Dochází v EU ke krizi demokracie?

Na sociálních sítích bude docházet k cenzuře politicky nepohodlných příspěvků. Tuto zprávu nám sdělil na tiskové konferenci německý ministr spravedlnosti Heiko Maas.

Na sociálních sítích bude docházet k cenzuře politicky nepohodlných příspěvků. Tuto zprávu nám sdělil na tiskové konferenci  německý ministr spravedlnosti Heiko Maas. sociální sítě budou monitorovány a nežádoucí obsah bude do 24 hodin odstraněn. V plánu je také zavedení represivních kroků a postihů pro autory příspěvků. Tento německý model se přes Brusel aplikuje i do dalších členských států EU. Například v České republice došlo k zablokování stránky „Islám v České republice nechceme“, která však zanedlouho získala více, než dvojnásobný počet sledujících. Dle mého názoru se mohou a budou snažit mocní svobodu slova potlačit sebevíce, nakonec se však stane něco, s čím nepočítali. Třeba v příštích volbách.

U nás lze pozorovat velmi nebezpečnou názorovou linii u české vlády, která shodila ze stolu petici za referendum o vystoupení z EU.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Babický | pátek 22.1.2016 19:54 | karma článku: 29,77 | přečteno: 796x