Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FB

nejchytrejsi

1. 3. 2009 14:05
jj

taky mozna zacnou konecne fungovat personalisti ve firmach a dokazou si najit "spickoveho manazera" samy, bez tucny bumazky personalkam, omlouvam se pokud sem vas nazval personalku, zatimco jste lovci hlavicek 

0 0
možnosti
VF

Hackyfish

22. 1. 2009 17:38
Nebojme se přijít o práci!

No jo...tak vlastně proč takový povyk kvůli tomu...až budu bez peněz,tak Vám pošlu hezkou pohlednici z Tichomoří,jak je mi krásně...a že nechápu...proč se všichni báli přijít o práci!!!

0 0
možnosti
BH

dropa

19. 1. 2009 15:20
Dotaz na zelené karty.

Může mi nějaký odborník sdělit, kolik je v republice vlastníků tolik zatracovaných zelených karet a kolik ostatních např. z Vietnamu či Mongolska?

0 0
možnosti
JN

xRocky

19. 1. 2009 14:28
???????

"...otevření se světu v oblasti zaměstnávání kvalitních odborníků ze zahraničí a to bez rozdílu jejich náboženského vyznání či barvy kůže..." - no tak zrovna v tomhle budu velmi rad co nejvice pozadu za vyspelou zapadni Evropou - takovi francouzi z parizskych predmesti by mohli vypravet (a nejen ti co jim ti lide jineho nabozenstvi ci barvy kuze zapalili auta...). Takhle si opravdu muzeme zadelat na problem proti nemuz je dnesni krize prochazka ruzovym sadem ....

0 0
možnosti
VN

VasekN

19. 1. 2009 13:44
:-/

Tak na jednu stranu autorka očekává, že bude z čeho vybírat a na druhou stranu očekává, že budou kvalitnější benefity dokonce snad vyšší mzdy a srovnání mezd mezi mužem a ženou. Mzdy mezi muži a ženami jsou srovnané v rámci odvedené práce. Naopak pokud se naplní trh kvalitní pracovní silou jak autorka očekává tak zároveň cena této síly klesne. Tzn. krácení benefitů a nižší mzdy.

0 0
možnosti
JK

Terrurek

21. 1. 2009 20:33
Re: :-/

no jestli dělá v HR takk si to představuje tak že klesne cena vší pracovní síly kromě její a taky že bude dost kvalitnějších pracovníků na všechny pozice kromě její a bude se jí snáz odvádět lepčí práce a v souvislosti s tím bude láp odměňovaná... Zkrátka myslí na úrovni "oni"

0 0
možnosti
RD

robirob

19. 1. 2009 13:41
Dobre pro koho ?

Souhlasim s nazorem niz, ze necekam, ze by se zvysena konkurence v poptavce po praci tykala vyrazne odborniku. 

Pokud teda uvazujeme o presunu napr. urednicke, administrativni (...dosadte si neco co vytvari podpurne procesy ve firme a primo nezvysuje jeji vynosy pri snizeni objemu produkce) vrstvy do delnicke, bude to mit negativni dopad pro obe vrstvy. Na delnickych pozicich je uz ted silna konkurence, ktera tlaci platy kriticky dolu. Co jsem koukal, plat skladnika se napr. v HK pohybuje v rozmezi 10-13 tis. hrubeho a to nejspis prave diky konkurenci, protoze napr. v Jindrichove Hradci s mensim poctem obyvatel je plat (prumerne na srovnatelnych nekvalifikovanych pozicich) po kratkem srovnavani vyssi.

"Dojizdenim za praci" nejspis do vetsich mest, se konkurence nejspis akorat prohloubi.

Takze zvyseni konkurence pri hledani prace muze imho prispet akorat firme, ktera muze snizit svoji ztratu v dobe krize. Coz nebyt krize by nebylo potreba a nevidel bych to jako vyhodu krize.

0 0
možnosti
L

Lavet

19. 1. 2009 13:35
Madam je trochu odtrzena od reality

Pokud jste "lovec hlav" tak Vase vyvody postihuji pouze uzky segment trhu prace a v podstate 99% ctenaru se netyka. To, ze gen. reditele se hledalia hledat budou dale, tady nikoho asi nedojme, ale at si myslite co chcete, propad prumyslu a exportu proste omezi vyrobu, pravdepodobne bude HDP nizsi nez loni, a to proste znamena, ze bude potreba mene zamestnancu. Podniky preci ze solidarity k zamestnancum nebudou vyrabet na sklad.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

19. 1. 2009 13:00
Tohle neštěstí je někdo

ochotný i zaplatit?8-o  Já se hlavně těšim na dobu, až zmizejí tyhle tzv. "lovci hlav", protože jak právě ona krize ukázala, tak stejně nikdy žádnou kvalitní hlavu tyto exoti neulovili, což naštěstí ony poškozené firmy teď zjišťují. V tom spatřuji největší pozitivum finanční krize. Zjistilo se kdo je naprosto zbytečnej. Teď jde jen o to, aby jste si vy "Židi" mezi sebou pouze nevyměnili lukrativní fleky a konečně táhli někam pracovat  (tím myslím vytvářet  hodnoty, né pouze hloupě krafat vedoucí partnere :-©)

0 0
možnosti
VN

VasekN

19. 1. 2009 13:08
Re: Tohle neštěstí je někdo

Lovci hlav jsou obchodníci s teplou vodou. 

0 0
možnosti
PP

ppelc

19. 1. 2009 12:45
Me prijde

Par poznamek.

a) CR netrpi nezamestnanosti,ale nedostatkem sil, a ani budouci recese na tom mnoho nezmeni. Nedostatkovi preplaceni zustanou preplaceni.

b) dojizdeni za praci v radu desitek minut je snad uplne normalni, nic co by nas krize mohla priucit.

c) na parcaku bude vetsi vyber wohnoutu, kvalitni zamestnanci budou stale nedostatkovy

0 0
možnosti
VN

VasekN

19. 1. 2009 13:03
Re: Me prijde

Celkem to vypadá jako by autorka článku věděla něco o PR. Ale finanční potažmo následující hospodářská krize bude mít na pracovní trh následující vliv. Klesne průměrná mzda na pozicích středního managementu. Na pozicích vrcholového managementu dojde k výraznému krácení benefitů. Co se týče managerů obecně ti jsou samozřejmě nahraditelní a spousta jich taky bude nahrazena. Také bude na trhu velký počet nezaměstnaných manuálně pracujících. Horší to bude s technickými odborníky a speciálními managery. Trh bude poptávat krizové managery, kteří na trhu ale prakticky nejsou. Co to asi udělá s jejich mzdou? Stejně tak můžu dát příklad. Mám hotel. V okolí zkrachují tři porcelánky. Na trh se dostane x set lidí, ale jen velmi malé procento pro mne použitelných. Hodně bude záležet na tom jak v daném kraji bude složen průmysl. Osobně jsem přesvědčen, že byla velká chyba podporovat obří podniky nepodporovat malé a střední podnikání.

0 0
možnosti
LV

rafton

19. 1. 2009 12:11
Nerozumím

Co má nastávající recese společného s rovnosti příjmů.

Rovnost přijmů musí vzniknout evoluční cestou a ne nařízením. A já jako zaměstnavatel, bohužel musím potvrdit, že ženy zvládají řadu pracovních situací daleko hůře než muži. Mají ze  všeho "větší nervy" a tím se snižuje jejich výkonnost a hlavně soudnost. Mé skušenosti s manažerkami jsou velmi negativní, a naši firmu nepřímo připravili o značné částky.

Nechci to úplně paušalizovat ale je potřeba si uvědomit, že každý má propozice k něčemu jinému a hesla o rovnosti přijmu tomu moc nepomůžou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
Lucie Teisler
vedoucí partner společnosti Anderson Willinger,
společnost se zaměřuje na vyhledávání vedoucích pracovníků.

Je zakladatel společnosti BESTHEADS, strategického kariérního managementu a IN Placementu.

Seznam rubrik