelné.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

6. 4. 2012 16:03
Pravici u nás

zdiskreditoval především Václav Klaus. Současné vládní strany jsou možná hrobaři pravice, ale v pravém slova smyslu - hrobař za smrt nebožtíka není odpovědný. Konečná odpovědnost je v demokracii vždy na voličích.

1 0
možnosti
.A

.45 ACP

6. 4. 2012 16:06
Re: Pravici u nás

S hodnocením Klause nesouhlasím, z něj mám po celou dobu naopak pocit, že ten jediný o tom alespoň na rovinu hovoří ...

0 0
možnosti
TB

tombry

6. 4. 2012 14:35
Já myslím,

že v dnešní době je naprosté většině lidí úplně jednou, jestli si strana říká pravicová nebo levicová, ale přejí si, aby se přestalo krást. Aby byli politici důsledně oddělení od "lobistů" a podobné chamradě, aby se přestaly rozkrádat veřejné zakázky nebo granty EU apod....

0 0
možnosti

Bára33

6. 4. 2012 14:28
karma

Jen malá připomínka - to, že jsou nasicsitcké strany považovány za pravice, je asi největší úspěch Stalina. Protože dobře veděl, že nacismus a komunismus jsou si ve většině věcí - kromě důrazu na národ - velice podobné, potřeboval se vůči nim vymezit, dva kohouti na jednom smetišti být nemohou, a svět chtěli ovládnout oba dva. A proto začali komunisté tvrdit o NSDAP, že je pravicová. No a jelikož bojovali proti sobě a komunismus je je o něco starší, takže měl místo na levici jasné, podařilo se jim toho protivníka na tu pravici zařadit - a lidi jim to sežrali i s navijákem. NSDAP ani neonacisti totiž ve svém programu nemají jedinou pravicovou myšlenku.

7 0
možnosti
PM

petrik1960

6. 4. 2012 14:43
Re: karma

R^R^

1 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

6. 4. 2012 14:12
A ta plzeňská univerzita snad fungovala lépe ?

Tzv. "studenti" dostali diplomy bez nutných znalostí, to je snad všeobecně známo Rv

1 0
možnosti
1

1absolutus

6. 4. 2012 13:29
Baloune, nedělej na lidi bubáky.

Že neznáš politickou historii, budiž. Že si pleteš pravici s levici se dá u tohoto typu blogerů pochopit, ale že strašíš přerozdělováním, které ještě za této vlády posílilo je opravdu, ale opravdu prázdné a falešné. :-)

2 0
možnosti
VH

cvlad

6. 4. 2012 13:32
Re: Baloune, nedělej na lidi bubáky.

Huš hochu Pochu, ty byz přerozdělování bydlel pod mostem s Matějkou, to by byl páreček.

1 0
možnosti
JN

jenyknovak

6. 4. 2012 13:28
Dovoluji si NESOUHLASIT!!!

Pravicový volič, tedy poctivý člověk, který chce být i solidární bude volit Stranu svobodných občanů - SSO!!!!!!!!!!

To je totiž volba, a než začnete kritizovat - vážení levičáci, přečtěte si laskavě volební program. Sice nechceme socialisticky rozdávat a přerozdělovat - to je ta největší míra korupce, ale chceme např. nízké daně ALE stejně vysoké a bez omezení pro každého, tedy i pro tu dnešní vládnoucí partu. To JE solidární. ATD.

1 0
možnosti
TB

Primak

6. 4. 2012 13:34
Re: Dovoluji si NESOUHLASIT!!!

SSO - co  k tomu říci. Velmi podrobně jsem se touto stranou zabýval a je nevolitelná. Funguje totiž na principu, že vezme správnou ideu, kteoru následně  zcelka nevhodně aplikuje a tím jí zcela dehonestuje. V podání SSO je idea minimalstického státu totální anarchií.

D8le mám silné podezření že SSO bude mít podobný osud jako veverky, jejich vazba na současnou vládní garnituru je až příliš silná.

TB

1 0
možnosti
PH

petrph

6. 4. 2012 13:17
ako ináč

protože, ptejme se jinak - je snad volič, ať levicový či pravicový hlupák? Protože, skutečně jen málokomu dává stát sociální pomoc "zadarmo". S vy jímkou našich jistých nepřizpůsobivých, co na práci nesáhli za celý život, většina lidí pracovala a pracovala, celý život, ovšem za tak nízké platy, že si nenašetřili na dobu nouze.Nakonec, ono se ani ušetřit nedá když jde inflace nahoru. Ale i z těch nízkých platlů platili daně, a to nejen daně z příjmu ale taky další "daně ze zdaněného", tedy DPH. Ba co víc, i když od státu dostávají sociální dávky tak i z těch platí při nákupu DPH, čili část těch peněz si zase stát vezme "zpátky"...Neboli, jakákoliv sociální pomoc (ať levicová či pravicová) je jen plněním služeb které už má občan u státu předplacené. A pokud je pravice ruší, popírá smysl proč vlastně řídí stát.

Asi bych to přirovnal k případu, kdy si jdete kupovat zboží do obchodu, obchodník sebere peníze a řekne "žádné zboží nedostanete, potřebuju ušetřit..A dodá Jo - a volte pravici."

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2489x
Jsem profesí ekonom, analytik a investiční manažer.

Jsem ale především člověk, kterého zajímá dění kolem něj a není mu lhostejné, co se bude dít dále. 

Aktuálně se podílím na vzniku nové poltické strany PRO (Právo Respekt Odbornost) jako její ekonomický expert.

Seznam rubrik