Diskuse

My Češi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

10. 11. 2010 7:33
Raději vyhořet.

;-D Raději neopouštět tu naši zemičku hezkou, střediskovou...

A jak to dopadlo?

0 0
možnosti
ZB

khonsun

10. 11. 2010 11:30
Re: Raději vyhořet.

Podobne jako se zavedenym institutem "fikce doruceni". V nasem state

sice nyni muzes vycestovat, ale musis se kazdy alespon desaty den koukat

do schranky, jestli ti instituce neco /treba i omylem/ nechce. Jinak

bude problem; treba i hodne velky.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

10. 11. 2010 5:57
A proč nezrušit institut trvalého bydliště?

K čemu je to dobré? Když někdo bude chtít vědět moji adresu, řeknu mu ji, buď domů nebo do kanceláře, podle toho, co je vhodnější.

0 0
možnosti
I

ignorantka

10. 11. 2010 5:46
dokud je clovek obcan CR,

i kdyz nezije v CR dlouhodobe, a ma v dokladech bydliste v CR, chteji po nem cesti urednici penize za odpad, protoze mesta v CR pocitaji odpad na hlavu nikoli na objem, coz z ekonomickeho hlediska sice nedava smysl, ale to urednikum nevysvetlite, ze to neni dobry napad, jak si to vymysleli a schvalili.

takze pak dotycnemu nezbyva, nez kazdy rok dokazovat urednikum v miste bydliste, ze tam zrovna nebydli a plati za odpad v zahranici...

je to dost otravna byrokraticka pakarna...ale je lepsi se tomu zasmat

0 0
možnosti
N

nemsi

10. 11. 2010 2:04
siml

urednicky siml rehta....

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

9. 11. 2010 19:07
sem se pobavila

a taky poucila :-). Diky!

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

9. 11. 2010 14:40
Zákonné úpravy trvalého pobytu

jsou dost špatné. Rv

-

Typické jsou situace, kdy vám v bytě jsou nahlášeni k trvalému pobytu lidé, o nichž nemáte tušení. Jednoho dne u vás zazvoní exekutor a nebudete chápat, proč si chce odvézt vybavení vašeho bytu.

-

Zajímavé je, že vám jako majiteli bytu úřad neposkytne seznam osob, kteří ve vašem bytě mají trvalé bydliště. Pokud si požádáte o prověření konkrétní osoby, zda trvalé bydliště u vás má, pak vám to úřad milostivě dá vědět. Pokud pak požádáte o zrušení trvalého pobytu takovému nechtěnému "nájemníkovi", zažijete další procedury, jako třeba předvolání k osobní konfrontaci. Pokud pak je váš nechtěný nájemník cizí státní příslušník, podle mých informací neexistuje způsob, jak byste mu mohli trvalý pobyt u vás doma zrušit. 8-o

0 0
možnosti
D

Draggo

9. 11. 2010 15:07
Re: Zákonné úpravy trvalého pobytu

ale existuje - spravni rizeni. staci, kdyz jste majitelem objektu a prokazete, ze ten clovek tam nebydli. nekdy asi staci vase prohlaseni, pripadne svedek.

0 0
možnosti
V

vartak

9. 11. 2010 12:42
nasi urednici si casto pletou zodpovednost s moci

vubec si neuvedomuji, co to muze stat stat,kdyz delaji ze slusnych lidi uplne zbytecne nepratele.Pri prvni prilezitosti tito lide stat se zadostiucinenim podvedou.A to jsou pak ztraty v miliardach,protoze pifku na nase casto arogantni uredniky ma skutecne mnoho lidi.Lidi se vsak nemsti jim,ale statu...Je take absurdni,kdyz slusnemu cloveku je zabavovan majetek diky absurdnimu zakonu a podle stejneho zakonu je mnohem horsi chovani cikanu ignorovano..Jinak, je to tak jednoduche - nebydli tam, jeho odpaky se nevyvazeji.A navic za to plati jinde.

0 0
možnosti
LH

hvarcz

9. 11. 2010 17:05
Re: nasi urednici si casto pletou zodpovednost s moci

přesně tak, stačilo říct dejte mi váš email , zeptám se nadřízeného, za 3 dny se vám ozvu, ale to je práce navíc a to se unás nedělá ....

0 0
možnosti
L

Lanai

9. 11. 2010 12:21
My jsme se nasmáli

 když neteř 29 . listopadu porodila a  dostala  po týdnu učet  za prosinec na  zaplacení popelnice za malého. Je zajímavé jak u nás  se na  něco dokáže pružně  reagovat a něco těm uřadům trvá.

0 0
možnosti
L

laduk

9. 11. 2010 11:48
hm..

To jeho hodnocení Čechů tady sedí. Představte si, že jsou lidi co dlouhodobě žijí v Irsku a nevyřeší si věci doma. Asi si myslí, že to bude řešit někdo za ně a pak se zlobí na svoji hloupost a napadají jiné, že měli vědět o jejich odstěhování.

0 0
možnosti
DS

statid

9. 11. 2010 11:39
chapu i nechapu

Ziju uz mnoho let v zahranici a jeste nez jsem se prestehovala, bydlela jsem po podnajmech v Praze a trvale bydliste jsem si musela udelat na adrese me sestry. Samozrejme jsme si nikdo nevzpomnel na nejaky odvoz odpadu. Po nekolika mesich prisla vyzva k zaplaceni. Prijela jsem do Cech, predlozila doklady jako napriklad vyplatni pasky za posledni rok, pracovni smlouvu a dalsi prkotiny, podepsala prohlaseni, ze se na uzemi CR nepohybuju a bylo to. Urad to pochopil a odpustil a odpousti kazdy rok. Akorat moje sestra musi kazdy rok na urad podepsat prohlaseni, ze jsem porad jeste pryc :). Tak to alespon ma fungovat a tak je to podle mne spravne. Urednik musi umet porozumnet....

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1849x
Nakladatel. Napsal dvě knihy o životě v Anglii. Někdy má pocit, že se musí vypsat do duté vrby, což tento Blog stoprocentně splňuje.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky