Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak zde čtu o kaprech, trochu rozdíl bych v tom viděla :) Ten masakr kaprů, až teče krev po ulicích měst, ten se odehrává ne kvůli Bohu, nebo nějakému údajnému jeho požadavku, ale proto, protože si lidé u nás vytvořili takovou tradici. Docela určitě nikdy Bůh nikomu neříkal, že se máme o svátcích nakrmit kaprama. (Já osobně jím kuřecí řízek, protože mi ryby nejedou)

Co se týče svátku al-Adhá, je to obětování, podřezávání zvířat bez omráčení a to savců. Takže řev, potoky krve, obrovský kšeft s jehňaty, ovcemi atd. Křesťani se obětování naštěstí již vzdali, protože dle Bible, přišel Pán Ježíš Kristus s něčím pokročilejším, s láskou a moudrostí. Proti všem rituálům, obětím a zákonictví vystupoval naprosto jednoznačně. Ale není Bohem muslimů, takže oni zůstávají trochu jinde, ale stejně to souvisí s jejich tužbami, nikoli Božími. O to mi v článku šlo.

Tento způsob podřezávání je prý u nás nelegální, ale to bych zabrousila do jiného tématu. Děkuji za Vaše reakce

0 0
možnosti
MP

Kapři se nepěstují ro krásu, ale výhradně pro jídlo.

0 0
možnosti
JR

J23a70r69a 28R39a66n86k

3. 10. 2014 23:46

Kapry nikdo nevrazdi hromadne.....

0 2
možnosti
JM

"Vánoce se prý tento svátek jmenuje, já osobně jej neznám, ale působí  celkem děsivě. Při tomto tvz. svátku se podřezávají zvířata... " Stačí změnit jedno slovo,a co tu máme?Rituální zařezávání kaprů.Zrovna v tomhle jim opravdu nemáme co vyčítat.:-/

0 2
možnosti
JR

J76a88r67a 48R61a76n12k

3. 10. 2014 18:26

Nejde mi o to, co je bibli, nebo koranu, nevadi mi kolik kdo sni masa, ale tohle barbarstvi jsem zazila v Ladakhu a Kashmiru a deti okolo, tisice much a zvirata trpela nejmene hodinu, Ale jak rika Martin, tohle je jejich zvyk, ktery si zachovali ze stredoveku, dal se nehnou. Horsi jsou jejich vrazdy ze cti, kdy rodice zabiji, nebo nechaji zabit vlastni dceru, protoze odmitne dohozeny snatek, nebo chce jit studovat, duvody jsou casto nepochopitelne. Divochum v Amazanii, nebo v zapadle casti Nove Guinei mohu rikat "deti raje", ale tahle zverstva, ktera se deji v domneni, ze to koran nakazuje se nedaji ve 21. stoleti omluvit.

2 0
možnosti
Foto

Ano, souhlasím s Vámi. Tohle je jen okraj, osobně hodně nesnáším jiné projevy jejich " kulturnosti" Ale i té naší. Je to síla, co se kolem děje a přitom všichni chtějí údajně mír a dobro a štěstí.

1 0
možnosti
MP

Pokud vím, bible zakazuje pojídání krve a masa.

0 0
možnosti
MK

Zakazuje to Starý Zákon a týká se to judaismu, nikoli křesťanství. 

Co se týče islámu, tak ten vychází co se týče pojetí Boha a příkazů hodně z judaismu. 

Jinak tohle by mi na islámu vadilo asi ze všeho nejméně.

1 0
možnosti
Foto

Přečtěte si Bibli a zjistíte, že Bůh stvořil zvířata, aby byla zabíjena a pojídána.

1 0
možnosti
Foto

Zvířata (včetně člověka), jsou tu od toho, aby se navzájem regulovala. Býložravci regulují zeleň a masožravci býložravce.

2 0
možnosti