Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je bydleni s rodici a bydleni s rodici. Kdyz clovek prispiva financne a praci na chod domacnosti neni na tom nic spatneho. Ve Spanelsku je hodne pripadu, kdy cele rodiny, ktere nemuzou najit dlouhodobe praci, ziji z duchodu rodicu a prarodicu - jinou moznost nemaji ...

0 1
možnosti
LK

Zajímavý článek. Problém je, že onen "mama hotel" je jen jakýsi konstrukt současnosti. Bydlení s rodiči má svoje výhody i nevýhody, a na každého to působí jinak, u někoho je to prodloužené dětství, někomu to dává pevný základ pro budoucí raketové úspěchy, někoho brzký odchod od rodičů nastartuje, někdo naopak se utopí v dluzích,ono to není jednoduché, je zde i druhá strana, na kterou se zapomíná, a to rodiče, ti také někdy tzv. nepouštějí děti ze svého vlivu a prodlužují "mama hotel", je to vše o psychologii vztahu rodičů a dětí, "mama hotel" byl zde před námi a i bude nadále.

1 0
možnosti
VL

Já byl na mama hotelu do 32 a hlavně díky tomu jsem teď s rodinou ve vlastním a pokud to půjde jako doteď tak budu ve čtyřiceti bez jakéhokoli dluhu, takže se jejím úvahám jen ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D.

0 1
možnosti
JL

Máte pravdu. R^       

  Je to život na dlouhé pupeční šňůře.

2 0
možnosti
JC

Ale kdepak. Autorka se živí jako agentka s realitami a potřebuje kupce. Jenomže potenciální kupci bydlí u rodičů a nehodlají jí žádnou provizi poskytnout. Tak se je snaží z domova vypudit vyvoláváním dojmu, že být u rodičů je zpátečnické, nemoderní, dětinské, příživnické atd. atp.

Nic víc než prachy za tím článkem nehledejte.

5 1
možnosti
MP

Mladí nechtějí mít starosti. Starat se o dítě, mít vzájemné manželské povinnosti. Nemyslí na to, kdo se o ně bude ve stáří starat. Spoléhají se na stát. Proto se jim jejich stáří hodně vymstí. Ale to už bude pozdě. U rodičů nejsou starosti, problémy, o všechno se postará...Vždyt mít volný a svobodný život je ta krásné..

2 0
možnosti
PK

P15a32v67e57l 91K70u77r36a19l

28. 4. 2014 12:50

Stát se nepostará... je vcelku pravděpodobné že pokud děti budou nezaměstnané a nevydělají si ani na sebe, natož aby vydělávali na někoho dalšího (to je současný stav)

na důchody nebude a děti budou k ničemu. to realita dalších let. Naopak stát sponzoringem rození dětí situaci ještě víc zhoršuje.

1 0
možnosti
MP

Myslím, že mladým nejde o pomoc rodičům, ale právě naopak. Maminka vypere, uvaří. Až nebude moci, tak se mladej určitě odstěhuje nebo ji dá do DD. taková je realita

2 0
možnosti
MS

Trošku generalizujete, protože ne každej si najde v osmnácti lásku, a tak by nemělo smysl jít někam sólo, jen kvůli testování bydlení v jiných lokalitách. Prostě bydlením spolu šetří rodiče i mamánek, byť taky přispívá;-D

8 2
možnosti
MS

Trhnout se včas od rodičů má vždycky smysl.

6 0
možnosti
PS

Naše generace ( nar.1956) naopak šla kvůli bytu z Prahy - v 70. a 80.letech sehnat byt

v Praze nemožno,sehnat práci venku možno - je fakt,že po pár letech jsem se stěhoval zpět do Prahy,neb na maloměstě chcíp pes.....a teď už tam asi chcípá všechno a proto:hrrrrrrrrr do Prahy!

1 1
možnosti
PS

Text se snazi v ctenari vyvolat dojem, ze nenormalni veci jsou normalni. Pani Pavla predpoklada, ze jeji cesta zivotem je "tradicni" a spravna, ze rodiny se maji delit v dobe, kdy deti dosahnou dospelosti. Toto doopravdy bylo normalni, ale jen par let v dobe vlady komunistu. Staleti predtim naopak deti zustavaly s rodici az do jejich smrti. Bylo to vyhodne pro obe strany. Doba oslabovani socialnich jistot podle mne znovu vede rozumne lidi k posilovani rodinnych vazeb, k souziti generaci.

8 4
možnosti
JC

Přesně tak. Rodiče stárnou a potřebují pomoc. Psychickou podporu i skutečnou fysickou pomoc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2081x
Pavla Temrová je certifikovaná realitní makléřka a lektorka. Specializuje se na prodej bytů a rodinných domů v Praze. 

Nemovitostem se věnuje i v knize Realitní kuchařka. V letech 2005-2015 bylo její jméno spojeno s developerskou skupinou Finep. Profesní i osobní zkušenosti později vedly k založení vlastní realitní služby.