Vepřová kýta se šípkovou omáčkou

Nic nechutná v zimě líp než pořádný šťavnatý kus masa s pikantní omáčkou! Tenhle recept ve stylu "lowcarb" potěší každého příznivce kvalitní a zdravé stravy - zahřeje, zasytí a postavu neohrozí :) Určitě vyzkoušejte!

Suroviny: 

1 kg vepřové kýty

400 ml rajské pasty bez cukru (koupíte v krabičce v Penny, Kauflandu atd.)

200 ml šípkové zavařeniny

2 cibule

2 mrkve

100 g celeru

400 g bílého hlávkového zelí

sůl, pepř, kmín, mletá paprika

 

Kýtu nakrájíme na větší kusy a naložíme den předem do směsi soli, pepře, rajské pasty a šípkové marmelády.

Druhý den na másle osmahneme cibuli, mrkev a celer, přidáme mletou papriku a poté maso. Vše dusíme na velmi mírném stupni (2 z 9) pod pokličkou cca 2 hodiny, v případě potřeby podléváme vodou. Poté maso vyjmeme, zeleninu s výpekem rozmixujeme na omáčku a vrátíme do hrnce.

Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a vše společně dusíme ještě 30 minut do měkka. 

Vynikající lehké jídlo plné bílkovin. Omáčka se obejde bez mouky a nudle z bílého zelí jsou dokonalou přílohou, která Vás určitě mile překvapí. Mně stačí jídlo takto s kyselou okurkou - pokud máte velký hlad, můžete si k němu dát třeba křupavou bagetku. Dobrou chuť!

Autor: Táňa Lišková | čtvrtek 15.2.2024 20:38 | karma článku: 14,91 | přečteno: 404x
  • Další články autora

Táňa Lišková

Jaké to je v kočičím ráji?

15.4.2024 v 12:17 | Karma: 16,68

Táňa Lišková

Kočkou může každá být... :)

18.3.2024 v 15:40 | Karma: 13,03

Táňa Lišková

Lehni si a jdi už spát!

6.3.2024 v 16:13 | Karma: 11,80