Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gmurr

17. 10. 2011 17:38
doplnuji info z projektu Masarykovy university, statistika:

Z vedecke prace na MU, Brno: U dalších forem násilí studie ukázala na následující údaje:

každý šestý z mužů z těch, kteří odpovídali (36 z 196), sdělil, že byl jednou nebo vícekrát zuřivě odstrčen svou současnou nebo minulou partnerkou (Gewalt, 2005).

Každému čtvrtému dotazovanému muži (celkem bylo dotazováno kolem 200 mužů) se stal jednou nebo vícekrát, minimálně však jeden akt fyzického násilí ze strany současné nebo minulé partnerky, v čemž jsou zařazeny i lehčí akty, u kterých není zcela jasné, zda šlo o násilí.

„Každé z následujících jednání bylo označeno pěti až deseti procenty mužů: Byli svou partnerkou „lehce zpohlavkováni“ (uvozeno autorem) (18 ze 196), „pokousáni nebo poškrábáni tak, že to bolelo“ (uvozeno autorem) (13 ze 196)......OPRAVDU zajimava statisrika.

Skoda, ze vtomto projektu NENI zminena disertacni prace: Mgr. et Mgr. Olga Kubová, Ph.D, Domaci nasili. MASARYkova Univesita.!!!!!

0 0
možnosti

mmmm1

14. 10. 2011 18:00
oběť si za to muže sama...

bohužel je to pravda .... nevím kdy jsem četl článek v MF dnes od Moniky....a popisovala tam toho svýho....  ten článek vyšel asi tak 6měsíců před její vraždou když jsem to dočetl. Reagoval jsem takto- proč taková kočka chodí s takovým....deb.. .... Zrovna, tak mi to nesedí k Čejkové- jak si může rozumná ženská začít s někým kdo má problémy tipu koupím deset aut na leasing-a střelím je a peníze za leas neuhradím,, to je podvod úplného dementa"...ale možná jsou to luxusní baby a proto do toho asi normální kluci nejdou... jdou do toho takový  zakomplexovaný frajírci... nebo já nevím... proč maj tyhle ženský pech...  Je ´možný, že tím jak pořád někde něco čtu, tak čím dál tím míň rozumým lidem...a některým ženským už vůbec...

0 0
možnosti

Renatus Karmín

14. 10. 2011 15:23
Paní Čejkové

už hlavně nikdo nevěří, a to přesto, že rozhovorů s jejími partnery je asi tak jedna setina oproti rozhovorům s ní. Málokomu se podaří, aby sám sebe téměř stoprocentně znevěrohodnil. A protože je to známá osoba, tak se to přenese i na ženy obecně. Takže místo, aby jim svým příkladem pomohla, tak je spíše potopí. Ale jí je to nejspíš jedno.

0 0
možnosti

12dotuctu

14. 10. 2011 14:16
Co asi tak mohla čekat

od člověka s dětským ksichtem?

0 0
možnosti

katdub

14. 10. 2011 14:07
Pravdivý nadpis

A bohužel s ním musím souhlasit. Když jsem před nějakou dobou četla rozhovor s paní Čejkovou, smekala jsem před ní klobouk. Ona totiž v tom rozhovoru sama přiznala, že výběr partnerů byl ovlivněn jejím osobním nastavením. A to bylo zase ovlivněno jejím dětstvím a nároky, které ji dovedly k tomu, že si nevážila sama sebe. Mnoho psychologů vám řekne, že ženy vyrůstající v rodině, kde otec byl alkoholik, si většinou vyberou opět alkoholika, dcera otce násilníka opět inklinuje k násilníkovi. Jedinou cestou, jak z tohoto bludného kruhu ven, je uvědomění si tohoto způsobu špatného výběru a důvodů, které nás stále znovu ženou do neštěstí. A toho, že si za všechno ve svém životě můžeme skutečně sami a samy. Oběti domácího násilí můžeme litovat, hlavně dětí, které si pak tento vzor nesou do dalšího života a násilí roste geometrickou řadou, ale v dnešní době existují možností a terapeutické techniky, které nám mohou pomoci, že špatný výběr přestává být omluvou.

1 0
možnosti

čarovná rybí kostička

14. 10. 2011 14:32
Re: Pravdivý nadpis

Myslím, že je rozdíl mezi výrokem: "Zaslouží si to" a "Může si za to" , je dost značný rozdíl.

Stran terapeutických technik máte myslím pravdu.

0 0
možnosti

QQ.

14. 10. 2011 11:55
Ano skutecne na tom neco je....

1. je faktem, ze zeny obdivuji nasilniky - muze, kteri se perou, mlati jine muze, sproste mluvi, chlastaji, casto jsou tito muzi za hranici zakona, nekdy v base...

2. z bodu jedna plyne, ze mnoho lidi rekne, dobre ji tak, proc, kdyz se ji libi, ze muz mlatil jine muze, jine lidi, by dotycna zena nemohla nekdy dostat taky narez?? Ma jen to, co prala jinym lidem.

3. zeny jsou stejne zle jako muzi, jejich nasili neni o nic mensi, je jen tezko dokazatelne, pohybuje se v oblasti psychickeho ponizovani a intrik

4. osobne jsem zazil (uz je to mnoho let), kdy se mi jedna zena pochlubila jak zabila manzela - psychicky..., a byla na to patricne hrda...

5. nenavist plodi zas jen nenavist, cela spolecnost je valce, kazdy proti kazdemu, zejmena zeny proti muzum, muzi proti zenam, ..., zvaneni o lasce je jen prazdnym zvanenim, moderni clovek dokaze milovat jen sebe, ja, ja, ja, jenom ja, stacim si sam...

1 0
možnosti

QQ.

14. 10. 2011 12:15
A jak bojovat s nasilim??

1. Jedine snizenim celkove miry agresivity ve spolecnosti. To mate jako v hokeji, nejdrive je hecuji, do nej, nandej mu to, nakonec se vsichni poperou... Agresivita je v praci, vsichni musi bojovat, agresivita je ve sportu, co dela televize, noviny, casopisy.... Co delaji internetove servry, zejmena ty zenske? Neustale tlaci do zen, nandej mu to, nedej se, zakrut mu krkem, rozved se s nim, vyhod ho z bytu, pozaduj prachy, alimenty, nedovol mu setkat se s ditetem, ... agrese a zas jen agrese, nakonec to praskne a konec je zly, muzi jsou po vsech strankach slabsim pohlavim, a tak jedine co jim casto zustane je zoufalstvi, hnev a fyzicka prevaha, utok.

2. jedine tam, kde je vychova, tradicni rodinne hodnoty, kde se lide nerozvadi, kde maminka nevysvetluje sve dceri jak ma likvidovat muze, kde nezijou ve valce, kde otec chrani matku, kde syn vidi, ze zenu musi chranit a pomahat ji, tam k nasili nedochazi, a pokud ano, tak ho dokazou zlikvidovat, i kdyby ten nasilnik mel dostat do drzky...

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

14. 10. 2011 11:42
vybral jsem si nejvzteklejšího čokla v psinci

....představte si ten šok? Ta bestie mě normálně kousla! Jestli je nějaký příklad "ukázkové oběti", tak Čejková ho splňuje na 100% Někdo se jako oběť snad už rodí.....jinak si to neumím vysvětlit. (stejnou reakci mám na oněnce na stejné téma, snad to nevadí);-)

2 0
možnosti

Vosiczka

14. 10. 2011 8:16
Jenže ona je to pravda (bohužel).

Nikdy jsem svou manželku neuhodil (žijeme spolu přes čtvrt století) a ani mne nikdy nenapadlo, že bych to mohl udělat. Násilí se mi hnusí a a jsem názoru, že skutečný chlap prostě ženy nebije. Jenže - i já jsem názoru, že v naprosté většině případů si svoje problémy oběti doslova vykoledovaly samy. Nutil někdo paní Čejkovou, aby si vzala kriminálníka? Dostala ho přídělem, vzala si ho pod nějakým nátlakem a nebo co? Do toho vztahu vstoupila dobrovolně a pokud to bylo její svobodné rozhodnutí, je to také jedině její odpovědnost a může si stěžovat maximálně sama na sebe. Nicméně - nepřeji jí nic špatného a tak bych jí snad mohl poradit (pokud by o to stála): Co třeba takhle zkusit pro příště nějakého normálního chlapa?

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

14. 10. 2011 8:29
Re: Jenže ona je to pravda (bohužel).

To není problém jen paní Čejkové, stává se docela často, že si lidé i opakovaně vybírají partnery, kteří jim následně dělají ze života peklo. Jsou blbí, navedení, nebo co?  Důvody mohou být všelijaké, ale nesnižuje to vinu útočníka.

Podobně se vedou vášnivé diskuse o znásilnění - neměla chodit parkem sama, neměla si sedat do toho auta atd...jistě pravda, ale opět to nesnižuje vinu násilníka.

Jak jste napsal-skutečný chlap prostě ženy nebije (taky neznásilňuje).  Obecně-slušný člověk nikdy nezneužije své převahy !

0 0
možnosti

p_c

14. 10. 2011 4:05
muži jsou na tom hůř

Až na excesy se naopak týrání žen zveličuje. Jen zlomek podezření se skutečně prokáže. Naopak, týrání mužů ženami se bagatelizuje a tutlá. Projekt Muži a domácí násilí je projektem podpořeným v soutěži rektora Masarykovy univerzity

http://www.nasilinamuzich.cz/

Týrání a tyrani jsou stejně muži, jako ženy. Jednoznačně chybuje policie, to je bez debat. Ale ti, kteřé jsou v našem systému nejvíce poškozování, nejsou ženy, ale muži a děti

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

14. 10. 2011 7:08
Re: muži jsou na tom hůř

Vážený pane, muž má oproti ženě - nemýlím-li se - 40procentní převahu svalové hmoty. Naprosto převažují páry, kdy muž je vyšší než žena a to silovou disproporci zvyšuje. Již tato fyzická převaha zaručuje, že spíš bude mít strach žena z muže než opačně. Nepopírám, že existují týraní, zejména psychycky - muži. Jenže psychické týrání jde většinou ruku v ruce s fyzickým. Nepředpokládám, že se většina mužů zalekne, pokud jim žena bude vyhrožovat fyzickým násilým, případně se pokusí ho realizovat. To, že se něco neprokáže ještě neznamená, že to neexistuje. Smiřte se prostě s tím, že obětmi násilí jsou častěji muži než ženy.

3 0
možnosti

johnymistr

13. 10. 2011 23:40
bohužel

máte pravdu

0 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.