Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Je před volbami, že? Doufám, že takovým jako jste Vy lidé nenaleti.

0 0
možnosti
VH

1. Co jste článkem chtěla říct? Nebo je pravdou to, co mně mozek našeptává: že je celý napsán kvůli posledním dvěma větám?

2. Jak konkrétně vypadala Vaše snaha po dobu neskutečně dlouhých předchozích šesti let? Moc by mně to zajímalo. Zvolili Vás lidé v mém volebním obvodu, ale moc jsem Vaši aktivitu nezaznamenal.

3. Které konkrétní (!!!) kroky byste podnikla (ze senátu(??), v případě svého opětovného zvolení?

7 0
možnosti
VV

Ano, nekde ty stromy vyrostly, dokonce i nekdo zaleva tu travu a dokonce si nekde ty domy zateplili a nebrodi se blatem. Ale panelak porad zustane panelakem a budet slyset o cem se sousedi bavi a citit co vari.

0 0
možnosti
JB

V našem paneláku nic moc slyšet není. Bydlel jsem v baráku v Nuslích, ale zpátky by mne z paneláku v Ďáblicích nikdo nedostal.

0 0
možnosti
LB

V první řadě peníze utržené za prodej obecních bytů nepatří jen nájemníkům zprivatizovaných domů, ale všem obyvatelům městské části, tudíž logicky posílily příjmovou část rozpočtu MČ.

Parkovací místa? Při výstavbě domů se počet parkovacích míst řídil čs. normou, která vycházela z daleko nižšího počtu aut, než jaký je dnes. Dostatek parkovacích míst může zajistit výstavba parkovacích domů, ovšem jen v případě, že městská část disponuje vhodným pozemkem a na investiční akci bude mít peníze.

A obchůdky na sídlištích? Ty těžko budou provozovat radnice... Záleží jen na zájmu a aktivitě tamních obyvatel...

0 0
možnosti
VH

No jo - ale pochopte, je pár měsíců před volbami. O čem má chdák senátor/ka kvákat?

3 0
možnosti
PK

...a jak je to s metropolitním plánem, očekává se další zastavování sídlišt...

0 0
možnosti
Foto

Jediné, co může každý zodpovědný politik konstatovat, potažmo i slíbit, je ona nejasná budoucnost. Plán. zákl. životnost paneláků byla pětadvacet let, padesát pak s opravami a údržbou. Stárnutí je pak přirozený proces, a to nejen u lidí. Do majetkoprávních vztahů pak nemají politici co zasahovat. Zda ze sídlištˇ posléze vzniknou třeba i gheta, to také nelze vyloučit. Čas nelze zastavit, ale ani predikovat další vývoj. A nejen u sídlištˇ.

0 0
možnosti
JB

Paneláky sídliště Ďáblice tu budou v klidu stát ještě za sto let a funkční. Na gheto to zatím nevypadá, naopak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 998x
Eva Syková pracovala více než 50 let v Akademii věd ČR a na Universitě Karlově. V letech 1990-2016 byla vedoucí Oddělení neurověd v Ústavu experimentální medicíny AVČR. V r. 1996 založila Ústav neurověd 2. lékařské fakulty UK a Centrum buněčné terapie a tkáňových náhrad UK. V letech 2001-2016 byla 4x zvolena ředitelkou Ústavu experimentální medicíny AVČR. V letech 2012-2016 byla 1. místopředsedkyní Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace a poradkyně předsedy vlády. V r. 2012 byla jako nezávislá kandidátka za ČSSD zvolena senátorkou Parlamentu ČR za Prahu 4.  Je místopředsedkyní Výboru pro evropské záležitosti a Stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky.Syková je lékařka, hlavní oblastí jejího výzkumu je neurofyziologie. Publikovala práce v medicíně, v neurovědách, o základních funkcích mozku a míchy, dále práce o kmenových buňkách a tkáňových náhradách, práce v biofyzice a v makromolekulární chemii. Její práce si získaly vysoké mezinárodní uznání. V České republice rozvinula základní i klinický výzkum kmenových buněk. Publikovala celkem 865 publikací a je spoluautorka 9 patentů. Její publikace byly citovány více než 10220 krát  a má H-index je 60. Patří tak k nejcitovanějším českým vědcům. Obdržela 20 ocenění a cen, např. Cenu České lékařské společnosti, Purkyňovu medaili AVČR. V roce 2013 obdržela Státní cenu – Medaile za zásluhy 1. stupně. Za nejprestižnější ocenění vědecké práce považuje zvolení členkou Academia Europea, ocenění Manažerka roku 2011. Zastává celou řadu funkcí v domácích a mezinárodních organizacích. Hlavní náplní její práce je v posledních 6ti letech práce v Senátu PČR. Zabývá se především otázkami vzdělávání v oblasti základního a vysokého školství, otázkami ve zdravotnictví, životním prostředí, dopravě, mediální politikou a záležitostmi Evropské unie.

Seznam rubrik