Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

_-1-_

12. 8. 2012 15:55
http://www.romanovodori.cz/o-nas/lide/

0 0
možnosti
VMPDJ

vezu maso pro doktora Jacksona

12. 8. 2012 23:04
kdo tam nechce lezt

Absolventka žurnalistiky na FSV UK a studentka romistiky na FF UK. Od roku 2003 pracuje v Romea, o.s., kde se věnuje zejména oblastem školství, neformálního vzdělávání a sociálního vyloučení.

0 0
možnosti
L

lesicatko

12. 8. 2012 15:40
Mate pravdu

Čítal som ten článok, ktorý ste linkovali, súhlasím, že nie je dobrý. Netvrdil by som, že blábol, ani by som neironizoval, da sa ale bod po bode s ním polemizovať a väčšinou bez problémov jeho tvrdenia vyvrátiť. Škoda, že to takto neurobil aj autor ...

Napr: "Nechť je sociální systém ještě přísnější, pokud ale předem budeme schopni zajistit to, aby romští žáci nebyli programově odsouváni do zvláštních škol, kde se jim dostává neplnohodnotné základní vzdělání..."

Takže na rovinu - žiadny segregujúci mechanizmus na úrovni spoločnosti neexistuje,to už Vyvratil Čaplovič na ministerskej úrovni - existuje ale slobodné pravo rodičov dať dieťa do školy, akú uznajú za vhodnú , Že to hlavne romovia pochopili tak, že radšej dieťa dajú do špecialnej školy, kde skôr dosiahne na platené prospechové štipendium je predsa čisto ich voľba. Prečo to nerobia vo veĺkom neromski rodičia ? Lebo im zaleží na kvalite školy a nie na možnom prospechovom štipendiu zo špecialnej ?

0 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

12. 8. 2012 15:33
**********

Tak jsem si ten článek, na který bych nebýt vašeho článku vůbec nenarazila přečetla:) A přijde mi, že především ukazuje na to, že je chybné přistupovat k problematice s hotovým a uceleným názorem bez otevřenosti vůči další zkušenosti.

0 0
možnosti
L

lesicatko

12. 8. 2012 15:47
Re: **********

Šalamúnske vyjadrenie - z tohto neviem, čo si konkrertne myslíte o tom članku p Steklé - podľa mńa je jednoznačne neobjektívny a tendenčný. Váš názor ?

0 0
možnosti
S

Sorciére

12. 8. 2012 14:56
Pomůžu Vám s bodem posledním:

Výhodnost partnerství před manželstvím byla uzákoněna v r.1995 tím, že se prosadilo větší zajištění samoživitelek/samoživitelů. Tím pádem, kdo se oženila vdal a měl děti, de facto materiálně znevýhodnil své potomky. Takzvaným samoživitelům, i když ve skutečnosti  žili v domácnosti a společně hospodařili s partnerem, náleželo mnoho dávek, aniž by se něco kontrolovalo - ony nebyly terénní pracovnice, neb jsou počítány jako úřednice a tyhle mizerně placené a fakticky bez jakékoliv podpory (i přímých nadřízených) oriostě nedělaly víc, než stíhaly v úřední době. Neriskovaly. Navíc se od otců nemuselo žádat výživné, prostě se řeklo, že odmítá nebo že se ho matka bojí. To se na OSPODech začalo řešit až kolem roku 2005. Takže nejméně deset roků se stačilo v lidech upevňovat, že samoživitelství je výhodné. Popravdě, bohužel. Dnes je to přísnější, ale pořádmají ti lidé nějaké výhody. No a na Slovensku to mají jinak, tam nemají skoro nic. Ba ani sociální služby, na jaké jsme zvyklí tady.

0 0
možnosti
KKN

knihkupectví knihy nevydává

12. 8. 2012 14:46
karma

R^

0 0
možnosti
JK

babacek

12. 8. 2012 14:44
Karma

Naprosto s vámi souhlasím, je to asi další Samková.

4 0
možnosti