Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

maxas

5. 12. 2011 13:52
Kape z toho naivita,

přece nevěříte,že vaše peníze doputují dál než do kapes "zaměstnanců" příslušné instituce. Traduje se příběh, kdy vyšší úředník jedné známé světové dobročinné organizace, se rozhodl osobně zkontrolovat předání humanitární pomoci někde v Africe. I stalo se, náklady na pronájem helikoptéry na cestu ke kontrole, byly 15ti násobné proti hodnotě předané pomoci. A i kdyby veškeré peníze doputovaly do Afriky a neskončily v kapsách místních úředníků, představují pomoc tak možná pro zlomek promile potřebných. Dobročinnost je právě tak dojemná, jako směšná a zbytečná. Nic neřeší, snad jenom to svědomí dárce si může pomoci. Smutné ale realita. Dobročinnost bolesti tohoto světa navyřeší, jen trochu prodlouží agonii. Bohužel!!

1 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

5. 12. 2011 11:47
Já bych radši dvě kozy...

:-P

0 0
možnosti
P6

PAMPALINI 63

5. 12. 2011 11:51
Re: Já bych radši dvě kozy...

Tak akorát do ruky ???;-D;-DR^

0 0
možnosti
C

carolusI

4. 12. 2011 22:50
Když už,

tak  radši dám vydělat nějakou korunu sousedovi co je momentálně bez práce. Kozu nepotřebuje, ale musí platit složenky a exekutor už číhá až jednou zapomene. Kámoši sice nejsme, ale vím kam ty peníze jdou.

1 0
možnosti
VP

věrnostní program

5. 12. 2011 0:57
Re: Když už,

Přesně, dobročinnost začíná doma. Napřed pomožte sobě, potom své rodině, a případně sousedům. Na rozdíl od Afričanů oni zase pomůžou vám, kdybyste to někdy nedejbože potřeboval.

2 0
možnosti
S

stedrik

4. 12. 2011 21:08
no a nebude to ty druhý líto

:-)

0 0
možnosti
G

giftig

4. 12. 2011 20:44
No

Já si myslím, že by byla nejlepší poukázka na antikoncepci, nebo raději sterilizaci.

5 0
možnosti
MS

blob

4. 12. 2011 21:55
Re: No

Taky to tak vidím.

0 0
možnosti
P6

PAMPALINI 63

4. 12. 2011 17:52
Kozy jsou velký problém...

Tady jde o to,kde sehnat takové množství koz,které by spasily Africký kontinent a jeho stále narůstající populaci.To za prvé.Z a druhé,koza je mimořádně choulistivé zvíře.Sám jsem jich pár odchoval a vždy byly problémy s tím,že když se něčeho blbého nažrala,a to stačila větvička některé rostliny napadená mšicemi a bylo po koze...Za třetí:pochybuji také,že vzhledem k mentalitě tamních obyvatel by ta koza skončila nejspíše buď na rožni a nebo v hrnci.Za čtvrté:mnohé africké kmeny a to zejména ve stepních oblastech živí mnohdy neskutečně velká stáda dobytka jako prestižní záležitost (svatby,vyrovnání dluhú a pod. ) aniž by byla efektivně využívána k obohacení jídelníčku potřebnými proteiny a tukem.( na př. Massajové využívají převážně odchycenou krev s mlékem )A za páté a nakonec paní pisatelka nechť si uvědomí,že mléko kupujeme (nedostáváme!! ) z našich vydělaných peněz.Pomoc do těchto zemí považuji za naprosto vyhozené prostředky jak materiální,tak finanční.

1 0
možnosti
VP

věrnostní program

4. 12. 2011 19:28
Re: Kozy jsou velký problém...

Naprostý souhlas! Ještě bych podotkla, že kozy vyžírají veškerou vegetaci a přispívají k erozi půdy právě v těch zemích, které s tímto problémem zápasí.

Na vlastní oči jsem viděla, jak taková humanitnární pomoc končí. V Sao Tomé, zemi, která netrpí hladomorem, ale je z 80 % závislá na zahraniční pomoci, postavili Dánové mlékárnu a sýrárnu a věnovali stádo krav speciálně vyšlechtěných pro tropy. Odborníci tam pam místní příslušně vyškolili. Za pár týdnů po jejich odjezdu byly krávy snědené a mlékárna už zarostla džunglí.

Afrika je černá díra, do které můžete házet peníze do soudného dne a žádný rozdíl to neudělá. Jenom se na tom šikovně přiživí spousta charit v Evropě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 161
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2245x
Kavárenská povalečka, vážně i nevážně.