Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Všichni v tomto světa nějak trpíme, současně hledáme a nacházíme štěstí. Kde vezmeme pár miliard na to či ono, je na nás, snad to nebude donekonečna nikdo rozhodovat za našimi zády. Chceme být zdraví? Bude nás to něco stát. Zdraví třeba lopatou neurvete. Víte kolik stojí vývoj léků? Je to nerentabilní, lidé je snědí a je jim možná lépe. Tak by šlo pokračovat. Třídní úloha je pofiderní. Kdybyste jako já viděl to množství fyzicky a psychicky zdevastovaných "boháčů" nebo "workoholiků", možná byste svoj problémy neviděl tak vyostřeně. Na platy uřitelů se peníze snadno najdou, bude-li zájem a nebude-li se za tím hledat argumentačně třídní pravda nějakého konečného správného řešení. Když futurologové před dvaceti lety předvídali dosažený pokrok, netušili, že celosvětová touha po zdraví dopřeje největší investice do tohoto oboru, právě v něm došlo na největší pokrok, který jistě zpomalil a "zhoršil" pokrok technický nebo i kosmický. Bez farmacie bychom již dávno bydleli na marsu. To asi přeháním, ale prostě je to tak. Priority si děláme sami a s pravdou to má málo společného. :-)

0 0
možnosti
MS

Děkuju za odpověď.

Než byl stažen článek pana Roberta Čapka, napsal jsem mu do diskuze svoji představu na zlepšení:

1. Je třeba udělat pořádnou revizi držitelů ZTP. Je to nepříjemná pravda, ale bohužel pravda. V době, kdy ještě fungoval systém externích brigádníků, moje žena pracovala jako externí sociální pracovnice, která sbírala informace o žadatelích a prováděla kontrolu. Jak to v ČR je, tak během kontroly narazila i na zjevné do očí bijící podvody. Ohlašovací povinnost splnila, přesto doktor žadateli uznal ZTP. Ušetřené peníze se pak můžou použít i na lepší financování školství. A dovolím si poznámku, zloděj, který podvodem získává peníze určené postiženým, není pro mě podvodník ale hyena.

2. Aby se zvýšil respekt učitelů u rodičů svěřených dětí, je třeba podmínit výplatu přídavku na dítě, nebo daňovou slevu na dítě školní docházkou a chováním potomka ve škole tak, aby předmětný nárok měl smysl. Jinak, než šáhnutím do peněženky rodiče nedonutíte zajímat se o svého potomka jak se chová, jestli někoho nešikanuje, jestli do školy vůbec chodí. Tím, že je žák vyloučen pouze dochází k přesunu na jinou školu, nikoli řešení problémového žáka. Aby se předešlo riziku, že si učitel zasedne na žáka, nebo rodič na učitele, ať kontrolu provádí OSPOD. I když je úřad nedůvěryhodný, je jediný, který musí hájit práva dítěte, nikoli rodiče, nebo učitele.

3. V 21. století chybí online aplikace, kde by na jednu stranu měli přístup střední a vysoké školy, kam by po souhlasu studentů dávali průběžné studijní výsledky a na straně druhé zaregistrovaní náboroví manažeři poptávajících firem po celé ČR. Tak by firmy nebyly omezeny poptávkou v místě sídla firmy a naopak budoucí žadatelé o práci větší šanci na práci, tedy ti co by dali souhlas.

Kdyby se aspoň někdo povolaný věnoval části těchto návrhů (nebo je i vylepšil), tak si myslím, že by ten pomyslný třídní boj nemusel být tak velký a mohl by být v únosné rovině. Ale je to jen pouze moje představa, co by se mohlo zlepšit.

0 0
možnosti

Kdybyste byl zamlada větší šprt, mohl ste si taky zastavovat.

0 0
možnosti
ZH

Vy vůbec nevíte (nebo víte), že papouškujete argumenty marxleninského třídního boje? Jednak to, že podnikatelé jediní generují zisk na platy zaměstnanců či úředníků je stará hloupá písnička. Měli by se vám davy učitelů klanět a vy se promenádovat na červeném koberci? Nebo jak bychom vaše blahorodí měli dávat najevo svoji lidskou nedokonalost a nesmyslnost bytí oproti podnikatelské genialitě? Plazit se úplně nebo jen po kolenou? Druhak jde v civilizované společnosti dnes o to, abychom v této zemi mohli společně důstojně žít, nejde jen o vaše prachy. Jistotjistě nikoho nepotřebujete. Pár robotů a děti připravené do puntíku plnit jen vaše rozkazy. ;-D

2 2
možnosti
MS

To je dobře, že máte ve své vysokoškolsky vzdělané hlavě srovnané jak má vypadat konstruktivní diskuze.

Zajímavé, že tímhle způsobem komunikujete zrovna vy, který to u ostatních kritizuje. A jestli jde o prachy učitelů ,pořád máte možnost odpovědět, kde vzít těch 50 mld ročně.

3 1
možnosti
Foto

K těm poměrům invalidů a jejich "živitelů. Jaká byla struktura obyvatel Vás nenapadlo zkoumat. Batolata zřejmě nepracovala ani tehdy. Nebo to, že ti co jsou dnes "jenom" invalidé, by byli tehdy po smrti. ;-)

1 1
možnosti
MS

Nevím z jakého důvodu srovnáváte batolata. Ten údaj byl irelevantní tehdy a je i dnes. Můžete dát ruku do ohně, že všichni jsou skuteční prokazatelní invalidé? Moje žena dělala šetření příspěvku na péči, takže vím jaké má zkušenosti.

3 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik