Musíme to zvládnout

Pan premiér Andrej Babiš má pravdu v tom, že skutečný výsledek pandemie bude především na nás samotných.

Pokud se navzájem více neotevřeme a nezačneme spolupracovat i přes případné názorové propasti, tak to tentokrát nezvládneme.

Zaprvé, je třeba pochopit situaci. Situace je vážná. Lidé umírají. Podniky krachují. Je to smutné období. Není prostor pro spory, nenávist a antipatie. Pokud můžete, tak se negativním situacím vyhýbejte a sami je nevyvolávejte. Nepište hejty na druhé lidi. Zkuste je za něco pochválit. Motivujte ostatní ke věcem. Pomáhejte si.

 

Zadruhé, je třeba teď více než kdy jindy dodržovat vládní opatření. Koronavirus tu bohužel stále je a nezmizí, dokud bude mezi lidmi přeskakovat v takové míře.

 

Zatřetí je třeba myslet nejen na druhé, ale i na sebe. Situace se často psychicky podepisuje na lidech. Spousta věcí je jinak, vše se mění. Choďte brzy spát. Pravidelně choďte na čerstvý vzduch. Buďte v kontaktu s přáteli a rodinou.

 

Přál bych si, aby koronavirus již brzy skončil. Už to trvá dlouho a stejně jako Vás ani mě to nebaví. Pomozte prosím. Myjte si ruce, noste roušky, dodržujte rozestupy. Celé je to jen o ohleduplnosti vůči okolí. Pokud se nic nestane Vám, u jiných lidí může mít nemoc horší průběh. Myslete prosím na tyto lidi.

Díky, zvládneme to.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Babický | pondělí 26.10.2020 10:08 | karma článku: 18,17 | přečteno: 525x