Jak se chodí efektivně nakupovat

Babička vždycky říkávala, že skleróza nebolí, ale člověk se při ní nachodí. Zřejmě bude zapotřebí přikoupit další tři páry bot...

 

Čtvrtek je prostě den, kdy se mi opravdu zcela výjimečně nechce z domu. Ale jelikož jsem při odlakovávání nehtů zjistila, že odlakovače zbylo sotva na jednu ruku, nebylo zbytí. Dobře, nakoupím ještě ovoce a zeleninu, stavím se za kámoškou, hodím jí do práce nějaké časopisy o bydlení, které by jinak šly nemilosrdně do popelnice a hlavně si dám něco dobrého. Například špičku koňakovou, vypasenou a radši teda dvě. Už třetí den mě na ně honí mlsná, ale nikdy je v cukrárně neměli. Dnes to bude ale jiná. Cítím to v kostech.

Když už se člověk vybatolí upraven a nasnídán z domu, časáky stažené špagátem, tak si ještě v hlavě jednou a důkladně rekapituluje, co a kde je potřeba zakoupit. Vše jde jako po drátkách. Předám časopisy, které se mi sice po cestě rozvázaly, ale v pořádku a bez újmy jsem donesla až na místo určení. Skočím si do zeleniny, kde vyberu červeňoučká jablka, okurek a italské broskve, zapomenu na žampiony a cibuli. Mrknu do drogerie, kde neměli požadovaný odlakovač. Nevadí, přikoupím po cestě jinde. Ještě s kamarádkou zapadnu do květinářství. Pak galanterie. Obchod s oblečením. A jelikož domů tedy půjdu po jiné ose, než jsem předpokládala, budu muset do drogerie jinudy. Ale zase výhodou je, že jdu kolem potravin, dokoupím pečivo, zapomenuté žampiony i krásnou šalotku. Super. Další květinářství. Bankomat. Cukrárna, kde konečně!!! měli koňakové špičky. Jenže… Po cestě se ještě musím stavit pro objednanou bublinkovou folii. To asi pak všechno neunesu. Takže nakonec raději laskominu koupím až kousek od baráku ve večerce. A už si to šlapu směrem ku domovu. Vyzvednu si folii, kterou mi předá s úsměvem mladý a pohledný švarník, skočím do večerky jako na jisto pro špičky. Bohužel, v létě vozí zákusky jen pondělí, středa a pátek. Tudíž zas nic. Když už doma naštvaná, že zase budu bez cukru a tuku, pouštím na zem velký svazek s bublinkovou fólií, padne mi zrak na nehty, které na jedné ruce září rudě, na druhé jsou odlakované. OD LA KO VAČ!! Tři hodiny času v čudu a vyřízeno všechno to, co nehoří.

Proto rada pro dnešní den zní:

Máš-li v hlavě pilin seřazeno do komínku,

dej si, sakra, prostě upomínku!!!!

Autor: Tereza Zelinková | čtvrtek 20.8.2015 14:38 | karma článku: 15,22 | přečteno: 1065x
  • Další články autora

Tereza Zelinková

Jak rajzovat na Usedom

13.11.2019 v 11:32 | Karma: 19,54

Tereza Zelinková

Jak (ne)jezdit vlakem

7.12.2015 v 16:59 | Karma: 10,69

Tereza Zelinková

Ode dneška na dietě!

10.11.2015 v 13:17 | Karma: 12,26