Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

30. 10. 2012 19:12
Pro někoho služba, nad někým vláda.

Každý stát má obě tyto stránky.

0 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

30. 10. 2012 16:37
Pane Tillere

Pane Tillere. Ano, demokracie je vláda lidu, jenže.........pak je tam kouzelný dodatek prostřednictvím zvolených zástupců. Tím to dává úplně jiný význam. Tedy žádný lid(poddaní)nevládnou

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

30. 10. 2012 11:12
Nejde ani tak o slovíčkarenie ako o princíp

a v tom máte pravdu. Nechajme stranou slovo "vláda" a zoberme si termín "štát". Čo to vlastne je, komu a k čomu má slúžiť? Určite nie k ovládaniu, či dokonca ako otrokár.

Štát má byť prachobyčajná služba, ktorú si občan platí, pretože by mala byť pre neho výhodnejšia, než keby sa musel o všetko starať sám. Politici by mali byť čo najlepší management tejto služby, mali by sa teda logicky snažiť o čo najlepší servis za čo najmenej peňazí.

Aká je skutočnosť? Úplne sa obrátil zmysel štátu. Stala sa z neho inštitúcia, ktorá žije vlastný život a pasovala sa do úlohy parazita ba až otrokára. Z toho, kto ju platí a živí urobila svojho sluhu. Vláda je managementom inštitúcie, ktorá občana obťažuje, okráda a manipuluje nielen s jeho peniazmi, ale aj s jeho právami. A popritom mu poskytuje aj nejaké predražené služby.:-P

0 0
možnosti
JP

johnpeters

30. 10. 2012 11:01
Máte pravdu,

toto není slovíčkaření,nýbrž fakt. Ale položme si otázku: Jak a kdy(historicky) k této manipulaci došlo a komu to vyhovuje? Těžká odpověď,že...Ale jedno vím jistě-na tento způsob služby doplácejí pouze ti(my),kteří by tu opravdovou službu nejvíc potřebovali.Přitom ke změně stačí tak málo.Na př.volitelnost na dvě čtyřletá období a dost.Výběr kandidátů přímo voliči a ne stranami,plat max.ve výši 3 prům.platů v zemi atd. Proč to nemají strany v programu? Vítězství ve volbách by bylo přeci jisté....?

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2402x
O autorovi: ...se toho mnoho neví. Možná je příliš otevřený.