Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^mladí lidé by měli sbírat zkušenosti jak to chodí jinde-všude dobře tak co se válet doma?;-D

1 0
možnosti
Foto

S tím velmi souhlasím 

0 0
možnosti

J54o95s56e83f 97H18e21r34t67l

17. 11. 2017 17:35

Dvě chyby: ne "hoch Deutsch", ale "Hochdeutsch" a ne "verstehen?", ale "verstanden?".

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za upozornění, ovšem druhou "chybu" si vzhledem k humorné povaze textu s dovolením ponechám 

0 0
možnosti

Učila jsem se německy na jedenáctiletce 1957-1960. Pak už jsem jen sledovala rakouskou televizi. V roce 1997 jsem se bez jakýchkoliv příprav vrhla do Rakouska a zastupovala jsem nemocnou kamarádku, coby společnice starší Rakušanky. Domluvily jsme se německy, zpívaly jsme "kalínku" a ruskou hymnu, byla i psina. Mám rodinu a vnučky, nechtěla bych tam zůstat nastálo. Ale být mladá, bez závazků, zůstala bych tam ráda. Trochu Vám budu oponovat. Mladý člověk má jít nejdřív na zkušenou, teprve pak důkladně organizovat pobyt v cizině. Jinak s Vámi souhlasím, že Rakušané jsou pohodáři. Však jsou napůl Češi. Podívejte se do vídeňského telefonního seznamu.;-)

0 0
možnosti
Foto

Přiznám se Vám, že jsem ve Štýrsku moc Čechů nepotkala, zato na Slováky a Maďary mám vyloženě štěstí. Jak říkáte, asi bude většina Čechů usídlená hlavně ve Vídni.

0 0
možnosti

No, nedávno jsem. dostal z Rakouska pokutu,Geldstrafe,130 euro za překročení rychlosti o 33 km. Přitom do Vídně mě předjížděli i cyklisti a skoro každý Rakušák ,asi jsem si nedal pozor mezi Grazem italskou hranici,kde to byla překážková dráha a ne dálnice.

Rychlost se tam měnila každou chvíli,převažovala 80 átka.Njedřív udělali Lenkersauskunft pak mi poslali nějaké oznámení o Strafverfuegung a pokutu.

Tón tohoto dopisu byl hrozný. Povolovací rozkaz do Wehrmachtu pro mého otce

ve srovnání s tímto dopisem vypadá jako "Glaube der Liebe"- vyznání lásky.

Pokutu jsem už zaplatil. Žádné foto neposlali.. Nemohu tomu uvěřit, že jsem překročil rychlost o 33 km,to se mi nestalo ani u nás. Má cenu žádat vysvětlení ?:-(:-P

1 0
možnosti

Jinak karma, pěkně píšete,je vás v tom Rakousku škoda.;-D

0 0
možnosti