Otevřený dopis Andreji Babišovi

Vážený pane premiére, v současných dnech je aktuálním tématem českých rodičů navýšení rodičovského příspěvku. Ačkoliv se pozornost upírá na ministryni MPSV Janu Maláčovou, nelze opomenout, že důvodem, proč ustoupila....

...od svého původního návrhu, a to sice navýšení rodičovského příspěvku pro všechny rodiče pečující o dítě mladší čtyř let, jste vy. Tento návrh jste odmítl údajně z důvodu úsporných opatření.

V pondělí 20. května 2019 ponese ministryně Maláčová  na vládu  kvůli vám osekaný návrh, aby rodičovský příspěvek byl navýšen dětem, co se narodí od 1. 1. 2020, a dále rodičům pečujícím o děti do 4 let, kteří však rodičovský příspěvek k tomuto datu stále čerpají.

Dovolte mi navrhnout další kritéria, podle kterých byste mohl vybrat rodiče dětí do 4 let, kteří nárok mít mají, třeba dosáhnete ještě větších úspor státního rozpočtu.

  1. Ententýky dva špalíky

 Navrhuji vyloučit kontumačně ty, co se nedostaví k rozpočítávání v každém okresním městě v předem určený datum a čas - třeba 1. 6. ?. Jistě se všude najde nějaký věrný Pátek, co má rozpočítávadlo v malíku a rád vám pomůže. Z kola ven může navíc jít i více než 20 %, třeba si toho nikdo nevšimne.

  1. Děti modrooké, blonďaté

Tento „obchodní model“ známe z historie. Jelikož jste se také vzdal svého politického platu jako jeden významný Němec rakouského původu, je možné, že by vám toto sortírování mohlo dávat smysl.

  1. Podle abecedy

Můžete vzít prvních 80 % odshora či odspoda,i když tipuji, že vám bude bližší ten začátek abecedy.

...

...anebo...

anebo..

 

Anebo…můžete rodičovský příspěvek navýšit všem, v souladu se zákonem, který říká, že

Tato dávka byla a je spojována jen s jedinou právní skutečností, kterou je péče o dítě".

....

 

 

Ty kecko.

Autor: Zuzana Taucová | sobota 18.5.2019 22:40 | karma článku: 28,80 | přečteno: 1244x