Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

12Fíla21

29. 9. 2008 5:42
Nesuďte, když neznáte

Nesuďte kluby jen podle HDP celé země. Už jen úspěchy rumunského klubového fotbalu z posledních let naznačují, že tam má fotbal budoucnost a peníze tam jsou také. Například Levski Sofia má nesrovnatelně lepší finanční podmínky než Baník a to platí i oTemešváru.

0 0
možnosti
T

thufir

3. 9. 2008 12:50
,

Bystroň šel do Bulharska, protože měl z vedením dohodu že když někdo splní podmínky jak Bystroně, tak Baníku bude moci odejít. Ten kluk strávil v Baníku osmnáct let a změna mu prospěje. Až odejde do Bulharska Svěrkoš bude to k zamyšlení, ale u Bystroně ne. Teď nevím jestli v Rumunsku nebo Bulharsku byl třeba i nějaký francouz co  prolezl Lyonem, viděl ksem kdysi na soupiskách tamních mužstev i hráče co byli v Benfice apod. Takže když tamní kluby kupují, byť náhradníky z takových klubů, nebude pro ně problém koupit hráče Baníku.

0 0
možnosti
MF

G21

2. 9. 2008 20:18
Tak nějak

ale ta radost z fotbalu už není ani ve vyspělých západoevropských ligách (Německo, Itálie). Paradoxně fotbal v Rakousku či Švýcarsku klidně i 2. ligový je mnohem koukatelnější. Nemluvě o nižších Španělských soutěžích, kde hráči odehrají perfektní zápas s úsměvem na rtech ve 40° teplu a mnohem větším tempu a za 10 hodin už zase trénují s mládeží. A to tam jsou i hráči okolo 40 let. Všechno není o penězích.

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

2. 9. 2008 23:39
Re: Tak nějak

Tak na prvoligový italský fotbal se většinou dívat nedá, páč Taliáni hrají hrozně defenzivně. A německá liga? Tam je to tak trochu jako u nás, je to "kus od kusu", tedy člověk musí chvíli hledat, aby našel opravdu pěkný zápas.

Naprosto souhlasím s tím, že všechno není jen o penězích a jsme ráda, že tento názor nesdílím pouze já. Když jsem se však vyjádřila k tomu, že dle mého se u nás špatně trénuje (málo práce s míčem), bylo mi řečeno, že je to právě tím, že u nás prostě technické hráče neudržíme, protože jdou za penězi. Jistě, ano, dobří hráči odcházejí, ale to nic nemění na tom, že český ligový fotbalista si neumí zpracovat míč jinak než předkopnutím na dva metry před sebe nebo že neumí obejít protihráče. Pořád tvrdím, že kdyby se změnil způsob tréninku, tak i technicky horší hráči by si uměli nahrát do běhu nebo udělat soupeři kličku. Případně by se o to alespoň pokusili.

0 0
možnosti
V

veskawesi

2. 9. 2008 14:13
:(

cesky fotbal? naprosta nekoukatelna tragedie a kdo ma trochu soudnosti, musi vedet ze ano, fotbal je (pry) nejoblibenejsi cesky sport, ale to porad neznamena ze nase liga stoji aspon za zlamanou gresli. znam jedineho cloveka(jsem z phy) ktery rad chodi na fotbal. je to bohemak a to je zase o necem jinem nez o krase ceskeho fotbalu.

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 9. 2008 14:11
... ale proč pouštíme hráče ...

My prostě nemůžeme je nepouštět. Pokud  jim někdo nabídne lepší podmínky než naše týmy, nemůžeme s tím nic dělat. Problém je jak v celkovém objemu financí, který do našeho fotbalu jde, tak i v jejich struktuře. V zemích, kdy i značně chudí lidé si leccos odřeknou, aby si koupili lístek na fotbal a pak se jich dostaví na každý zápas desetisíce, kde jsou velké příjmy z reklamy a jiných zdrojů - tam je to o něčem jiném. U nás vše visí na majitelích klubu/sponzorech a době, dokdy je to bude bavit (nebo dokdy zbankrotují, popř. je zavřou). Dokud bude prodej hráčů jedním z hlavních zdrojů financování klubů, do té doby se budou hráči prodávat tam, kde jsou peníze. A i v zemích, jako je Rumunsko či Turecko je dostatek bohatých bláznů, ochotných zaplatit za hráče, který toho zatím moc nepředvedl, nebo který sice umí (viz Baroš), ale je značně problematický z hlediska púrofesionality. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Milovnice zvířat, sportu, knih, hudby, mé rodiny a dobrého jídla. Autorka knihy Poslední tanec (naleznete ji na http://www.stahuj-knihy.cz).