Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Pokud si tento stat a spolecnost neprizna, ze stoji na spatnych zakladech od sameho zalozeni, uspechu se ji od principu nedostane. Bude tak nejak prezivat, ale vzdy to bude druhorady stat v Evrope. Vse dle zasluhy.

0 0
možnosti
JB

J87i12r81i 35B21o80r

26. 8. 2018 9:29

Věřím,že jako senátorka ,to určitě vyřešíte.;-D

0 0
možnosti

Lid si do čela naší země člověka, který do české politiky jako první zavedl fekální a vaginální vulgarismy. Ve všech kolech prezidentské volby vyhrál také ten nejulhanejsi kandidát.

Nelíbí se Vám to? Budete muset vyměnit národ.

0 3
možnosti
JN

J38o56s32e95f 68N20i50k13l

25. 8. 2018 20:36

...je to do jisté míry daň za konzumní způsob života...sobeckost a závist z tohoto způsobu života pramení...ano máme se dobře a žijeme v blahobytu a chceme stále víc, nakupujeme věci, které ani nepotřebujeme, ale spokojení nejsme...chováme se k sobě nepěkně, jako by někteří permanentně studovali kurzy asertivního chování (špatný příklad davají i někteří politici)...vadí mi prodej půdy majitelům ze zahraničí...a spouta jiných věcí, které jste v blogu uvedle a velmi dobře popsala..R^

1 0
možnosti
Foto

Dříve lidé na vsi nakupovali ve městě jen sůl, petrolej a koření. Nepotřebovali popelnice, protože neměli odpad. V kamnech topili šiškami a dřevem. Popel se využil jako hnojivo. Potraviny jim dodal dvůr a pole. Každá chalupa na vsi měla svou hierarchii. Statek láníka, půlláníka, čtvrtláníka, stavení chalupníka. Čeledíni spali s dobytkem na seně, podruzi mívali od obce přidělenu jednu místnost, ve které žilo třeba několik rodin. Kdo nepracoval, neměl peníze. Žebral o skývu chleba. Kdokoli společnosti na obtíž byl v opovržení a pokud překročil zákon byl trestán odnětím svobody až popravou. Dnes většina venkovských stavení slouží rekreaci. Lidé v zemědělství nejsou třeba. Do republiky teče řeka nafty. Ta zvládne většinu práce a o zbytek se postará elektřina a chemie. Polnosti jsou bez života. Kvalita výplodků trpí. A to je jen zemědělství. Řemesla postihl podobný vývoj. Vzdělání se poskytuje pro forma. Spousta lidí je zaměstnána zcela neužitečně.

4 0
možnosti
Foto

. a nevím kolik těch v duchodovém věku si dalo do kalkulačky svůj přírustek od 1.1.2019 ..docela mně překvapilo, že inzerovaný navýšení průměr 900 kč dosáhnou duchodci až s duchodem nad 14500kč... takže lidé s vyššími platy... ten kdo má méně také méně dostane.., když uvedu příklad v rodině.. příjem důchodce 11500 na 12289 - takže necelých 800 ??? . K tomu ještě 1000 - stáří nad 85 let...., ale má to háček poníží se příspěvek na bydlení o 320 Kč... takže závěr ??? přírustek 1469... trošku je to jinak jak se to píše, že ???? při důchodu 9000 dostanete 700Kč navíc.... proč se píše průměrný důchod ?? ten pokud vím je kolem 11850 pro rok 2017Kč

2 0
možnosti
Foto

Vážená paní poslankyně. Krásný článek. Souhlasím s Vámi. A dodám, když žena má dnes děti tak rodinný rozpočet přijde o část příjmu = rozdíl mezi tím co vydělá a kolik dostane na mateřské nebo rodičovské. Muže to být v úrovní deseti tisíc i více nemluvě o nákladech na ty malé. Spousta žen se tak raději rozhodne děti nemít, jezdí po světě a užívají si. Navíc po ukončení rodičovské dovolené mají matky problém najít práci - kdo chce matku, která má omezenou pracovní dobu, která má občas i ty děti nemocné.., kde dnes vezme hlídající babičku, když ženy i nad 62 roků mají chodit do práce - viz můj příklad ... (později do 65??? ) . Mít děti je vlastně děsný luxus, jak tuhle pronesla jedna mladá žena z mého okolí. Sama bezdětná. Jak ty rodiny a ženy přesvědčit ?? Třeba tím, že by bezdětné zdaním. Ano, to se jim líbit nebude, ale tuhle psali: „husákovi děti = narodilo se jich 200 tisíc ročně“, ty budou časem živit populaci a co po nich ???Po revoluci je poloviční porodnost 90 tisíc dětí – to je polovička a my proto zvýšíme důchodový věk ??? A proč nepodpoříme porodnost jako Husák ??? ..... ty mladí musí myslet na to si dávat peníze někde jinde stranou už teď, protože pro ně nebude nic i když do systému dávají (na ty staré teď -proto je také nemusí)

Potrestaní budou i ti co děti měli a neužívali si života a děti měli. Tak ať platí, pani senátorko Ti co děti nemají ... a to co zaplatí dejte těm rodinám co se rozhodli ty děti mít, chodí při tom do práce, nežijí z dávek .... máte po problému, kde na to vzít !! takhle to už jednou bylo před revolucí svobodní nad 27 let měli hodně vysoké daně. I to byl důvod , že se rodili tak brzo děti. Podpořte mladé podporou bydlení pro ně... – ne zisk pro zisk developerů . A lásku k vlasti,to je otázka výkladu dějin a po nich pořád pliveme, buď zprava nebo zleva.Dějiny jsou jedny..... , ale hlavně by tu měla být slušnost, poctivost a za tu se dnes nejvíc platí... vždycky jsem platila, za to, že jsem se nebála říct co si myslím.

3 0
možnosti
SN

:-).....Píšete dobře, ale jak je vidět, moc Vám oponenti nefandí ! Já jsem už opravdu pamětník v předsmrtném věku. Byl jsem vychován k úctě k učitelům pozdravení starších lidí....dneska se tomu každý zasměje - po nástupu ne střední školu, my jsme si s holkama z gymplu vykali, pokud jsme se blíže nepoznali. Samozřejmě v tanečních....smím prosit? Byl to prostě jiný svět.

Nejsem staromilec, celý život jsem závodil na koních dělal trenéra, dodnes učím mladé lidi jezdit. Se všemi bez rozdílu věku si tykám.

Politika opravdu zhrubla. To co denně slyším a přečtu....konkrétně na FB, lidé už nemají žádné zábrany. Pietní akt 21.srpna u rozhlasu je toho markantním dokladem.

Samozřejmě pískali i na presidenta v Č. Budějovicích a dnes při zahajování dožínek i na Babiše. Ba, i na tomto diskusním fóru, lidé akademicky vzdělaní nazývají prezidenta Milošem. Je vidět, že i přes vzdělání se hlupota a nevychovanost nezapře! Říkám tomu, že mají vychování řeznického psa. R^R^R^

2 2
možnosti
JS

Já si myslím, že za hodně můžou média. Prezentují jen to špatné a lidí kteří nemají všeobecný přehled tomu věří. Podle mě se nám tady žije dobře a za to můžou i naši politici. To se ale z médii nedozvíte.

3 1
možnosti
JS

Nesouhlasím s tím aby se nás rodilo více. To se klín vybijí klínem. Je nás už hodně dlouho 10,5milionů a kolik jsme už v poslední době kvůli blahobytu zničili přírody? Každá generace by se měla na sebe vydělat a ne to řešit navyšováním potomků na úkor přírody.

2 2
možnosti
PK

Ten údaj dost ovlivňuje dovoz a prodlužování průměrného věku. Tam už člověk moc společnosti nepřináší, cítím to na sobě. Jinak už by nás bylo min. o milion méně se zrychlující tendencí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 998x
Eva Syková pracovala více než 50 let v Akademii věd ČR a na Universitě Karlově. V letech 1990-2016 byla vedoucí Oddělení neurověd v Ústavu experimentální medicíny AVČR. V r. 1996 založila Ústav neurověd 2. lékařské fakulty UK a Centrum buněčné terapie a tkáňových náhrad UK. V letech 2001-2016 byla 4x zvolena ředitelkou Ústavu experimentální medicíny AVČR. V letech 2012-2016 byla 1. místopředsedkyní Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace a poradkyně předsedy vlády. V r. 2012 byla jako nezávislá kandidátka za ČSSD zvolena senátorkou Parlamentu ČR za Prahu 4.  Je místopředsedkyní Výboru pro evropské záležitosti a Stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky.Syková je lékařka, hlavní oblastí jejího výzkumu je neurofyziologie. Publikovala práce v medicíně, v neurovědách, o základních funkcích mozku a míchy, dále práce o kmenových buňkách a tkáňových náhradách, práce v biofyzice a v makromolekulární chemii. Její práce si získaly vysoké mezinárodní uznání. V České republice rozvinula základní i klinický výzkum kmenových buněk. Publikovala celkem 865 publikací a je spoluautorka 9 patentů. Její publikace byly citovány více než 10220 krát  a má H-index je 60. Patří tak k nejcitovanějším českým vědcům. Obdržela 20 ocenění a cen, např. Cenu České lékařské společnosti, Purkyňovu medaili AVČR. V roce 2013 obdržela Státní cenu – Medaile za zásluhy 1. stupně. Za nejprestižnější ocenění vědecké práce považuje zvolení členkou Academia Europea, ocenění Manažerka roku 2011. Zastává celou řadu funkcí v domácích a mezinárodních organizacích. Hlavní náplní její práce je v posledních 6ti letech práce v Senátu PČR. Zabývá se především otázkami vzdělávání v oblasti základního a vysokého školství, otázkami ve zdravotnictví, životním prostředí, dopravě, mediální politikou a záležitostmi Evropské unie.

Seznam rubrik