Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kenny

14. 12. 2007 13:47
nic proti

nic proti bratrum slovakum, ale ono to mozna bude taky tim, ze blava je oneco mensi a o neco mene turisticky atraktivni misto (bez urazky)...kdyz budete chtit na klidnou prochazku, taky prece nepujdete kralovskou cetou...zkuste mensi mesto..treba blavu

0 0
možnosti

Michal Svoboda

4. 12. 2007 21:33
ZKuste Náměstí Míru

Zkuste trhy na Náměstí Míru, v minulých letech to tam bylo docela dobré. Ještě si pamatuju, že jsem na Staromáku kupoval vyřezávané vánoční ozdoby, dneska už je to tam jen parodie, ať si pořadatelé trhu říkají co chtějí.

Ze vzdálenějších míst můžu doporučit Olomouc - mívají tam na Horním náměstí bezvadný punč z bíleho vína a ovoce (ananas, hruška...)

Do Bratislavy jezdíme s manželkou každý rok a ani letos nevynecháme. Oproti parodii na Staromáku je to hotový balzám na duši - a těch stánků s jídlem tam je jen polovina, rozhodně ne 90 procent. Akorát předraženou klobásu na přepáleném tuku tam nejspíš nemají.

0 0
možnosti

Honza

5. 12. 2007 10:45
Re: ZKuste Náměstí Míru

Dobře, slevím na 80%, ale míň ani ťuk. Byl jsem tam. A přepálená klobása se taky najde, i když uznávám, že chleba se sádlem, lokše a zelňačka je častější.

0 0
možnosti

Jarda

4. 12. 2007 15:56
V Praze nikde.

V Praze to prostě nejde.

Bývaly doby, kdy aspoň buřty a pečené kaštany bývaly pravé a nešizené a daly se jíst... ale dávno tomu již.

0 0
možnosti

Martina

4. 12. 2007 13:09
Malá města

Dobrý punč najdete v menších městech, v Praze určitě ne. Vloni jsem taky zírala, jak mi pán ve stánku nalil do kelímku sirup a dolil čajem....dokonce mi bezelstně přiznal, který že kupuje polotovar....Nakonec jsem u staromáku objevila malý obchůdek, kde svařují víno (bezkonkurenčně nejlevněji) a tam jsem si chodila pro posilu.....

0 0
možnosti
AA

Attilla

4. 12. 2007 11:46
Tak zůstaň doma

Pokud je v Bratislavě vše tak nej, proč lezou všichni Slováci do ČR? Kritizovat?

0 0
možnosti

Honza

4. 12. 2007 12:07
Re: Tak zůstaň doma

Jo, jezděj sem kritizovat a vozit se po tvojí matce. Panebože!

0 0
možnosti

buxus

4. 12. 2007 11:16
Bohužel, ne

Kdysi jsem jezdíval do Bratislavy, a máte pravdu tam to opravdu takové bylo. V Praze jen málokdy.  Alespoň chleba se sádlem a s cibulí (což mám rád) jsem tu nikdy nezaznamenal. Dávat si svařák někde na ulici nemá smysl - je to připravené z jakýchsi polotovarů co prodávají v Německu v hypermarketech. Ovšem co bychom chtěli od těch stánkařů na Staromáku - musí platit vysoký nájem, chtějí si vydělat. V Bratislavě jsem sice už dlouhgo nebyl, ale pochybuji, že to tam bude lepší.

0 0
možnosti

Honza

4. 12. 2007 11:15
Trhy v Blave

Koukám, že každej hledá co nemá. Já pro změnu jsem v Bratislavě a na na místní vánoční trhy jsem taky zavítal. Pro změnu jsem hledal třeba kováře, řezbáře apod. A  místo toho 90% stánků prodává klobásy, lokše, chleba se sádlem a cibulí a medovinu... Znechuceně jsem odešel, protože mi to přišlo jako taková větší hospoda. Aspoň to glycerinový mejdlo jsem si teda koupil, abych nekecal.

Buď to maji bejt trhy, nebo to má bejt shluk stánků s medovinou a grogem. Já si tedy představuju, že takový stánky tam mají  bejt max dva-tři, jako zpestření, ne jako hlavní náplň.

0 0
možnosti

Bedrich

4. 12. 2007 11:21
Re: Trhy v Blave

A jak byste  chtěl nasávat vánoční atmosféru, dyž by nebylo co k nasávání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1339x
Som riaditeľkou marketingovej komunikácie v T-Mobile Czech Republic. Mám rada spoločnosť, zábavu a dobrý rozhovor, aj keď niekedy som viac vlk samotár dumajúci. Som otvorená, dávam najavo svoje emócie. Stále niečo musím vymýšľať, hlavne neostať v kľude. Vyhľadávam intenzívne zážitky. Milujem cestovanie a odhaľovanie iných kultúr a krajov. Som nekonečný idealista a romantik so silnou víziou. Mám rada biele víno, ženy a poéziu, literatúru vo všeobecnosti, šnorchlovanie a lov rýb. Malo spím a píšem veľa hlúpostí. Fascinuje ma jazyk – frazeológia, pôvod slova a tak...