Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

1. 2. 2011 17:32
Ano, korupce funguje i v soukromém sektoru,

jak správně uvádíte. Proč tedy minimalizovat zrovna stát? Omezme korupci minimalizací soukromého sektoru.

0 0
možnosti
H

honys

1. 2. 2011 11:39
Ekonom a analytik

Panebože dej aby tento ekonom nikdy a nikde nedostal žádnou práci. To by byla pro firmu která by ho zaměstnala úplná katastrofa. Jestliže on ze své pozice ekonoma vidí prostituci jako korupci, tak potom jsme korupčníci všichni kdo pracujeme za úplatu. Prostitutka přeci pracuje za smluvní úplatu jako kterýkoliv jiný řemeslník. Rozdíl je pouze v tom, že řemeslník si musí svoje nástroje koupit, kdežto ona pracuje se svým tělem. Pomiňme otázku morálky a jednoznačně musíme dojít k tomu, že prostitutka se sice může stát korupčním nástrojem, když její práci někdo nabídne jako úplatek za přiklepnutí zakázky ale je to naprosto stejné, jako když někdo nabídne třeba luxusní byt politikovi taktéž za přiklepnutí zakázky. Řekl bych, že prostituce je proti politice ještě velmi počestné povolání.;-D

0 0
možnosti
H

honys

1. 2. 2011 11:43
Re: Ekonom a analytik

Jinak se ale s tím pohledem rádoby ekonoma analytika dá souhlasit, je to běžné konstatování situace které ale vůbec nic neřeší.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

1. 2. 2011 10:42
Protislužba za úplatu je korupce??????

Takže je korumpována úklidová služba, taxikář, opravář (čehokoliv), ale i lékař (léčení je přece služba) a policajt (řekněme že jinak neúplatný).  Blbost pohledat.

Korupce je protislužba, vykonaná na úkor někoho. Poškozující jeho nárok (typické: změna pořadí; neodsouzení viny /viník nás bude dále ohrožovat/).

0 0
možnosti