Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J93o56s53e87f 37P39o87t29r

3. 6. 2013 21:55

Paní Tomanová,

připomínáte mi ty polovzdělance, kteří při diskuzích, zahnáni do kouta opakují mantru "já věřím jen vědě". Myslím, že oni vážně věří, že elektromagnetické vlny, ale i třeba  gravitaci vymysleli vědci, že fyzikální zákony a jejich ovládání  jsou jejich dílem.

Představte si, že věda pouze popisuje přírodu jak funguje a třeba ty elektromagnetické vlny díky vědě se široce využívají, ale počasí je fyzikální jev, který umí člověk pouze  popsat a to metodou chaosu, natož aby počasí ovládal.

Ovšem spiklenecké představy jsou tak přitažlivé a na jejich základě je svět jednoduše vyložitelný, že ?

1 0
možnosti
Foto

Nejsem polovzdělanec, jsem nevzdělanec jen pro upřesnění. Že věda pochopila jisté zákonitosti a díky tomu je může k dobrému i zlému využívat, to chápu. Ale proč by v této době, kdy věda vymyslela již mnoho fungujících technologií, nemohla působit na vzdušné masy a zemskou kůru (třeba), mi není jasné. Co jim v tom brání? Respekt před přírodními živly? Je to snad něco, na co si netroufají? Mě připadají odvážní až až. Mě to smysl dává a tak jsem článeček  napsala. Nevím co k tomu dodat, naopak se divím, že to tak nevidí i ostatní lidé :) Jinak děkuji všem za korektní diskuzi a slušné reakce

0 1
možnosti
MM

Mám takové tušení. že zbrojní arzenál je ve vesmíru, plného meteoritů v rozmezí až velkých planetek, které mohou zkřížit dráhu Země. Našeplaneta je velice živá a člověčí myšlení velice přízemní. Stejně si naše Země učiní, co uzná za vhodné, ať si ji človíčkové devastují,  plundrují, jak chtějí. Nějaký způsob života tady bude vždy.

1 0
možnosti
Foto

je pravda, že na tento typ zbraní nestačí ani ta vrstva odpadků, kterou jsme už  na oběžné dráze zanechali :)

0 1
možnosti
MR

kdyby jste si precetla stare kroniky, jtreba z 19. stoleti, co tam je povodni,  bourek, a pozaru!!! A tech mrtvych!!! To asi zavinily ty HAARP ne, ;-D, oni uz cestuji i casem!

 A zajimave kdyz se to stane mimo USA, muzou za to USA a jejich tajne zbrane, kdyz se to stane v USA tak je pambuh tresta, vy jste ale hlava mazana.

0 0
možnosti
Foto

já tu nic o USA nepiši :)

0 0
možnosti
MK

Něco je záměr, něco je omyl a něco je stále ještě příroda, která reaguje dle svých zákonitostí, do kterých člověk začal šťourat poměrně silnými prostředky.//a co je záměr dle toho vašeho názoru? Nebráním se ničemu, jsou tací kteří považují za záměr i zemětřesení v japonsku či tsunami.

1 0
možnosti
Foto

myslím si že psychopatologie je mezi těmi, kdo vládnou /a řídí a ovlivňují/ více než dost a vždycky to tak bylo. Co kdy konkrétně kdo spláchnul je těžké posoudit, protože nám to neřeknou, ale technologie od sebe kopírují jako vše a ten či onen je již vybaven podobně. Je možné, že někdy se se jeden brání, protože má pocit útoku z druhé strany a pak se energie setkají a dělá to větší neplechy, než třeba bylo plánováno. Jedna verze je pro lid,  jako vždy,  ale do pravdy nás nezatahují, jak mají ve zvyku ;-) Vždyť je to pořád dokola, jen tváře a zbraně se mění

0 2
možnosti
DS

Takže Američani se naštvali na Němce a rozhodli se je spláchnout?

2 0
možnosti