Zneužití dítěte ve svůj vlastní prospěch se trestá

Případ, kdy Babiš uklidil svého syna, mi připomíná podobnou situaci, která se stala v rodině Kennedyů. Rosemary Kennedyová vůbec nezapadala do vlivné bohaté rodiny usilující o post prezidenta. 

             Byla svá, dělala si, co chtěla, a proto byla hrozbou. Naštěstí pro ně se objevil dr. Freeman, který dívku zkrotil lobotomií. Dnes už se lobotomie neprovádí, je dost brutální. Dnes jsou v módě jemnější metody. Třeba krásný výlet na Krym.

                Přiznávám se, že jsem vždy Babišovi fandila, přišel mi jako velmi schopný člověk. Ovšem netušila jsem, že je schopný opravdu všeho. Házet vinu na vlastní dítě, uklidit ho a udělat z něj blázna jen pro kariéru, je osobní lidské selhání. Je to pro mne velké zklamání.

                Jeden z  nejbohatších mužů ČR pošle svého těžce nemocného syna na výlet na Krym. Znám daleko hezčí destinace na zotavenou. Navíc si nejsem moc jistá, že by se mu tam dostala kvalitní psychiatrická péče. Myslím, že odborníci na těžká psychiatrická onemocnění jsou v jiných státech.

                Také mi není jasná odborná formulace psychiatričky: "Není schopen výslechu." Tento stav velmi často ve svém oboru v nemocnici na JIPu vyhodnocujeme při spolupráci s policií. Jediný stav, kdy pacient není schopen výslechu, je bezvědomí, nebo napojení na dýchací přístroj v umělém spánku.

                Stížnost a nařčení, že novináři krutě přepadli a napadli Babiše juniora, mi přijde podivná. Podle mne šlo o přátelský rozhovor. Kdyby s nimi nechtěl mluvit, tak jim nedá na sebe kontakt. A už vůbec nemluvím o tom, že ty "hyeny" novináře v mnoha případech dříve kontaktoval junior vlastně sám.        

                Dostane-li jednou dítě nálepku lůzr, už se jí nikdy nezbaví. Nejhorší je, když jí dostane od svých rodičů. A většinou je to dítě, které nezapadá. Které se neusmívá s rodiči na veřejnosti do kamery ve hře: "Šťastná rodina". Katastrofa je, když tomu dítě samo uvěří. Bohužel, znám to z vlastní zkušenosti. Když Babiš tak miluje své děti, proč je všechny nepozval na tak radostnou osobní událost, jakou byla jeho svatba.

                Prý se rodiče mají chovat ke všem dětem stejně, spravedlivě. Proč tedy všude jsou vidět děti pouze z aktuálního manželství? A to jak u premiéra, tak u prezidenta.

                Miluje-li Babiš opravdu svoje děti, jak říká, možná by si na ně měl udělat dostatek času a více se jim věnovat. A to se při jeho pracovním vytížení nedá. Kariéra nebo rodina. Po odstoupení náročné funkce premiéra bude mít jistě dost času vzít on sám svého syna na pořádnej, pěknej výlet třeba do Las Vegas.

               

Autor: Tamara Roubíčková | pátek 16.11.2018 9:00 | karma článku: 22,12 | přečteno: 729x
  • Další články autora

Tamara Roubíčková

Parkování podle barvy

1.9.2023 v 9:39 | Karma: 21,04

Tamara Roubíčková

Rozděl a panuj

19.11.2021 v 9:47 | Karma: 23,45

Tamara Roubíčková

O odcházení

10.11.2021 v 9:33 | Karma: 16,43