Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Na nedávných křtinách mého synovečka, osmiměsíčního, jsem si uvědomila, že ani křesťané ani muslimové nemají možnost volby. On si to taky nevybral. Jsem věřící, ale děkuji rodičům, že mohu mluvit s Bohem přímo a ne přes jakoukoliv zprostředkovatelskou instituci. To jen tak malý postřeh k náboženství. To ani není třeba, věřit v Boha, každý člověk pozná slušnost a sprostotu v chování a moje maminka říkávala - já do kostela nechodím, já nic špatného nedělám.:-)

0 0
možnosti
ID

>já do kostela nechodím, já nic špatného nedělám<

Presne moje slova! :-)

0 0
možnosti
DH

D87a82v43i23d 75H20o14l25e29c

12. 3. 2016 10:13

Islám je v první řadě nenávistná ideologie a teprve až potom náboženství.

2 0
možnosti
MK

Dobrý článek plný zajímavých postřehů a historických připomínek. Je však v dnešní době kontraproduktivní se navážet do křesťanů se zdviženým prstem nad jejich minulostí.

Dobrá víra vede ke kultivaci ducha, tedy i lidské bytosti jako celek. To vše samozřejmě bez nároků na světskou moc. Je na místě vyburcovat křesťany k zásadním krokům proti společnému nepříteli v evropském prostoru, tedy proti islámu.

Mají to těžké, když řada jejich představitelů včetně papeže zvolili smířlivou cestu dialogu s někým, kdo diskusi o sporných bodech islámské ideologie odmítá.

3 0
možnosti
ID

Jak jste spravne uvedl, krestanska cirkev se chova k problemu Islamu zbabele a za jake vedeni se tedy maji postavit jeji ovecky? Je to prohrane primo na vrcholu.

0 0
možnosti
Foto

To by mě opravdu, ale opravdu zajímalo, která víra trvdila, že je Země placatá, že Slunce obíhá kolem ní. Pouze v Bibli je správně uvedené, že svět byl stvořen za 7 dní RvRv

0 0
možnosti
ID

Doufam, ze zertujete.

0 0
možnosti