Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

TarasBulba

23. 2. 2009 17:02
Chybí vůle někoho trestat

Kluby žádné fanoušky, vlastní ani cizí, žalovat nechtějí. Nechtějí ani znát konkrétní viníky. Nemají zájem spolupracovat při dohledávání pachatelů. Chtějí případ rychle uzavřít s pachatelem neznámým a šup na pojišťovnu.

0 0
možnosti
AA

astrix

23. 2. 2009 15:37
Škoda

že není také minusová karma...Rv

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

23. 2. 2009 16:26
Re: Škoda

A mohu vědět, co se Vám nelíbí?

0 0
možnosti
JK

Norkey

23. 2. 2009 14:56
dělejte rozdíly, prosím!

Neslušné chování nepatří na stadion, ale zase je potřeba dělat rozdíly. Viděl někdo někdo, že by se rvali fans Liberce, Jablonce, nebo další? Neviděl, tady se fandí slušně. Proto je chyba u Baníku, Sparty a spol. Postupným rozdáváním doživotních zákazů vstupu na stadion (jít pěkně od nejtvrdšího jádra k okrajům) dosáhnout konečně klidného prostředí na stadionu. Místo podpory fanouškovského násilí je potřeba víc podporovat návětěvnost rodin s dětmi, a zlepšovat prostředí na stadionu, což jde s lidmi, kteří vytrhávají sedačky a používají dělobuchy dost těžko. A nejen zákazy vstupu, ale podmínky a krátkodobé pobyty za mřížemi by taky určitě měly své plusy. R^

0 0
možnosti
D

Dle_Idnes_vulgarni_rasista

23. 2. 2009 14:09
se pořád křičí

že tuhleto nebo támhleto je nebezpečný, tedy se to musí omezi, zakázat.... Co takhle zakázat fotbalovou ligu a stadiony? Kluby a český fotbalový svaz rozprášit (nejlépe za pomoci těžkooděnců, oni si nakonec páni funkcionáři těch pár ran obuchem za svý čachry zasloužej..) Vždyť vidíme, že se jedná o nebezpečný podnik......

0 0
možnosti
Z

zcek

23. 2. 2009 14:25
Re: se pořád křičí

Jasně, a taky auta, výzkum jádra a léků, vždy´t se stejně ukazuje, že v autech se dá zabít, jaderná elektrárna a vybouchne a lékama se dá otrávit, že jo?

0 0
možnosti
Z

zcek

23. 2. 2009 13:29
vina klubů

Podle mě si za to můžou kluby samy. Je to jejich akce, ony chtějí, aby tam chodili slušní lidi a utráceli prachy. Je na klubu, aby si zařídil, aby tam vypatlanci nechodili. Kluby sice nemůžou shromažďovat osobní data, např. fotky nebo záběry xichtů, ale každý klub dobře své chuligány zná. Nikdo nebrání klubu postavit před brány lidi, kteří by prostě rozhodli, kdo na ten stadion půjde a kdo ne. Ano, zavání to diskriminací, nikdo nemá na čele napsáno, že je chuligán, ale myslím, že by se takto dala větší část odseparovat. Jenže kluby mají jako ochranky vychrtlé děti a důchodce, kteří se bojí na chuligány na vstupu sáhnout a prošacovat je, natož ožralého nepustit dovnitř, tak to vypadá tak, jak to vypadá. Všechno je JEN na klubu, je to JEHO akce, nemá povinnost pouštět od pohledu chuligána dovnitř. A že by chuligán dělal bordel venku?? Tam už je policie a má ho sebrat a potrestat. Jenže u nás jsme humánní a radši si necháme dělat na hlavu.

0 0
možnosti
ZN

Zdenda-69

23. 2. 2009 13:25
Beru to, že kluby

by měly udělat něco pro "anglický" systém s monitorováním. Ovšem je pak otázka - je dnes legislativa taková, že výtržníkovi může být zakázánm vstup na fotbal obecně (kdekoliv, nejen na domácím stadionu a nejen na zápas svého klubu, prostě zákaz na fotbal a šmitec). Já mám obavy, že sice luby by měly přitlačit v tomto zajištění a už nevpouštění na stadion (jo, ono to srojí peníze a je toho víc - nutnost rekonstukce ochozů, vyhřívaný trávník - to jsou všechno prachy). Ale to opatření by bylo k ničemu, kdyby stejně nemohl být výtržník dostatečně účinně potrestán. A to se právě obávám, že nemůže. Jestli se lub nemůže opřít o úpravu takvou, že výtržním má utrum, tak se výtržníci budou jen smát a chápu, že klub pak vidí jako vychozené peníze nějaké kamerové zařízení, když to pak zamrzne na nemožnosti ho trestat... Může být u nás viník po identifikaci potrestán jako třeba v Anglii ? Obávám se, že ne .... To je oč, tu běží. Plus v podstatě s holýma rukama moc pořadatelé proti těmto nezmůžou.

0 0
možnosti
ZN

Zdenda-69

23. 2. 2009 13:26
Re: Beru to, že kluby

omluva za překlepy v rychlosti ......

0 0
možnosti
DS

Streit

23. 2. 2009 13:03
Ano, legislativa

Ne právo svépomocí:

http://streit.blog.idnes.cz/c/71784/Icko-sedi-za-bukem.html

0 0
možnosti
JX

Jub

23. 2. 2009 12:11
Stav

Soucasny stav neni idealni, ale ten predchozi byl jeste horsi. Prinejmensim v soucasnem stavu se do reseni problemu zainteresovaly kluby, ktere mi pripada tristni stav do te doby naprosto ignorovaly a tvarily se ze to neni jejich problem.

0 0
možnosti
ZT

Zedford

23. 2. 2009 10:41
Mnoo

Langer má pravdu v tom, že fotbalové utkání je soukromá akce, která přináší organizátorovi zisk (většinou...) a není tedy úplně v pořádku, aby tam pořádek sjednávala Police pacená z veřejných prostředků. Na druhou stranu, jak řekl soud, fotbal je věc veřejná, P ČR by tedy měla pomáhat i tam, proto ybch za nejrozumnější považoval, kdyby kluby/liga Policii částečně náklady uhradili... Ale na druhous tranu, pokdu ej na zápase 1600 zmražených diváků, pak tam asi není potřeba asistence P ČR..., elda, že by roznášela horký čaj:)

0 0
možnosti
JP

johnpeters

23. 2. 2009 12:29
Re: Mnoo

Myslim,ze se mylite.Soukroma akce je neco,co se odehrava pro zvane.Pokud se akce porada pro kazdeho,kdo ma na vstupne,jedna se o verejny prostor,a od toho si pltime policii ze svych dani,aby nam v tomto pripade ze zakona zajistila bezpecnost a ochranu pred nasilim.

0 0
možnosti
JS

shevek

23. 2. 2009 10:39
Neinformovanost

1) co je mi známo, tak policie zasahovala jen v Brne, v Olomouci se Spartane totiz z klece nedostali

2) proc by meli uzavrit stadion v Ostrave nebo Letnou? Za to, ze to v Brne neustali a ze v Olomouci pustili na stadion fans s dymovnicema?

0 0
možnosti
ZT

Zedford

23. 2. 2009 10:44
Re: Neinformovanost

No, za chování kotleníků mohou kotelníci mnohem více, než domácí pořadatelé, takže je logické, že by za to měli tito dotyční nést odpovědnost...

Jinak by pomohlo zavedení anglického modelu - registrace fanoušků v kotli a při jakýchkoliv problémech dlouhodbé zákazy vstupu...

0 0
možnosti