Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

Barbarka_CZ

25. 8. 2008 19:51
Úsměvné,

jak mi tady každý předhazuje něco, co jsem nikdy nenapsala. Skoro by se zdálo, že zdejší diskutéři neumějí číst - nebo možná chápat napsané. :)

Kdybyste totiž četli pozorně, nemohli byste mě tu obviňovat (naprosto neprávem) z velkohubosti, nafoukanosti a já nevím, čeho ještě. Zkuste si ostatně přečíst můj druhý, v pořadí resp. první článek týkající se OH. Já nemám absolutně nic proti tomu, aby na vrcholové akce jeli sportovci, kteří si to zaslouží. Neříkám, že to musí být pouze ti sportovci, kteří mají na medaile nebo kteří se mohou umístit "alespoň" do první desítky. Jen říkám, že by to měli být sportovci, kteří olympijské/světové/evropské limity splní více než jednou za život (a to ještě náhodou). Ať se pak takový sportovec klidně umístí na třicátém, padesátém či klidně i předposledním místě, když do toho dá vše. Ale ať tam nejezdí sportovci, kteří s "odřenou prdelí" jednou za uherský rok splní B-limit a už se k němu nikdy ani nepřiblíží. To považuji za zbytečné.

0 0
možnosti
MN

Realista

25. 8. 2008 21:13
Re: Úsměvné,

Ujišťuji Vás, že splnit olympijský limit Českého atletického svazu NEJDE NÁHODOU. Chybí mi fotka celé postavy autorky tohoto článku, ale myslím, že ona atletický limit nemá šanci splnit. Sport je boj a na žádné ohledy na soupeře se v něm nehraje, proto tak krutě komentuji postavu autorky článku, Zvítězit může JEN JEDEN, ten momentálně nejlepší, kterému v daný okamžik vyjde na co šáhne. Autorka článku je z vrcholového sportu diskvalifikována již před startem, takže jí nezbývá než kibicovat.

0 0
možnosti
JR

Daun

25. 8. 2008 19:26
Splini-li kriterium,

at jedou. Mela byste pochopit, ze jakmile je nekde vic nez jeden zavodnik, jaksi krome viteze tu bude i porazeny.

Je tak pro zajimavost, co jste dokazala Vy? Kolikata na svete ve svem oboru jste?

Muzete jet za 4 roky taky, nezavidte. Je to jednoduche, staci splnit limit...

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

25. 8. 2008 19:56
Re: Splini-li kriterium,

Jsem ten poslední člověk, který by kritizoval třeba takového Kreutzigera za jeho "až" 45. místo v silničním závodě. To ne, naopak! Kreutziger si nominaci na OH plně zasloužil, dokázal, že na to má, že tam je právem. Ale, prosím pěkně, co jiní sportovci, třeba v článku zmiňovaní plavci? Takový Svoboda je třeba poslední 3 roky v naprostém útlumu a od začátku bylo jasné, že jakýkoliv postup bude úspěchem (ostatně on sám říkal, že semifinále by byl skoro zázrak). Má pak cenu, aby tam takový člověk jezdil? A takových tam bylo víc.

0 0
možnosti
OK

Obcasnykomentator

25. 8. 2008 15:30
Podpora sportům

Od doby, kdy se sporty dost tvrdě rozdělily na olympijské a neolympijské, je vyslání zástupce na OH určitou vizitkou příslušného sportu, jeho podporou a zároveň povzbuzením sponzorů, aby onen sport podporovali.

Nepošlete dvakrát nikoho na OH a máte sponzorů půlku, nepošlete potřetí a nezbyde skoro nikdo. Stejně tak ubydou i zájemci, mládež.

Jestliže tedy chceme určitou pestrost (aby všichni nedělali jen fotbal, hokej a tenis plus pár dalších právě v kursu), musíme myslet i na toto.

Výletníkům zabraňují limity a konkurence. Představa, že kdo pořádně trénuje, musí vozit ve světové konkurenci medaile, jinak je to budižkničemu nebo flákač, prozrazuje buďto absolutní neznalost vrcholového sportu, nebo velkohubého primitiva.

0 0
možnosti
T

thufir

25. 8. 2008 15:15
Mě hlavně nejvíce štve,

že armádní zaměstnakyně Baďurová si zajede na číny tam zjistí, že se bojí a jede zpět a major Šebrle, který mimochodem na tuto šarži nemá vůbec nárok do tv řene, že se asi věnoval svému podnikání více než měl. To je totální vytírání si pr..le normálními lidmy. A ještě, že už tam není jiný voják výškař Ton, který jednou na poznámku novináře, že daňoví poplatníci chtějí medaili, řekl, že jej daňoví poplatníci nezajimají. Rozprášit Duklu a zcela překopat čeký sport.

0 0
možnosti
S

Santa

25. 8. 2008 15:18
Re: Mě hlavně nejvíce štve,

A ten normální člověk máš být ty? No tak to je super, už tě vydím, jak jsi s plnou hubou brambůrků a lahváčem v ruce řval, co si to ti srabi dovolujou a jak bys to fšecko překopal.

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

25. 8. 2008 15:11
plavání

že plavci dopadli blbě? To je sice fakt, ale u nich jsou aspoň kritéria jasná - zaplavanej čas v daným roce s omezením v počtu účastníků z jedný země.

Otázka je, jestli je cennější bejt 5. na světě ve vodním slalomu, kterej dělá asi 40 lidí nebo 25. v plavání, který se dělá dost masově po celým světě. Já se zastanu toho plavce.

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

25. 8. 2008 15:30
Re: plavání

To je samozřejmě Vaše plné právo. Nicméně je otázkou, jak by to dopadlo, kdyby na OH jeli opravdu ti nejlepší z nejlepších, bez ohledu na disciplínu. Tohle "z každé země jen tolik a tolik sportovců" je silně a nespravedlivě limitující. Nebýt toho, třeba v tom vodním slalomu jsme mohli mít o několik želízek v ohni víc - a naopak v plavání bychom se nedostali ani mezi 80 nejlepších...

0 0
možnosti
S

Santa

25. 8. 2008 15:09
Jistě,

prvně si to mají vyzkoušet doma na nečisto a na soutěže jezdit, až když jsou nejlepší a nedělat nám ostudu. To je přece úplně logické.

A, promiňte mi mou neznalost, o jakých penězích daňových poplatníků se zde bavíme?

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

25. 8. 2008 15:28
Re: Jistě,

Nikdo neřekl, že máme na olympijádu vysílat jen ty sportovce, kteří mohou dosáhnout na medaili. Pokud jste něco takového četl, pak jste četl špatně. Jen říkám, že vysílat tam sportovce, který horko těžko projde limity, a to ještě s velkou dávkou štěstí, mi přijde jako zbytečné utrácení času, nervů i peněz. Našich i jeho.

Co se týká toho, o jakých penězích mluvím, tak mluvím o těch, které na nás stát vybere na daních, a pak je přerozděluje pod jednotlivá ministerstva, přičemž MŠMT posléze rozděluje tyto peníze mj. i sportovním svazům...

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

25. 8. 2008 13:30
Výborně..

ačkoliv si myslím, že váš názor projde velmi těžkou zatěžkávací zkouškou..myslím, že obhájit lze. V každém případě KARMA.R^[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Milovnice zvířat, sportu, knih, hudby, mé rodiny a dobrého jídla. Autorka knihy Poslední tanec (naleznete ji na http://www.stahuj-knihy.cz).