Výlet na Sun Moon Lake

Poslední návštěva před mým odletem. Návštěva rodného města Yilin a následný výlet k jezeru Sun Moon Lake. Dalo by se volně přeložit jako Sluneční, měsíční jezero. 

Tak kurz jsem již zakončil a zbývají mi poslední 2 týdny na Taiwanu. Událo se toho mnoho, ledacos jsme navštívili, viděli a slyšeli. Za zmínku stojí, že jedna pěvecká skupina zazpívala 3 písně přímo pro mě, páč jsem byl jediný divák a chtěli abych zůstal o něco déle. Video bude přidáno na konci. Zpívali písně v Taiwanském jazyce, ale toto bude původně od Beatles. Bylo to součástí Dragon Boat Festival.
Také v Tai-pei na konečný metra v Tamsui, kde bydlíme, byl Drums Festival, tedy zde vystoupilo několik skupin hrajíce na různé bubny v různém pojetí. Z Evropy, Taiwanu, Japonska a další. Opět Vložím malou ochutnávku. 
Teď míříme do rodného města Yilin, Taičong. Jedeme vlakem. Je to poslední návštěva její rodiny před mým odjezdem, takže půjdeme prý někam na večeři.
Je sobota ráno a vyrážíme ještě s třema tetama od Yilin směr Moon Lake. Drahé tety a já. Vstávání bylo hororové, páč jsme nemohli zabrat. Spali jsme asi hodinu. 
Jedna z tet nám připravila snídani ve formě rýže s masem a houbami zabalené v bambusovém listě. Asi nejlepší co jsem jedl. Zatím vždy jen kupované, a to nebylo takhle dobré. 

Název Sun Moon Lake vznikl dle jedné legendy, kdy pár milenců utíkal před pronásledováním, a zde hledali úkryt. Nalezli tu však smrt... více si můžete přečíst zde.: http://www.taiwandc.org/folk-sun.htm a s překladačem do Čj zde.: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&nv=1&rurl=translate.google.cz&sl=zh-CN&tl=cs&u=http://www.taiwandc.org/folk-sun.htm&usg=ALkJrhgoOyjYLXXXWvMqFj5sl_-_bzDeKQ

Výlet byl úžasný, docela jsme prošli kus cesty kolem jezera. Jen pěší část, protože jezero je docela velký. Dali jsme si pak oběd v místní restauraci a následně kafíčko v turistickém centru a zpět do Taichungu, kde jsme navštívili 4. Tetu, která má obchod s čaji. Popili jsme mnoho čaje a čekala nás večeře ještě s další  částí rodiny, páč za 2 týdny odlétám, tak se rozloučit.
Po návratu sprcha a spát. 
Na druhý den, v pondělí už nás čekal návrat do Tai-pei. Cesta normál, ale jelikož jsme byli poslední dva dny pěkně přežraný, tak si teď dopřáváme převážně zeleninu. 
Toť vše a zdravíme do Čech.

 

Sun Moon Lake

 

Autor: Jiří Tichý | úterý 5.7.2016 8:36 | karma článku: 13,00 | přečteno: 189x
  • Další články autora

Jiří Tichý

Oživení

27.5.2019 v 20:26 | Karma: 4,50

Jiří Tichý

The Future likes cryptocurrency

5.2.2018 v 19:46 | Karma: 8,71

Jiří Tichý

Bitcoin, peněženka a nákup

21.11.2017 v 16:15 | Karma: 13,71