- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Suroviny:
1 kg vepřové kýty
400 ml rajské pasty bez cukru (koupíte v krabičce v Penny, Kauflandu atd.)
200 ml šípkové zavařeniny
2 cibule
2 mrkve
100 g celeru
400 g bílého hlávkového zelí
sůl, pepř, kmín, mletá paprika
Kýtu nakrájíme na větší kusy a naložíme den předem do směsi soli, pepře, rajské pasty a šípkové marmelády.
Druhý den na másle osmahneme cibuli, mrkev a celer, přidáme mletou papriku a poté maso. Vše dusíme na velmi mírném stupni (2 z 9) pod pokličkou cca 2 hodiny, v případě potřeby podléváme vodou. Poté maso vyjmeme, zeleninu s výpekem rozmixujeme na omáčku a vrátíme do hrnce.
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a vše společně dusíme ještě 30 minut do měkka.
Vynikající lehké jídlo plné bílkovin. Omáčka se obejde bez mouky a nudle z bílého zelí jsou dokonalou přílohou, která Vás určitě mile překvapí. Mně stačí jídlo takto s kyselou okurkou - pokud máte velký hlad, můžete si k němu dát třeba křupavou bagetku. Dobrou chuť!
Další články autora |
Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...