Taiwan léto v plném proudu

Úterý 7. června uteklo docela rychle a zbývá už jen zítřek, před 4 denním volnem. Bude Dragon Boat Festival, což je jeden z nejdůležitějších svátků.  Já a naše třída spolu s dalšími třídami jsme si užili Dragon Boat Festival

Úterý 7. června uteklo docela rychle a zbývá už jen zítřek, před 4 denním volnem. Bude Dragon Boat Festival, což je jeden z nejdůležitějších svátků. 
Já a naše třída spolu s dalšími třídami jsme si užili Dragon Boat Festival při l posledním víkendu. Sjížděla se řeka, ale zas kvůli tomu brzo vstávat, nikdo od nás nechtěl. Takže jsme měli sraz patnáct minut po 12. Ale nakonec jsme čekali na zbytek skupiny téměř do jedný. Stihli jsme 2 programy a hru. Vytvořili jsme přívěsek, taštičku vycpanou vatou, na krk a do bambusových listů jsme balili rýži s masem, houbami a dalšími dvěma zeleninami. Ještě jsme si stihli zahrát jednu hru, společně s našimi dvěma průvodkyněmi a celé odpoledne frnklo. 
Poté jsme navštívili naše přátele, kde Yilin vařila polévku z brambor, mrkve, cibule, rýže a celeru. Docela se povedla, ale pro naše přátele byla „mamahuhu“, což je výraz pro jakž takž. Ale Chulieta ještě před tím uvařila nudle. Nudle myslím že s hovězím a lehce peprné s chilli. Mandarínština mě fakt baví. Nejraději bych pokračoval až do konce kurzu, ale zbývají mi poslední 3 týdny. Přikládám pár fotek. 
Zítra odpoledne pojedeme do Taichungu, kde bydlí a žije Yilin rodina, a návrat plánujeme až v pondělí ráno.

Začátek června - Dragon Boat Festival

 

Do Čech zdraví Jiří a Yilin…

Autor: Jiří Tichý | úterý 7.6.2016 15:20 | karma článku: 15,32 | přečteno: 175x
  • Další články autora

Jiří Tichý

Oživení

27.5.2019 v 20:26 | Karma: 4,50

Jiří Tichý

The Future likes cryptocurrency

5.2.2018 v 19:46 | Karma: 8,71

Jiří Tichý

Bitcoin, peněženka a nákup

21.11.2017 v 16:15 | Karma: 13,71