Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máme nejvíc lékařů v historii, jen jsou jinde, než by bylo potřeba a ještě k tomu, jako přepych zcela zbytečné množství zdravotních pojišťoven.

Nejde o nic jiného než o binec ve školství, včetně vzdělávání lékařů a ještě o větší binec ve zdravotnictví.

Nebudu se zaobírat konkrétními věcmi, ale ministr školství Robert Plaga, či ministr zdravotnictví Adam Vojtěch jsou z podstatné části mimo realitu a neřeší jádra problémů.

0 0
možnosti

Utekl jsem ze zdravotnictví, protože se v něm nedá pracovat! Nekonečná byrokracie znemožňuje zdravotní péči. Popromoční vzdělávání lékařů je v Česku prakticky nedostupné! Vzdělávací obory neodpovídají potřebě praxe! Vyspělá prevence je legislativně likvidována! Politici mají jedinou starost: Zdravotní péče musí být zadarmo. Nejen pro občany, ale i pro stát. Tak se nedivte! Nezaplatíš? Nemáš!

:-)

2 0
možnosti
Foto

R^ Po Sametu se zřejmě počítalo s tím, že ve zdravotnictví směrem k lékařům zůstane zachován socialismus (mají přece "poslání", tak budou makat jako sedmibarevní a snad i zadarmo, kdyby to šlo), ovšem samotná zdravotnická zařízení budou vysávána partami hochů, co spolu mluví, a přihrají si nejrůznější nesmyslné zakázky, no a o zisky se rozdělí. Tito hoši mj.akládali soukromé pobočky nemocnic, které de facto fungovaly na účet státních nemocnic, ale zisky šly do soukromých kapes. Bývalé OÚNZ převzali za pár šupů (doslova) včetně vybavení. Nájmy pak nasadili tak, že výše měsíčních splátek převyšovala výši vkladů těch, kteří se zrovna dostali k lizu a mohli si OÚNZ "koupit" (= získat za symbolickou cenu). Jak se to vyvíjelo dál víme všichni.... Party hochů, co spolu mluví, operují nerušeně dál, špatně placený personál z nemocnic utíká, medici nevidí budoucnost a pacienti skáčou na lep šarlatánům.

0 0
možnosti

Paní kolegyně!

To víme už dávno! Dvacet pět let nejméně o tom píšeme, že komunisticky nastavené zdravotnictví nemůže fungovat. Marně! Lékaři jsou tu za voly. Politici a političtí manažeři vše ví lépe. A podle toho to tu vypadá! Odmítli jsme svobodné, přirozené vztahy a nastolili levičácké, socialistické inženýrství. My tomu rozumíme lépe! Ani "pravicové" strany se nedrží svobodných, přitozených vztahů. Pseudopravicový počin Tomáše Julínka přinesl jen socialistické tsunami. Když neměl peníze na zdravotní péči, dodávali ji pacienti svými poplatky především na platy zdravotníků. Díky sociální demokracii a komunistům bylo zdravotnictví okradeno o 5,5 miliardy korun. A teď už je pozdě. Zdravotnický titanic jde ke dnu!

1 0
možnosti
OU

Přístup Tomáše Julínka, dodat jen prachy od pacientů, je naprosto nedostačující! To fungovat nebude! Celé zdravotnictví musí být postaveno na nových, přirozených základech, jak o tom píšeme dvacet pět let! Bez základního schematu třinácti procentní platby cash nemůžeš udělat stabilizaci zdravotní péče! Dnes si chodí pacienti k lékaři popovídat bez nemoci skrze stesky nemocí, kterými netrpí, ale lékaři je musí složitě a draze vyšetřovat. Proto musí téci zdravotní péčí platby cash.

Jenže davy chtějí zdravotní péči zadarmo. Tak ji mít prostě nebudou žádnou. To je přirozené! A přírodu žádným socialistickým inženýrstvím neočuráš! Sejměme konečné komunistické brýle mámení a přestaňme žít falešnými komunistickými iluzemi! Dnes máme komunistické zdravotnictví, které je vysoce neefektivní. Vzali jsme lékařům svobodu léčby, čímž jsme z nich sňali odpovědnost!!! To jen tak od boku střílím to nejzávažnější!

:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 997x
Eva Syková pracovala více než 50 let v Akademii věd ČR a na Universitě Karlově. V letech 1990-2016 byla vedoucí Oddělení neurověd v Ústavu experimentální medicíny AVČR. V r. 1996 založila Ústav neurověd 2. lékařské fakulty UK a Centrum buněčné terapie a tkáňových náhrad UK. V letech 2001-2016 byla 4x zvolena ředitelkou Ústavu experimentální medicíny AVČR. V letech 2012-2016 byla 1. místopředsedkyní Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace a poradkyně předsedy vlády. V r. 2012 byla jako nezávislá kandidátka za ČSSD zvolena senátorkou Parlamentu ČR za Prahu 4.  Je místopředsedkyní Výboru pro evropské záležitosti a Stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky.Syková je lékařka, hlavní oblastí jejího výzkumu je neurofyziologie. Publikovala práce v medicíně, v neurovědách, o základních funkcích mozku a míchy, dále práce o kmenových buňkách a tkáňových náhradách, práce v biofyzice a v makromolekulární chemii. Její práce si získaly vysoké mezinárodní uznání. V České republice rozvinula základní i klinický výzkum kmenových buněk. Publikovala celkem 865 publikací a je spoluautorka 9 patentů. Její publikace byly citovány více než 10220 krát  a má H-index je 60. Patří tak k nejcitovanějším českým vědcům. Obdržela 20 ocenění a cen, např. Cenu České lékařské společnosti, Purkyňovu medaili AVČR. V roce 2013 obdržela Státní cenu – Medaile za zásluhy 1. stupně. Za nejprestižnější ocenění vědecké práce považuje zvolení členkou Academia Europea, ocenění Manažerka roku 2011. Zastává celou řadu funkcí v domácích a mezinárodních organizacích. Hlavní náplní její práce je v posledních 6ti letech práce v Senátu PČR. Zabývá se především otázkami vzdělávání v oblasti základního a vysokého školství, otázkami ve zdravotnictví, životním prostředí, dopravě, mediální politikou a záležitostmi Evropské unie.

Seznam rubrik