Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A ostatně, vy jste po ostudě s "léčbou" ještě neodstoupila? To je nechutné.

0 0
možnosti

Vážená paní senátorko, když si na vaší zahradě postavím svůj domek, taky mi ho z vyššího principu mravního ponecháte?

8 0
možnosti
Foto

Vážená kolegyně Syková,

celé naše zákonodárství, včetně právního je výrazně třídní, tj. ve prospěch neosobní, korporátní sféry. Soukromé podnikání fyzických osob je prohlašováno za nejvyšší občanskou ctnost a jeho selhávání je považováno za nutné riziko, které - již podle otce nového českého kapitalismu Klause - nesmí být kriminalizováno! Proto je soukromému vlastnictví státem poskytována maximální ochrana, ale lidská práva fyzických osob, tj. zdrcující většiny občanů jsou ignorována a chráněna státem jen minimálně.

0 2
možnosti

... zákonodárství, včetně právního ... ! Ono existuje jiné, než právní zákonodárství. Ony už zákony nejsou to, co právo tvoří?

2 0
možnosti
Foto

Neznalost nebo laciný populismus pro lidi,kteří o této kauze nevědí nic...?Z vyššího principu mravního,je to co jste sepsala opravdu ubohé....Rv

8 1
možnosti
Foto

Vy jste viděla spis? Mohla posoudit listinné důkazy?

Co to melete za nesmysly?? ?

7 1
možnosti

Nemám slov. Podobný článek bych od zvoleného senátora nečekal. Neberu nikomu právo na svobodný názor, ale pokud zákonodárce zpochybňuje rozhodnutí soudu, je to opravdu na pováženou.

Mějte příjemný víkend.

16 2
možnosti

Přiznal jste něco naivity. Od senátora, bojujícího zoufale o znovuzvolení (již ne za ČSSD, ale za ANO) musíte čekat vše. Nebo alespoň od mnohých.

2 0
možnosti

No, při vší úctě, paní profesorko, napsat to někdo jiný, napíšu, že blábolí. Vy ale, z pozice svého postavení a zaměstnání senátorky PČR jen populisticky tlacháte a zjevně neděláte správně svou práci, totiž ctít a hájit zákony země, v jejímž senátu za svůj obvod sedíte. Kdybyste totiž tyto zákony znala a dělala svou práci, věděla byste, že soudce Nejvyššího Soudu jinak rozhodnout nemohl, nebyl by potom soudcem. Ono plést dohromady zákon a konkrétně Váš smysl pro vyšší smysl mravní, to je jako vařit dort stylem Čapkova Pejska s Kočičkou. Každý si do něj přidá, co by rád a výsledkem je nestravitelná hrůza. Kdyby měl soud rozhodovat podle zbožného přání veřejnosti a odsouzených (kteří měli v tomto případě minimálně10 let na resignaci nad investicemi již ztracenými a neměli dále investovat do marné naděje), máme tu anarchii a chaos. A proti tomu, zcela vědomě, protestuji já. RvRvRv

13 1
možnosti
Foto

Pokud soudce Nejvyššího soudu, pokud by rozhodl jinak, by nebyl soudcem, tak to ale znamená, že všichni soudci, kteří rozhodli jinak, nejsou soudci?

0 1
možnosti
Foto

Já bych radši neprotestovala. Ještě z toho bude precedent. Pak si bude každý stavět libovolně na cizím (a klidně i z cizího) a soukromé vlastnictví už budeme moci rovnou zrušit.

6 0
možnosti

Aspoň sama vidíte jaká je dnešní úroveň Senátu a jeho oblíbenost u voličů. Těmito výtvory ho autorka opravdu nevylepší.

2 0
možnosti

Z vyššího principu mravního zůstává blábol blábolem.

Třeba Váš článek, paní Syková.

12 0
možnosti

Přesně tak. Autorka protestovat může co ji síly stačí ale žádná soudní sebevražda se nekoná.

2 0
možnosti

A/ lide, kteří teď křičí věděli, že nekonají podle zakona a teď jsou zdeseni...

B/ proboha... jak můžete napsat, že doufate, že se do kauzy vloží Zeman?!!! Věřím stále v nezávislé soudy

C/ zrovna Vy o vyšších morálních principech raději mlcte /léčba kmenovymi buňkami a platby nemocných za to být v programu... /

ale... jak víme, budete do voleb kandidovat za ANO a tam se vlastně tím, co jste napsala, hodíte. Hnusnej populismus a slušnej ritni alpinismus.

Doufám, že si vás sloh přečte dostatečný počet možných voličů.

14 0
možnosti

Její voliči číst neumí.

5 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 997x
Eva Syková pracovala více než 50 let v Akademii věd ČR a na Universitě Karlově. V letech 1990-2016 byla vedoucí Oddělení neurověd v Ústavu experimentální medicíny AVČR. V r. 1996 založila Ústav neurověd 2. lékařské fakulty UK a Centrum buněčné terapie a tkáňových náhrad UK. V letech 2001-2016 byla 4x zvolena ředitelkou Ústavu experimentální medicíny AVČR. V letech 2012-2016 byla 1. místopředsedkyní Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace a poradkyně předsedy vlády. V r. 2012 byla jako nezávislá kandidátka za ČSSD zvolena senátorkou Parlamentu ČR za Prahu 4.  Je místopředsedkyní Výboru pro evropské záležitosti a Stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky.Syková je lékařka, hlavní oblastí jejího výzkumu je neurofyziologie. Publikovala práce v medicíně, v neurovědách, o základních funkcích mozku a míchy, dále práce o kmenových buňkách a tkáňových náhradách, práce v biofyzice a v makromolekulární chemii. Její práce si získaly vysoké mezinárodní uznání. V České republice rozvinula základní i klinický výzkum kmenových buněk. Publikovala celkem 865 publikací a je spoluautorka 9 patentů. Její publikace byly citovány více než 10220 krát  a má H-index je 60. Patří tak k nejcitovanějším českým vědcům. Obdržela 20 ocenění a cen, např. Cenu České lékařské společnosti, Purkyňovu medaili AVČR. V roce 2013 obdržela Státní cenu – Medaile za zásluhy 1. stupně. Za nejprestižnější ocenění vědecké práce považuje zvolení členkou Academia Europea, ocenění Manažerka roku 2011. Zastává celou řadu funkcí v domácích a mezinárodních organizacích. Hlavní náplní její práce je v posledních 6ti letech práce v Senátu PČR. Zabývá se především otázkami vzdělávání v oblasti základního a vysokého školství, otázkami ve zdravotnictví, životním prostředí, dopravě, mediální politikou a záležitostmi Evropské unie.

Seznam rubrik