Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P28e18t28r 42L90u22k24e15š

6. 8. 2013 13:20

Kláro, nehněvejte se, ale Vaše úvahy se pohybují tak trochu mimo. Pastafariánství je recesí, kterou lze vnímat jako celkem inteligentní reakci na nesvobodné a ultraortodoxní náboženské ovzduší některých amerických států. Stejně jako pastafariáni si myslím, že biblické představy o stvoření světa patří do náboženství a ne do školního přírodopisu. Jestli se zakladatelé pastafariánství k něčemu skutečně modlí, budou to nejspíš Keplerovy zákony nebeské mechaniky, Darwinova evoluční teorie, nebo Newtonovy pohybové zákony. Motivům "českého pastafariána" celkem rozumím, ale proč čurat blogerům na patník.

1 0
možnosti
IH

A proč  by se směla fotit např. žena zahalená v šátku a chálepek s cedníkem ne? Kdo má právo určovat, která víra musí být akceptována a kterou považovat za recesi? Takže - buď povolit na foto do občanky všechno všem nebo zakazát všechno všem.

1 0
možnosti
PK

Zde je k přečtení fundovanější názor o mnoho informovanějšího blogera:

http://martintomes.blog.idnes.cz/c/355027/Cednik-na-hlave-Proc-ne.html

0 0
možnosti
DK

D35a96v25i82d 81K84r17á28l

6. 8. 2013 11:52

Church of the Flying Spaghetti Monster

http://www.venganza.org/

0 0
možnosti
PK

Druhej blog a stejně se v tom motáte jak ve špagetách. Opravdu si nemůžete opatřit alespoň základní info o tom, o čem chcete psát? 

Jak pastafariánství např. " podporuje nezdravou byrokracii u nás", když proti ní naopak bojuje? Aťsi cedníkem.... 

V posledním odstavci už jste malinko na stopě... do vašeho tetování, ať je jakkoli blbé a na obličeji, vám taky nemá kdo co kecat, (že se vám s tím bude špatně shánět zaměstnání je vedlejší, je to prostě vaše věc), že si ženy barví a stříhají vlasy někdy tak, že nejsou k poznání ani svými nejbližšími, je vcelku běžná záležitost - snad byste jim nechtěla předepisovat, co se svými vlasy smí nebo nesmí dělat? 

Copak je fér, že vám úřad může zatrhnout na fotografii do OP pokrývku hlavy, která nebrání identifikaci, jen na základě toho, že vaše víra nemá zaregistrovanou jakousi členskou základnu na území naší republiky?

 V ústavě máte zakotveno právo svobodného vyznání, tudíž naprosto logicky nemusíte svou víru a její vnější odznaky, které svobodně nosíte, klidně i papírovou korunu, nikomu vysvětlovat, ani je nijak obhajovat ...

Ale ani proto pastafariáni nevznikli...  http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_the_Flying_Spaghetti_Monster PS: požádejte aministraci, ať vám umožní diskutovat ihned, dělávali to ....

5 0
možnosti
MM

Zákony ČR umožňují, aby se člověk vyfotil na občanku s pokrývkou hlavy, nosí-li ji z náboženských důvodů. Pastafariánství ale není náboženství, je to parodie na náboženství, satira, legrace a do značné míry protest. Otázkou je, proč by zákony ČR měly umožňovat vyjadřovat svůj smysl pro humor, názor na náboženské přesvědčení jiných, nebo svůj protest proti kreacionismu, církvi, křesťanství apod. na úředních listinách.

0 3
možnosti
Foto

Každý ví, že Země byla postavena na objednávku myší (hlavně fjordy). S tím nic nenadělají ani pastafariáni, ani Vy.

5 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 577x
Žena činů a především slov, citlivá duše s občasnými sklony k labilitě, která hledá skutečné hodnoty a v životě ctí zejména právo každé bytosti na bytí.