Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Normálně bych vás asi hanil, ale téma korupce je pro nás jako stát, který je druhý nejzkorumpovanější se Slovenskem v Evropě hned po Ukrajině podstatné téma.

Jak na korupci a nekalé praktiky? Jednoduše, dělejte to jako doma. Konkrétní případ, ted se hodně kupují betonové lavičky ( o tom píši a psát budu, proto jsem obeznámen s cenami atp.). Jako soukromník jsem schopen si zajistit betonovou lavičku vážící tunu za 25 tisíc kč + 5 tisíc upevnění s případnou údržbou. - v záruce 2 až 5 let i s údržbou. Stát/obec/radní stejnou lavičku zajistil za 150 000 Kč. Údržba ? Záruka ? To se neví. Jendo vám povím s jistotou. Obec zaplatila za lavičku 150 000,-, majitel firmy se pak sešel s radním a bez faktury jim dal 60 000,-. Načež si tyto peníze rozdělí tři až 10 lidí v radě města mezi sebe.

Kašlu na prokazování, výše nákupu už je jasným důkazem korupce. Kdyby mě totiž šéf firmy poslal koupit sváču dva hambáče a já donesl dva hambáče za 200,- přičemž jejich cena je v kiosku 50,- stejně by mi zaplatil za jeden hambáč 25 kč víc ani ň. Takže cokoliv nad cenu obvyklou by měli daní úředníci a politici platit ze svého. Potvrzením kdo to má platit budiž podpis na smlouvě či zápis o jednání. Pokud tak neučiní vyhazov a vězení. - Tomu se říká hmotná a trestní odpovědnost. Vy všichni ji ve své práci máte, ani o tom nevíte, až na "zářné" výjimky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 541x
Člověk s názory na svět, na nichž trpělivě pracuji a konfrontuji je s jinými. S ochotou přiznat, že se mýlím. Čtu téměř vše. Nikoliv za každou cenu se přidávám k houfu, i když to může být v daný moment výhodné. Pragmatismus však ctím jako názor i školu, která dala světu podněty, jak v něm za určitých okolností přežít.

Seznam rubrik