Diskuse
Již neumíme jíst
Děkujeme za pochopení.
Z39d21e79n37ě97k 36M44a54t52u68š48k15a
jezte, co vám chutná a budete zdraví.
P66a30v61e42l 72M82a24c91h
Zajimalo by me, co je pravdy na tom, ze jime vsechny ty "jedy". Medicina se sice vylepsila, ale clovek by si myslel, ze kdyz se ji jed, tak umre at je medicina vyspela nebo ne. Jak to ze lide ziji mnohem dele nez jen pred 50 nebo 100 lety? Kdyby to byla pravda ze nas to dnesni jidlo zabiji, tak bychom umirali drive. Myslim si, ze ty vykriky o jedech jsou pri nejmensim prehnane a mozna ze i vykonstruovane.
P25e73t85r 22M44u56r13č16e36k
Jím to o co si tělo řekne a a od dvaceti let vážím pří výšce 185 cm, 80 až 85 kg. Maso moc nemusím občas zajdu na tatarák s přítelkyní,miluji chleba se sádlem a česnekem,chleba s máslem a hořčicí,vajíčka na měkko,hniličku nebo syrové a zatím že mi je šedesát tak dobrý.
Samozřejmě mezi tím jím i normálně ale celkově asi tak osmkrát denně.
Ja teda ziju v Italii a tady jime kazdy den k obedu testoviny a v devet vecerime cokoli, nekdy od predkrmu po zakusek. Ale i kamaradky v Praze, a ze jich nemam malo, jedi normalne. Chodi na dort a chlebicky do Svetozoru, segra vari jak omacky, tak upece kachnu, mam mozna dve kamaradky, co ji malo. Ji vice mene tech ctyricet let stejne.
P34a67v91e50l 32S38ý27k41o91r30a
Naopak, v současné době se mění společnost a mění se i stravovací návyky. Lidé již nechtějí jíst prázdné potraviny bez živin. Začínají se zajímat, o to, co jedí.
P51a28v92e89l 92S52ý71k78o56r85a
Ruku v ruce s transformací společnosti přichází i změny ve stravování. Po vegetariánství a veganství přichází vitariánství.
Za poslední dva roky velmi silný trend. Zřejmě přichází automaticky jako odpověď na supermarketovou stravu, kterou její výrobci nejedí. Dobře asi vědí proč. Vitariánství se stává byznysem, rostou vitariánské restaurace. Supermarketová strava se stává stále méně poživatelnou. Vždyť v ovocných pivech je 12 éček, z toho 5 jedů, a z toho jeden jed na krysy. Růžové uzeniny jsou plné dusitanů a tak bychom mohli pokračovat.
Raw food – živá strava
Jedna ze zakladatelek, spíše propagátorek je paní Anna Hyžová. 10 let pracovala v reklamě, vytvářela etikety na potraviny. Možná vás překvapí, že na focení se peklo jiné pečivo, než které můžete potkat v regále. Pak dostala rakovinu, metastázy, uzdravila se živou stravou. Živá strava je o tom, že se potraviny tepelně nezpracovávají. Ráno se jí ovoce, odpoledne zelenina. Není to ultimativní. Pokud na něco dostanete chuť, klidně si to dopřejte. Ochutnáte – li ovšem živou potravu, ani moc chuti, třeba na maso, nebo na sladké, nedostanete.
S48y35l48v28a 75Š80p68o33r89k47o43v83á
Víte, asi byste se měla na chvíli odpojit od sítě a pohybovat se v normální společnosti, která nic takového, o čem píšete nedělá
- Počet článků 24
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1047x