Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak nevím - nenapsala jste vlastně spíš něco o své nesnášenlivosti?

3 0
možnosti
MK

Paní Dernerová nezvítězila "jakoby" ale zvítězila doopravdy podle platných zákonů. Prostě jí volilo více lidí než další kandidáty. Zvítězila s velkou převahou a s tím se prostě musíte smířit. Právě o tom je demokracie.

3 0
možnosti
Foto

Nevím, proč jste tolikrát zdůrazňovala, za kolikátý politický subjekt paní doktorka kandidovala. Zrovna u senátorů by neměla hrát stranickost roli.

2 0
možnosti
Foto

Nicméně, vyhrála proto, že ti, co zvedli zadek a šli volit, jí dalo více hlasů. Tím to začíná a končí a o tom je demokracie.

Takhle můžete napadnout kterékoliv volby v ČR. Rv

6 0
možnosti
JR

J37a60n 92R31á88ž

29. 1. 2017 16:43

Blíž pravdě asi je, že paní doktorka zvítězila proto, že stížnost na neplatnost volby považovali voliči za nesmysl a v opakovaných volbách se rozdělili na dva zásadní tábory. Jednak na ty, kteří opakovanou volbu považovali za šaškárnu a je jim jedno, kdo senátorem bude, tudíž k volbám už nepřišli a na ty, kteří považují volby do Senátu za důležité a k volbám přišli. A mezi těmi, kdo k volbám přišli, většina považovala paní doktorku Dernerovou za vhodnějšího senátorského kandidáta, než voliči pana Regece.

K podobnému hodnocení voleb, ke kterému přistoupila autorka článku se uchylují jen ti, kdo nejsou schopni respektovat demokratickou volbu a přiznat porážku. Jinak to nemá žádnou reálně upotřebitelnou vypovídající hodnotu.

14 0
možnosti
Foto

Když je něco demokraticky zvoleno, tak přes to vlak nejede. To je výhoda demokracie, mít možnost zasahovat do práv jiných lidí.

10 0
možnosti
JL

Nesouhlasím se závěry v článku ani s nadpisem. Takto to prostě není. Lidem je prostě nějaká politika u zadele, protože se mají dobře. Kdyby to tady hořelo, tak k volbám přijde skoro 100%.

4 0
možnosti
Foto

Zřejmě nemáte senátorku Dernerovou moc ráda. Paní Dernerová teď byla zvolena senátorkou hned v prvním kole ziskem cca 55% hlasů, což se každému jen tak nepodaří. K volbám do senátu chodí málo voličů v celé republice. Tvrdit tedy, že paní Dernerová vyhrála jenom díky nezájmu voličů, je proto úsměvné. Problém může být spíše na straně jejích protikandidátů.

15 0
možnosti