Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU

22. 8. 2010 10:47
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Z

zabam

8. 8. 2010 21:56
Padesátsedm let?

Tak dlouho sotva, spíš bych řekl že dvacet.

0 0
možnosti

jarinka

6. 8. 2010 17:31
Druhá světová válka.

Nezlobte se, to je pořádná hloupost. V padesátých letech - brzy po válce - měla republika pochopitelné a potřebné zákony, mezi něž patřil i trest za nedovolené opuštění republiky. Komunisté si druhou světovou válku nevymysleli a ta studená válka mezi východem a západem byla mimo jiného následkem toho, že po světě dlouho chodilo (a dodnes chodí) spousta nepotrestaných a vykoupených nacistických zločinců. Nechat otevřené hranice v období studené války nebylo možné.  

0 0
možnosti
K

kaktusak

5. 8. 2010 22:56
Komunisti válku nevyhlásili

Pokud někdo vyhlásil válku, tak to byl předchozí "demokratický" režim. Třeba když tatíček nechával střílet do hladovějících dělníků. Každý má v takovém případě právo bojovat za svobodu a používat v tomto boji jakékoliv prostředky, alespoň podle pana Nečase. Tak se komunisti podle toho zachovali.

0 0
možnosti
JM

Buckingham

6. 8. 2010 0:40
Re: Komunisti válku nevyhlásili

Aha, tak to je pro mě novina, že komunisti bojovali za svobodu. To bych potřeboval podrobněji vysvětlit. Anebo víte co, raději né, raději běžte někam.....bojovat! :-o

0 0
možnosti
H

hlava222

5. 8. 2010 17:19
No konečně něco rozumného

v té neuvěřitelné a ostudné hysterii co tady rozpoutali někteří blogeři.

K tomu bych dodal že nikdo z těch zdejších zbabělých počítačových sopliakov nemá nejmenší morální právo soudit ctihodného zemřelého kmeta který mimo jiné bojoval a nasazoval svůj život proti bolševické rozpínavosti  v Korei.

0 0
možnosti
AL

alis

5. 8. 2010 16:53
Mašíny bych odsoudil pouze tehdy...

...pokud by byli odsouzeni i ostatní vrazi z dob komunismu: STBáci, vyšetřovatelé, velitelé, co nařizovali střílet do lidí utíkajícívch za hranice, pohraničníci, co nechali vykrvácet Petera B., východního Němce, když jej v hraničním pásmu u Bratislavy při pokusu o útěk napadli tzv. SUPi ( samoútočící psi), a mnoho, mnoho dalších.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

5. 8. 2010 16:11
nechme staré věci být

Nechme přes 50 let staré věci být, zvláště když se v jedné osobě sejdou činy dobré i špatné. Pak nemá smysl ani jednostranně vyzdvihovat zásluhy a ideje, ani zdůrazňovat způsob provedení. Obě misky vah jsou zatíženy, dobré i zlé leží proti sobě a tak nejrozumnější by bylo říci - bylo to tak dávno a ve vašem případě tak nejednoznačné, že už to dnes nechceme soudit ani oslavovat.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

5. 8. 2010 15:53
Dotaz

A ty pohraničníky dnes někdo vyznamenává?

0 0
možnosti
AL

alis

5. 8. 2010 16:53
Re: Dotaz

V Domažlicích(?) jim jako statečným a chrabrým ochráncům hranic před západními imperialisty chtějí obnovit pomník, tzv. golema.

0 0
možnosti
M

mr.burns

5. 8. 2010 14:58
Hrušky s jabkama

Myslím pane Balvíne, že na Vaše otázky (minimálně v případu zabití spoutaného zajatce - četníka STB) Vám nejlépe zodpoví tento bod Ženevské konvence - byli přece dle jejich slov ve válce.

- zadržení bojovníci a civilisté musí být respektováni a chráněni proti každému násilí, mají právo na zaopatření, výměnu informací a příjem pomocných zásilek.

Takže vrazi nebo hrdinové ? ;-D 

A ještě poznámka k odboji. Vážím si odbojářů, zejména těch, co za celou dobu trvání 2 sv. války zůstali, bojovali, diverzovali, pokračovali v odboji až do příjezdu spojenců. Ale srovnávat lokální bojůvky, kde šlo jen o získání peněz na následný útěk z ČSSR se v mích očích míjí s ideologií odboje. A k pohřbu Milana Paumera - komedie, která tady dlouho nebyla...zejména ti trampové v uniformách US army okolo .... bez komentáře.  

0 0
možnosti
DI

Desmodrom III

5. 8. 2010 15:15
Re: Hrušky s jabkama

Zato Horákovou pověsili podle všech konvencí!

0 0
možnosti
M

mirda46

5. 8. 2010 14:57
Výjmeční hrdinové ustrašeného národa....

Byli to hrdinové hodni státního vyznamenání - kdo se v té době odvážil postavit komunistům ? Komunistický režim u nás zabil stovky bezbranných a nevinných  lidí ( v poutech a věznicích se těžko mohli bránit ) a moc kritiky slyšet není . A pro Mašíny pokračovala válka proti totalitě ,už ne té nacistické, ale proti nové komunistické . A k těm řečem o zabíjení "nevinných " ? Naši partyzáni (dle Němců banditi ) zabíjeli při svých akcích nevinné otce rodin - české železničáře, strážníky i civilisty a jsou oslavováni. A že byla válka ? V Čechách prosím nebyla, byl zde protektorát , hrál se zde fotbal, natáčely veselohry, pořádaly tancovačky. Na Václavskék náměstí 1/4 milionů Čechů opřísahalo věrnost Říši . Ještě bych rád dodal,že zbabělci téměř vždy hrdiny kritizují. A zbabělost a závist jsou,podle mne,jedním z hlavních rysů našeho národa.

0 0
možnosti
M

mr.burns

5. 8. 2010 15:10
Re: Výjmeční hrdinové ustrašeného národa....

Tak jestli je podříznutí zajatého spoutaného četníka akt hoden státníhoi vyznamenání, tak plivnout a zadupad do země takovou medaili. To snad přece nemůžete myslet vážne. A přestaňte míchat jabka s hruškama a účelově bagatelizovat dějiny. Střílet na ozbrojené vojáky - ok, podřezávat spoutané vězně ? Prase, jež neni hodno života.

0 0
možnosti