Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 2
možnosti
VH

Ten spor je pořád stejný. Polepšíte si pouze díky vašemu spoření. Výše důchodu bez spoření totiž předpokládá, že je použito (byť nepřímo) oněch 7 200 Kč, které nebudou převedeny na příspěvek do fondu.  O tom jsme se snažili s vámi diskutovat.

  Upřímně:  na to, abyste tento fakt postřehla nepotřebujete být finančním profíkem.

   Takže, když rozumíte vašim penězům, uvažujme vaše peníze:  Za 25 let naspoříte 120 tisíc. Ty vyberete po 700 za cca 15 let (tedy do cca 80 let).  Pak budete mít tento příspěvek již z důvodu pojištění.  Pokud samozřejmě odejdete před osmdesátým rokem, vaše peníze zůstanou pojišťovně (nikoliv, jak se mnozí domnívají jako vývar, ale právě k platbě těch, kteří "přesluhují").

    Jak moc je sedm stovek?  No, je to 7 % průměrné penze.  Pokud vím, když chceme na stát nadávat, hádáme se o každé procento. A náhle je 7 % málo?

    Na závěr   j e š t ě    j e d n o u: netvrdím, zda je II. pilíř špatný či nikoliv. Pouze mám rád, když jsou informace podávány v reálné formě.  A nesnáším články (v tisku, v internetových novinách ani v blogu), které tvrdí nesmysly a tváří se, že oponentura je hřích.

1 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 3
možnosti
Foto

K12a32r36e60l 12R34a58d10a

16. 5. 2013 19:51

Vidíte to dobře. Je to jen další vykutálená zlodějina. Naštěstí ji většina potenciálních postižených včas prokoukla. A pokud se někdo přihlásil, tak je to opravdu trulant a skopová hlava.

4 1
možnosti
IK

I15v32a10n 37K51u67n82c

16. 5. 2013 15:20

Nejsem zastáncem této rádoby reformy důchodového pojištění. Nepřijde mi výhodné ani pro lidi s velmi nadprůměrnými příjmy. Musím ale upozornit na zásadní chybu ve výpočtu.

Nelze srovnávat naspořenou částku s rozdílem vypočtených důchodů. V případě vstupu do systému je totiž za 600kč placených státem do systému snížen Váš budoucí státní důchod. Z některých kalkulaček lze získat v případě účasti ve II. pilíři 3 částky. Výši důchodu placeného státem, výši důchodu z příspěvku státu (u vás 600kč) a výši důchodu z vašich 400kč. Pak můžete dělat kalkulace, které dávají správné výsledky.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 3
možnosti
DH

Váš pohled sdílím stejně. Poděkujme VV za to, že tento pasvil je nepovinný, ti to totiž prosadily přes odpor TOP 09.

1 0
možnosti
DK

A co bude, když se důchodu nedožijete a zároveň nebudete mít potomky, ani dědice...to bude asi nejtajnější přání všech zainteresovaných fondů....V

6 2
možnosti
JT

A treba to i pujde nejak zaridit, ze

1 0
možnosti
JT

Treba byste mohla pred smrti predat svou identitu sve dceri a ta by cerpala dalsich 50 let a navic by se dostala do Guinessovy knihy. Byl by to sice tak trochu podvod, ale pak by se ten pilir mohl vyplatit.

3 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2055x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.