Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Jára da

29. 2. 2012 16:44
Školné??!!

Tady se nikde neobjevuje jedna zásadní věc!! O jaké sumě se vlastně bavíme? Ví to někdo? Původně se mluvilo o cca 14 - 20 tis.Kč za rok!!! Jestli tohle omezuje talentované studenty tak....!!

Není-li si schopen člověk ve věku 18 let, který velice touží studovat vysokou školu, takovou sumu vydělat, tak si snad ani studovat nezaslouží!!

0 0
možnosti
PM

ShogunPajin

29. 2. 2012 16:15
Novy napad

Ano, ja bych sel jeste dal... Co budeme tady podporovat nejake hlupaky, co se nic nenauci a pak vycestuji , pojdme zavest skolne uz na zakladni skole. Stejne ta mladez je jeden za osmnact a druhej bez dvou za dvacet...:-)

0 0
možnosti
K

klukzhk

29. 2. 2012 16:09
nejde tolik o peníze...

omezení možnost studovat nástavbové vzdělání (Mgr. , PhD., PaedDr., DrSc. a další) , bude jenom pár vyvolených fakult, které budou moci udělovat, .......;-€;-€;-€ studium se pěkně prodraží (cetování, priváty, strava atd), nemožnost dokončit celé vzdělání na jedné fakultě a v místě bydliště.... Bude báječný dobešův guláš...

0 0
možnosti
KS

Equus

29. 2. 2012 15:49
Nejspravedlivější je školné

Kdyby byl zákaz pracovat v cizině hned po studiích, ztratil by tím absolvent polovinu své tržní hodnoty oproti těm, co by vystudovali. To se ale netýká lékařů, učitelů, lesáků, veterinářů, sociologů, kulturologů, filmových vědců, historiků, farmaceutiků, zemědělských inženýrů... Takže zbývají jen absolventi oborů IT a VŠE.

0 0
možnosti

nebavimevymysletnicky

29. 2. 2012 14:37
Už jen tak mimochodem

přečtěte si to po sobě. Co je vyskoké a co je liberalista?

1 0
možnosti
OU

29. 2. 2012 15:37
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
ZJ

Jan.P

29. 2. 2012 14:36
Čiší z vás neznalost, závist a hloupost.

Vzdělání je pro národ investicí. Kvalifikovaní lidé pomáhají k nám přitáhnout zahraniční investice, vytvářejí různé hodnoty. Dělník v továrně by asi nevytvořil například tento nebo jiný blogovací systém, abyste mohl psát svoje články plné pivní logiky. Když vzdělání končí? Diplomem? Maturitou? Omyl pane, vysokoškolsky vzdělaný člověk se vzdělává po celý život. K čemu by mu pak byla škola například v IT za 20 let? K ničemu. Na to, že odejdu nějaký čas do zahraničí se lze dívat tak, že jdu za vzděláním. Spousta těchto lidí se pak vrací do ČR, jako špičkový odborníci, jsou podle toho ohodnoceni a podle toho taky platí daně. A dle vaší logiky bychom měli potom platit jiným státům za to, že právě k nám přicházejí jejich absolventi? Asi ano a divte se, je jich taky dost. Lékaři, IT specialisté......

3 0
možnosti
MBI

nebolševik

29. 2. 2012 15:14
Re: Čiší z vás neznalost, závist a hloupost.

Pane Jane, píšete, že vzdělání je investicí. Musím k tomu dodat, že záleží na tom jaké a které. Docela pochybuju o výhodnosti investice, vložené do absolvování školy pro "administrativu EU" (ta opravdu existuje, i když to není VŠ) nebo podobných institucí. U nás máme, pokud se nepletu, 57 vysokých škol a říci o mnohých absolventech těchto slovutných institucí že jsou to "vysokoškolsky vzdělaní lidé" vyžaduje hodně velkou odvahu i drzost. Celkem je váš příspěvek hloupý žvást, který má asi jediný účel - zakrýt problémy našeho takzvaného vysokého školství - a středního jakbysmet. Hlavním problémem je totiž kvalita. Lze jen těžko odhadnout, kolik absolventů jednotlivých škol dosáhne skutečně příslušné úrovně, ale podle statistik jich moc nebude. Osobně jsem se setkal s několika, kteří se přihlásili na náš inzerát. Mohu zodpovědně prohlásit, že všichni byli k ničemu, celkem sedm  kusů. Ovšem jejich sebevědomí bylo asi tak na úrovni nyní protestujících - doslova horentní.

0 0
možnosti

nebavimevymysletnicky

29. 2. 2012 13:48
Radši se zase vraťte k tomu svému pivu.

A nepište koniny.

4 0
možnosti
B

basata

29. 2. 2012 13:36
Podobnost čistě náhodná...

Kdysi v padesátých letech v silvestrovském pořadu Jarda Štercl navštívil Advokátní poradnu.Na závěr se ptá advokáta kolik bude platit.Ten odpověděl ,že je to zadarmo a že tedy nic.Jarda mu odpověděl:Však to taky za nic nestálo!

0 0
možnosti
MS

Monte Santos

29. 2. 2012 13:28
...

Zprivatizovat VŠ? Podívejte se na UJAK a podobné VŠ, pokud máte dost peněz, pak vás titul vás nemine.

A obdobně byste mohl psát že se "dotuje" SŠ, ZŠ, MŠ.

Mě osobně spíš vadí dotovování takových věcí jako stavební spoření (i když ho mám taky, proč to nevyužít, že?), hypoték, pochybných projektů a jakékoliv dotace.

0 0
možnosti
C

chill

29. 2. 2012 13:05
To je hovadina

Jééžiš, to je hovadina, jak je možné, že to má takovou karmu? Inteligent bloger asi žije jenom ve své realitě, kdy po dostudování VŠ všichni berou roha ven a tudíž státu nic nevrací za získané vzdělání. Dělat z minoritního problému problém majoritní a ještě ho rozpliznout do článku na blog, to je ale bedna, ten pan spisovatel! Co podpora vzdělanosti obyvatelstva státem? To se má všechno zprivatizovat a budeme se vracet do časů první republiky s heslem nemáš na to, tak sorry? Kdy už pseudopravičáci pochopí, že není možné do všeho vrážet trh a trží princip, že jsou určité oblasti, které musí být veřejné a musí v nich být vliv státu! Je možné se bavit o reformách (např. plná úhrada studia pro studenty z ciziny u nás), ale není možné znepřístupňovat vzdělání jeho zpoplatňováním!

2 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

29. 2. 2012 13:19
Re: To je hovadina

Je to ve výběru - to je hlavní důvod vysoké karmy ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1020x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik