O „narušitelích“ a SA

Sociální demokraté to s tou mládeží mají opravdu trápení. Jako by nestačily akce na Facebooku, protisocialistické internetové komunity a bačkory pro Paroubka. Teď se do ČSSD pustili už i klauni. A ne klauni jen tak ledajací. Podle lídra jihočeské kandidátky Vítězslava Janáka jde o klauny – nacisty.

“Vzpomněl jsem si na jednotky SA”, uvedl po traumatizujícím zážitku se skupinkou klaunů Jandák, kteří si v Českém Krumlově dělali legraci z mítinku ČSSD. A dodal: "Do společnosti vnášejí strach a hrůzu," uvedl poslanec. Opravdu, při pohledu na bandu rozesmátých mladých lidí s hrůzostrašnými účesy a v pruhovaných tričkách musí spořádaným socialistickým funkcionářům naskakovat kopřivka.

Ale vážně. Jediné, co v celé té historce alespoň vzdáleně upomíná na nacisty, jsou Jandákova absurdně tvrdá slova. Za smějící se bestie totiž označoval Čechy říšský protektor Reinhard Heydrich.

Volební manažer Tvrdík by klauny rovnou zavřel. Vyjádřením svého názoru porušili zákon. Prý šlo o trestný čin. "Co zákon jednoznačně definuje jako porušení: Je to všechno, co ruší pokojný projev předáků sociální demokracie”. Tak míní bývalý ministr obrany. Jako by na nás dýchly předlistopadové časy. Stačí si do Tvrdíkova projevu dosadit místo “předáků ČSSD” slova “předáků komunistické strany”.

Klauni mohou mluvit o štěstí, že doba reálného socialismu je dávno pryč. Tvrdík o nich totiž mluví jako o “skupince dvaceti narušitelů”. A po “narušitelích” státní hranice se kdysi střílelo.

Tady opravdu přestává legrace. Je to už podruhé, co činitelé ČSSD označili mladé lidi protestující proti jejich politice za fašisty. Pokud ale vím, tak jediní kovaní neonacisté, kteří kdy zaútočili na akci politické strany, byli ranaři, kteří kameny zranili Mirka Topolánka. A jediným, kdo tu mluvil o rozbíjení volebních shromáždění ODS pomocí najatých rowdies, “kteří by se mohli i prát” byl “Džordžínův” tým před volbami v roce 2006. Tehdy mělo být podle Paroubkova tajemníka Vlasty vše zařízeno “přes kluky Kočkovy, kteří na tyto účely najali osmnáct frajerů” (vše v MFD 9.2.2006). Ano, tím se myslela ta rodina, které na pohřbu dělali dobrovolné pořadatele dva ze čtveřice útočníků na Topolánka.

Sociální demokraté by udělali nejlépe, kdyby věrohodně vysvětlili, že stopy z historicky prvního útoku kamením na politika nevedou přes rodinu Kočkovu k nim. A mladé lidi ať raději nechají na pokoji. To nejsou ani nacisté ani nějací narušitelé. Jen říkají, co si o ČSSD myslí. Například, že “Na dluhy máme Provident”, jak hlásal jeden z transparentů. A to tedy opravdu trefili hřebík na hlavičku a projevili se jako hodně moudří klauni.

Autor: Lucie Talmanová | pondělí 31.8.2009 16:06 | karma článku: 35,04 | přečteno: 3016x
  • Další články autora

Lucie Talmanová

Sbohem, Sněmovno!

28.5.2010 v 10:14 | Karma: 29,58

Lucie Talmanová

Oranžová nemoc

18.3.2010 v 14:54 | Karma: 40,55

Lucie Talmanová

Díky za Pecinu!

16.3.2010 v 10:45 | Karma: 36,59