Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

artea

15. 12. 2009 20:06
Opět souhlasím

Kdybychom byli spokojení, nemuseli bychom nic měnit. Proč taky? Když nám to tak vlastně vyhovuje. Jenže když mi tak moc potřebujeme TU JISTOTU a blokuje nás TEN STRACH.:-)R^KARMA

0 0
možnosti
K

KJV

15. 12. 2009 13:41
Naděje je nezbytná pro spokojenost

Proč si myslíte, že tady nejsme proto abychom byli spokojeni, ale abychom byli pořád s něčím nespokojeni? Jakou to má logiku? Jdyž má někdo krásné, harmonické manželství, t.j. vztah ve kterém se partneři můžou na sebe spolehnout, věřit si a spolupracovat, to přece není konec, ale začátek pro užitečný život, jak pro sebe tak i pro druhé. Když má někdo práci, která se mu daří, ta práce má smysl a je užitečná pro lidi, proč by neměl cítit spokojenost a nepokračovat v ní?  Člověk, který není nikdy s ničím spokojený je spíše duševně nezralý nebo nemocný.

     Jistě jsou pádné důvody pro nespokojenost. Především v tom, že člověk stárne, podléhá nemocem a umírá. Že je na světě nespravedlnost, nenávist a násilí, že je život náš i našich blízkých  vždy nejistý. Ale i za těchto nepříznivých podmínek může být člověk relativně spokojený, když chápe proč tomu tak je a že existuje cesta ke svobodě od nemoci, smrti a hříchu. Tímto směrem vede člověka křesťanství. Zkuste někdy uvažovat tímto směrem. 

0 0
možnosti
P

papaya

15. 12. 2009 11:43
Jj

Dnes a denně se snažím o to být nedokonalá a ne a ne mi to jít ....:-)

0 0
možnosti