4. května druhý den ve škole

Druhý den v jazykové škole. Respektive jazyková část univerzity která sídlí v centru, zatímco univerzita v Tamkan. Cesta metrem z Tamsui do Dongmen.

4. Dubna a včera jsem úspěšně začal 8mi týdenní studium mandarínského jazyka. Úspěšné proto, že školu jsem hledal půl hodiny, místo necelých 5minut od metra. Potřeboval jsem také udělat pasovou fotku. Nejprve jsem natrefil na foto automat přímo v metru, avšak po zaplacení z toho vylezla funny machina. Takže jsem byl někde mezi palmami u moře. Naštěstí jsem při svém bloudění narazil na klasický automat s pasovým formátem. V kurzu jsme skvadra z různých zemí. Itálie, Japonsko, Honk-Kong, Malajsie, Kanada, Korea, Vietnam a Česko. Lektorka je taky fajn, jen nevím jestli už dnes nepřijdu pozdě. Jsem si malinko přispal. 
Včera jsme procvičovali intonaci různých souhlásek a samohlásek a prý všichni budeme na konci umět mandarínsky. Jinak včerejší večerní procházka byla fakt pěkná, protože jak je město osvětlené a mrakodrapy svítí všemi možnými barvami, tak se pokusím příště nastavit větší citlivost telefonu na snímání v nocí. Oba břehy řeky, která následně ústí do moře, doslova září. 
Zrovna se blížím metrem ku škole, ještě asi tak dalších 30minut. A dnes dostanu nové mandarínské jméno, takže další příspěvek přidám později.
Je odpoledne po 3 hodinách kurzu. Vím jak se řekne odkud jsem, kolik mi je, jaký nápoj mám rád, a něco podobného. A především mé nové jméno je Dí Jílí, což se vyslovuje jako Dý džílí. To Dý se vyslovuje změkčené ý. Napsat to zatím neumím, ale to se poddá. Jinak průběh výuky je super. A doufám, že česká vlajka má červenou dole. Jsem si nebyl úplně jist.
Jedu vyzvednout Yilin na univerzitu, kde pracuje. Asi tam chvíli někde počkám a pokusím se udělat domácí úkol, a pak dom. 

Studium

 

Autor: Jiří Tichý | středa 4.5.2016 15:11 | karma článku: 14,10 | přečteno: 144x
  • Další články autora

Jiří Tichý

Oživení

27.5.2019 v 20:26 | Karma: 4,50

Jiří Tichý

The Future likes cryptocurrency

5.2.2018 v 19:46 | Karma: 8,71

Jiří Tichý

Bitcoin, peněženka a nákup

21.11.2017 v 16:15 | Karma: 13,71