Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J43a53n 74R28á45ž

22. 12. 2018 15:22

Jen zlomek neakreditovaných neziskových organizací, na jejichž činnost stát přispívá plošně, má nárok na existenci. Například reálné výsledky většiny neziskovek jejichž hlavní činností je sociální začleňování a propagace evropských pseudohodnot, volají po jejich odpojení od veřejných zdrojů a razantní změnu fungování státu v těchto oblastech, stejně tak lze pochybovat o účelnosti podpory státu směřované k ekologickým organizacím, jejichž hlavní náplní práce, je bránit budování infrastruktury státu.

2 0
možnosti
MP

Napřed , prosím, vysvětlete, na jaké neziskovky míříte. Máme veřejnoprávní příspěvkové organizace v režii krajů či obcí ( domovy pro seniory ), jejichž ředitelé se vybírají řádným konkurzem a jsou povinni dbát platných zákonů při hospodaření s veřejnými penězi.

A pak máme soukromoprávní nadace, kterým např. obce či stát mohou přispívat. Např. Bílý kruh bezpečí, abych uvedl nějakou skutečně užitečnou. Stejně tak mohou mít nadační formu např. hospice ( částečně hrazené zdravotními pojišťovnami ).

Ta problematika tzv. terciálního systému ekonomiky je dost složitá a odborník v této oblasti by měl mít aspoň bakalářské vzdělání.

Tak dokažte, že se v problematice orientujete nebo se do ní vůbec nepouštějte.

1 0
možnosti
LB

Souhlasím s názory pana Pinkase.

V našem regionu fungují desítky neziskových organizací, které poskytují sociální služby, jež nezajišťují obce. Ty si mohou tyto služby u neziskovek objednávat a případně je i částečně dotovat, což je pro ně levnější varianta, než kdyby jejich provoz zajišťovaly samy.

V praxi to funguje tak, že tyto organizace musí svou činností prokázat, že poskytují služby na požadované úrovni, jsou v regionu skutečně potřebné (počítají s nimi i komunitní plány obcí) a pak teprve si mohou požádat o příspěvek z obecního či krajského rozpočtu, nebo se mohou přihlásit do dotačního programu ministerstva.

To se týká organizací, které poskytují služby handicapovaným lidem, dětem a mladistvým, nízkoprahová komunitní centra, domácí hospic, centra pracující se závislými lidmi, mateřská a rodičovská centra atp.

Neziskovky, které ke své činnosti potřebují akreditaci ministerstva, k její získání musí doložit, že jejich zaměstnanci disponují příslušným vzděláním (ve většině případů vysokoškolským) a praxí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1076x
Jsem fotograf a bloger. Nejsem novinář a nikdy jsem nebyl členem žádné politické strany.

https://www.tomasfoto.cz

Seznam rubrik