Nemoc dnešních dní: nákupní horečka!

No tak vážení, tedy hlavně vážené, dva volné dny před námi a výplata na účtě.. Takže si to raději sepíšu a utřídím myšlenky, než vyrazím do víru velkoměsta.   ...nakupovat!

Sice jsem si říkala,  že od ledna budu šetřit, alespoň něco, ne na hadry, ale na cestování, na cestování! A tam si můžu pak třeba koupit hadry..  levnější a nikdo je zde nemá! Dobře, na druhou stranu, když už zas jsou ty výprodeje.. tak je třeba trošku doplnit šatník..

Návod, který jsem si sestavila již dříve: nekupovat věci, které mi skoro jsou! Jen je potřeba něco popošít, upravit, bla bla bla.. ne!  Zbytečně se mi pak zvětšuje hromada věcí na přešití, pf. Když už mi ta věc sedí perfektně,  musím se tázat sama sebe: koupila by sis to,  i kdyby to nebylo zlevněný? I kdyby to stálo 3x, 5x tolik? Je to fakt tak boží, že to musíš mít, nebo je to prostě průměrná věc za super cenu, která jde při vyřazování ze šatníku první? Výjimku tvoří věci praktické, které třeba zas tak boží nejsou, ale prostě jsou třeba. Týká se to zpravidla věcí sportovních, které jsou – dost často -  hnusné.  Mno a když už dospěju k názoru, že ta věc boží je, následuje další záludná otázka: nemáš oblečků tohodle druhu už moc? Proč si kupuješ další tričíčko, když mnohem víc potřebuješ boty k sukni na zimu, ha? Jo je to levnější, aháá, no dobře, milá zlatá, ale... nejsou lepší jedny pořádný potřebný boty, než tři nepotřebná tílečka.. i ikdyž jsou hezká.. i když jsou boží!!!

Mno, sama jsem zvědavá, s čím zítra přijdu... ;)

Autor: Zuzana Taucová | pátek 7.1.2011 23:10 | karma článku: 7,88 | přečteno: 1013x