Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dampfer

24. 8. 2010 18:20
Zdá se

že by bylo moudřejší vychovat a vzdělat naše--české dva miliony nichtsmochrů, ulejváků, lenochů a vězňů. Protože ti se fakt nevypaří !!!

0 0
možnosti
JN

Cynyc

24. 8. 2010 18:25
Re: Zdá se

Vychovat je - v tom smyslu, že by přestali být líní - nelze. Pracovitost závisí na jedné z vlastností Velké pětky, svědomitosti, a jako taková je pro jedince neměnná. Tím pádem postrádá smysl i jejich vzdělávání, resp. vzdělávání do té úrovně, kterou bychom rádi viděli u imigrantů.

0 0
možnosti
PN

pernas

24. 8. 2010 18:08
Zelené karty...

nevím jestli to bylo zrovna o jejich "držitelích", ale nedávaly se cizincům náhodou peníze, aby co nejrychleji vypadli z Česka do své domoviny?

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

24. 8. 2010 17:38
to je otazka...

pokud by sem jezdili jen kvalifikovani a pracoviti lide, asi by nebyl problem byt multikulturni a otevreny. Ale dle zkusenosti ze zapadni Evropy jezdi hlavne lide nekvalifikovani, casto nezamestnatelni a v nemale mire delajici problemy nebo uz tak vytahujici z hostitelske zeme velke socialni davky. To neni uplne motivace byt otevreny a multikulturni, nemyslite?

Stejne tak mi neni jasne, kde ti pracovnici tak chybi, kdyz mame kolem 8-9% nezamestnanych? A nerikejte, ze to vechno jsou nekvalifikovani lide a nebo ti, co pracovat nechteji.

0 0
možnosti
JN

Cynyc

24. 8. 2010 18:26
Re: to je otazka...

Máte nějaké statistiky, které by podpořily Vaše tvrzení, nebo je to jen obvyklá xenofobní dojmologie?

0 0
možnosti
O

Oerteplur

24. 8. 2010 17:24
Znám spoustu kvalifikovaných Čechů bez zaměstnání

kteří o dobře zaplacenou (alespoň průměrnou mzdou v ČR) práci nezakopnou. V ČR je 0,5 milionu lidí bez práce a na ně připadá pouhých 35 tisíc většinou nekvalifikovaných pracovních míst. Jaký má tedy modrá karta skutečný smysl ? Má sloužit k vydírání zaměstnanců v ČR nebo umožnit příliv nekvalifikovaných pracovních sil ?

0 0
možnosti
PN

pernas

24. 8. 2010 18:05
Re: Znám spoustu kvalifikovaných Čechů bez zaměstnání

Taky myslím, že jeden z důvodů bude "neremcej, za branou čeká deset dalších, kteří budou tvou práci dělat za nižší plat a ještě za to budou nohy líbat".

0 0
možnosti
U

Udivenec

24. 8. 2010 17:19
Děkuji, multi-kulti si nechte

Po mojí nedávný návštěvě Amsterodamu se upřímně bojím multi-kulti přístupu. Nejsem rasista, ani xenofob, ale když prakticky v každým obchodě, kam člověk příjde, obsluhuje arab, v každý restauraci je zase arab a kamkoliv příjde, jsou arabové, tak z toho nadšenej nejsem. Přecijen Holanďani ví, proč skupují pozemky okolo Třeboně a utíkají ze svojí rodné země pryč.

0 0
možnosti
JN

Cynyc

24. 8. 2010 18:28
Re: Děkuji, multi-kulti si nechte

Holanďané to skutečně vědí a s etnickou skladbou holndské populace to opravdu nesouvisí. Můžete mi říci, když tedy nejste rasista ani xenofob, jaký je rozdíl v tom, zda je v každém obchodě Arab, či zda je tam etnický Holanďan?

0 0
možnosti
MF

falm

24. 8. 2010 16:18
Řekl bych,

že vzhledem k Vaší profesi, je váš článek velmi špatný "product placement".

Nechybí mu všechny kvality marketingového blábolení, včetně vágních údajů a doměnek. Navíc je nebezpečnou omluvou pro import zcela zbytečných zahraničních pracovních sil do ČR; zatímco naši odbrníci budou pod vlivem takových jako jste Vy a Vaše agentura, hledat práci jinde. Protože jen nahráváte neseriozním rádobypodnikatelům, "hospodařícím" na "volném" trhu práce, jinými slovy, těm svévolně hospodařícím v tom nepořádku, které tady jsou a ještě budou.

Řešení?

Přestaňte nám tu agitovat. Zadejte si do iDnes řádný inzerát s nabídkou konkrétních pozic a dalších k tomu potřebných údajů a uvidíme, co z Váš zbude.

Takto jsou to všem jen nebezpečné hrátky na pracovním trhu. Styďte se!

0 0
možnosti
NS

Neřízená střela

24. 8. 2010 16:29
Re: Řekl bych,

R^

0 0
možnosti
PN

paulina

24. 8. 2010 16:17
nechápu

Proč by tu měli pracovat cizinci, když máme tolik nezaměstnaných?

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

24. 8. 2010 16:25
Re: nechápu

Na importovanych polo-otrocich montovny snadno rejzuji. Po case je hodi statu na krk a starej se.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

24. 8. 2010 15:29
No vida...

... provedeme multikulturní revoluci, aby naše už tak špatně placené učitele a lékaře připravili o práci přivandrovalí Afričané.

Pochopitelně, že začínáme pociťovat nedostatek odborníků, když je nejsme ochotni adekvátně zaplatit. Dovoz pracovních sil není řešením, naopak, celý problém ještě prohloubí, protože cizinci budou ochotni pracovat za nižší platy.

Vám nejde o multikulturní revoluci. Vám jde o anonymní, vykořeněný, homogenizovaný dav dokonale zaměnitelných a dokonale nahraditelných "lidských zdrojů," kterými lze šoupat podle potřeby přes půl glóbu. Mám tedy návrh: proč se neseberete a nejdete taky na západ? V rámci multikulturní revoluce můžete zkusit třeba mýt nádobí v bistru (za ty samé peníze, které si u nás vydělá učitel nebo lékař) a šéfa Vám bude dělat nějaký vyžraný Nigerijec nebo Pákistánec. To je budoucnost, kterou chystáte našim dětem, multikulturní revolucionářko. ;-)

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

24. 8. 2010 16:28
Re: No vida...

Navrch by slecna mela prilezitost multikulturne se obohacovat kazdicky den. Jak dlouho by ji to asi vydrzelo? ;-D

0 0
možnosti

Mablung

24. 8. 2010 15:15
vedle

Realne lze ze statniho sektoru uvolnit 100 - 150 000 lidi, z nichz minimalne tretina bude mit vysokoskolske vzdelani. Tady mate zasobnik kvalifikovanych lidi, aniz byste musela sahat do ciziny. Tech Vasich ucitelu, managoru, ucetnich (po rekvalifikaci), ... Z onech uvolnenych statnich uredniku budou mit mnozi jen maturitu. Tady mate zdroj delniku.

A co je potreba udelat?

1) Reformovat socialni system. Tim se uvolni dalsi delnasove kterym se proste nechce pracovat. Videla byste kolik by najednou bylo remeslniku.

2) Dokopat firmy aby nabizeli ucednicke pozice. Klidne za minimalni plat, ktery se po zauceni zvysi na standardni. Ja osobne bych po VS klidne sel pracovat na pul roku ci rok za minimalni plat, pokud by mi to zajistilo kvalitni praxi.

Strucne receno, problem je ze socialni system je v EU tabu. Reformujte ho a razem nebudou cizinci potreba.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

24. 8. 2010 15:36
Re: vedle

Svatá pravda, podepisuji všema deseti. R^

Tuhle jsem se hrozně "smál," když jsem byl na návštěvě v práci u bývalého kolegy. Od doby, kdy jsem z podniku odešel, se tam zdvojnásobil "nižší střední management," zhruba před pěti lety se odnikud vynořila funkce tiskového mluvčího a letos dokonce tiskovému mluvčímu přibyla asistentka. A pak se všichni diví, že v resortu nejsou peníze. ;-)

Ať se na mne nikdo neráčí zlobit, ale kdo potřebuje asistentku, ten nestačí na svou práci a měl by jít o dům dál...

0 0
možnosti
K

kernas08

24. 8. 2010 15:09
A jinak zajímavé

chybí prý odborníci ale často jaksi nechtějí zaměstnavatelé za odbornost zaplatit a dokonce je propouštějí (že prý krize)...

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
Lucie Teisler
vedoucí partner společnosti Anderson Willinger,
společnost se zaměřuje na vyhledávání vedoucích pracovníků.

Je zakladatel společnosti BESTHEADS, strategického kariérního managementu a IN Placementu.

Seznam rubrik