Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ID

Tak tomuhle rikam kvalitni blogarina. Smekam.

0 0
možnosti
PS

Do oblasti medicíny směřují obrovské finanční prostředky, ale prodlužování délky lidského života a jeho kvality stagnuje. „Levné“ nemoci už byly vyléčeny. 80 % zdravotních neduhů lidstva lze vyřešit 20 % finančních prostředků vynakládaných na medicínu. Ostatní vynaložené prostředky mají jen malou efektivitu – přesto se vynakládají. Objevují se stále nové nemoci a je otázkou, zda některé z nich, jako alergie, nové formy rakoviny, virové a bakteriální nákazy naše snahy o vyléčení všeho, dokonce nezpůsobují. Cíl vyléčit pacienta v příliš složité společnosti se mění na cíl vydělat na „léčení“ co nejvíc peněz.

Tak za tento odstavec karma. Přidali jsme léta životu, ale ne život létům. Nenasytný farmacprůmysl je horší zlo než-li zbrojní průmysl. To jen kdo se na kolapsu společnosti podílí a jakou měrou. Nevěříte? V Zálivu v roce 1992 ještě válka nezačala a již byli vojáci očkováni proti antraxu, proti neštovicím a kdo ví, proti čemu ještě. Na rozdíl od uprchlíků. No a farmacprůmysl již měl zisky, ještě válka nezačala. Potom v průběhu války a hlavně po ní ta léčba zraněných! Vojáci měli doma rodiny a ty ve stresu, ve strachu o jejich životy polykaly antidepresiva, každý prý v USA má svého psychiatra. To vše je velmi výnosný obchod se zdravím. Tak jako naše LDN a Domovy pro seniory, kde jsme sice... "přidali léta životu, ale ne život létům" (V.Hugo).

0 0
možnosti
MS

Souhlas, i když bych to všechno neviděl tak pesimisticky. Například ten let na Mars může díky dnes neznámým technologiím trvat taky jen pár dní a problémy s přežitím posádky během letu se smrsknou na minimum. Stejně tak nějaké netušené objevy (třeba levný zdroj energie) mohou lidskou civilizaci nakopnout hodně dopředu a všechno může vypadat jinak, radostněji. :-)

0 0
možnosti
PS

A proč díky dříve neznámým "technologiím" (slovo technologie má úplně jiný význam, víte?) se již 40 let nelétá na Měsíc, který je za humny? Tušené objevy energií jsou - N.Tesly říkal - zajímejte se o elementární energie. Tedy o neznečišťující naši planetu Zemi. Kdo by dnes měl o ně zájem? Naftoví magnáti, výrobci automobilů? Víte, že víc jak 50 % obyvatel Země je zaměstnáno kolem automobilového průmyslů a provozu spojeného s ním? Co potom s těmi lidmi?

Na odpovědi k těmto otázkám holt musíme počkat, ale budou, bude líp...R^

0 0
možnosti
Foto

Vztah společnosti a Occamovo břitvy nebude tak přímočarý :)

0 0
možnosti
MK

Zapomněl jste zmínit riziko výprodeje západního know-how do Číny. To aktuálně vidím jako největší riziko.

0 0
možnosti
Foto

zvlášť ten poslední odstavec by měli číst poslanci povinně a nahlas při každé své schůzi, nejlépe několikrát. Vám karmaR^.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik