Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

WetSinglet

8. 9. 2011 20:13
spěchálci((

zažila jsem jednoho, který se mě snažit v noci předjet na okresce v nepřehledných, ostrých, zatáčkách. I když tu silnici znám dobře, tak jenom jako spolujezdec (respektive jako dítě, ze zadní sedačky). Jako řidič jsem to tam jela už alespoň 15x, ale v rozestupech tak půl roku. Je to místo, kde si prostě netroufnu jet ani za světla víc než 70, po tmě logicky cca 50, pokud mě míjí kamion, nebo rovnou tři za sebou, tak zpomalím ještě víc, nechci se tam nikde vysekat, vedle mě sráz k řece...prostě opravdu tu cestu nemám ráda. Ten spěchálek mě nakonec předjel ve vsi a vytroubil. Nějak jsem to nepobrala. Za vsí byl semafor, tam jsem ho dojela. Tak se jdu ptát, proč na mě troubil, co se děje. Dostala jsem seřváno, že jedu jako když nejedu. Přiznám se, že v té chvíli jsem byla schopná říct jenom, že to tam neznám a že je kretén nebo tak něco. Pak mě napadalo spousta jiných pohotových odpovědí. Ale. Kdo je pirát? Ten kdo jede s ohledem na své schopnosti nebo ten, kdo znervozňuje a vyšiluje?

0 0
možnosti
PS

WetSinglet

8. 9. 2011 20:16
Re: spěchálci((

a nepište mi, že na silnici nepatřím nebo že se to mám nejřív naučit...dotaz zní, kde se má člověk naučit jezdit rychle na úzké klikaté silnici kde ho budou míjet dodávky, kamiony, zemědělská technika a podobně? Když pojedete za traktorem, je vám také jasné, že rychleji nemůže. A když je to tam úzké a NEDÁ se uhnout, tak vám prostě neuhne a vy se za ním povlečete. S autobusem je to stejné. A vůbec...že se tady rozčiluju(((

0 0
možnosti
PA

Podivný Atraktor

8. 9. 2011 18:26
raději vrať řidičák,

(3) Řidič, který se po předjetí zařazuje před vozidlo, které předjel, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče vozidla, které předjel.

(5) Řidič nesmí předjíždět

a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí,

b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet,

c) jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích,

1 0
možnosti
M

menikk

9. 9. 2011 8:41
Re: raději vrať řidičák,

Myslím že v článku psali, že se jednalo o místo, kde byl zákaz předjíždění, takže mohl spěchat kam chtěl, a pravidla k předjíždění umíš opsat hezky, ale v tomto případě to asi neplatí že ne..

0 0
možnosti
MP

vogele

8. 9. 2011 17:56
také si myslím

že pirátem silnic byl řidič autobusu který neumožnil předjetí, kdysi jsem jezdil do Chorvatska a tam byli všichni "pomalí " naučeni zvolnit a nechat ostatní předjet pokud k tomu byl prostor.

0 0
možnosti
VN

venda44

8. 9. 2011 18:47
Re: také si myslím

Pokud k tomu byl prostor.....tato slova mluví za vše. Nebyl jsem na místě a neznám situaci. Ale právě autobus  ten prostor,  a ne malý,  potřebuje. Co když onoho spěchálka pustit chtěl a uhnout nebylo kam? On by se snad kvůli půlminutě zdržení nepo.ral.

0 0
možnosti